تک فان

تک فان

مجله خبری تفریحی: دنیای سرگرمی و تفریح
امروز: یکشنبه , ۳ فروردین , ۱۴۰۴
X
مدیاتک از چیپ‌های Genio 720 و Genio 520 مخصوص اینترنت اشیا رونمایی کرد

مدیاتک از چیپ‌های Genio 720 و Genio 520 مخصوص اینترنت اشیا رونمایی کرد

مدیاتک با معرفی چیپ‌های Genio 720 و Genio 520، وارد دنیای اینترنت اشیا شده و با تأکید بر هوش مصنوعی و مصرف بهینه انرژی، به تحول این حوزه می‌اندیشد.

راهنمای خرید تکراتوراهنمای خرید تکراتو

مدیاتک از گذشته‌ای که در آن پردازنده‌هایش روی ضعیف‌ترین گوشی‌های دهه ۲۰۱۰ قرار داشتند، راه درازی را طی کرده است. امروزه تراشه‌های این شرکت در برخی از قدرتمندترین گوشی‌ها و تبلت‌های بازار به کار می‌روند.

حالا این شرکت تصمیم گرفته وارد حوزه‌ای جدید شود و به همین دلیل، از چیپ‌های جدید Genio 720 و Genio 520 مخصوص اینترنت اشیا رونمایی کرده است. همان‌طور که انتظار می‌رفت، در معرفی این تراشه‌ها تأکید زیادی روی قابلیت‌های هوش مصنوعی شده است.

این تراشه‌ها در رویداد Embedded World معرفی شدند. در حال حاضر مشخص نیست که چه دستگاه‌هایی از این چیپ‌ها استفاده خواهند کرد. معمولاً شرکت‌ها ماه‌ها قبل از عرضه محصولات جدید، از تراشه‌های خود رونمایی می‌کنند، بنابراین باید منتظر بمانیم و ببینیم که آیا این تراشه‌ها همان نوآوری‌ای هستند که MediaTek ادعا می‌کند یا نه.

یکی از مهم‌ترین اهداف این تراشه‌ها بهینه‌سازی مصرف انرژی است. این موضوع اهمیت زیادی دارد، زیرا بسیاری از دستگاه‌های اینترنت اشیا باید همیشه به برق متصل باشند، پس مصرف کم انرژی یک مزیت محسوب می‌شود. همچنین، دستگاه‌هایی که با باتری کار می‌کنند باید تا حد امکان شارژدهی طولانی‌تری داشته باشند.

هر دو تراشه Genio 720 و Genio 520 از دو هسته پردازشی Arm Cortex-A78 و شش هسته Cortex-A55 استفاده می‌کنند که نشان‌دهنده مصرف بهینه انرژی آن‌هاست.

به گفته شرکت، این چیپ‌ها برای نمایشگرهای هوشمند، دستگاه‌های خرده‌فروشی هوشمند، سیستم‌های رابط کاربری صنعتی و سایر برنامه‌های چندپنجره‌ای یا تعاملی ایده‌آل هستند. همچنین این تراشه‌ها می‌توانند بر اساس نیاز کاربران برای کاربردهای مختلف تنظیم شوند.

همان‌طور که انتظار می‌رفت، تراشه‌های MediaTek Genio 720 و Genio 520 به‌شدت بر قابلیت‌های هوش مصنوعی متمرکز شده‌اند. این شرکت ادعا می‌کند که این چیپ‌ها می‌توانند تا ۱۰ تریلیون عملیات در هر ثانیه (TOPS) پردازش کنند.

علاوه بر این، از نسل هشتم واحد پردازش عصبی (NPU) این شرکت استفاده می‌کنند که به‌صورت سخت‌افزاری از هوش مصنوعی پشتیبانی می‌کند.

با بهره‌گیری از ۱۶ گیگابایت حافظه LPDDR5، این تراشه‌ها برای پردازش مدل‌های هوش مصنوعی مختلف از جمله Gemini، Phi، Llama و مدل‌های Deepseek مناسب هستند. این ویژگی باعث می‌شود که دستگاه‌های اینترنت اشیا بتوانند بدون نیاز به اتصال به فضای ابری، از هوش مصنوعی استفاده کنند.

دستگاه‌های اینترنت اشیا معمولاً اطلاعات مربوط به کاربران و محیط اطراف آن‌ها را جمع‌آوری می‌کنند، بنابراین استفاده از پردازش هوش مصنوعی به‌صورت آفلاین باعث افزایش امنیت و حفظ حریم خصوصی کاربران می‌شود.

تصور کنید که اکوسیستم گوشی‌های هوشمند کاملاً آفلاین اما مجهز به هوش مصنوعی قدرتمند باشد؛ این موضوع می‌تواند تأثیر زیادی در بهبود امنیت اطلاعات شخصی داشته باشد.

به نظر می‌رسد که MediaTek قصد دارد با این تراشه‌های جدید، بازار اینترنت اشیا را متحول کند و باید منتظر ماند و دید که این شرکت در آینده چه برنامه‌هایی دارد.

منبع





دانلود آهنگ
ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی و اجرا : وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است