تک فان

تک فان

مجله خبری تفریحی: دنیای سرگرمی و تفریح
امروز: دوشنبه , ۲۶ آبان , ۱۴۰۴
X
چرا شستن مرغ خام خطرناک است؟

چرا شستن مرغ خام خطرناک است؟

شستن مرغ خام ممکن است در ظاهر رفتاری بهداشتی به نظر برسد، اما در واقع نه‌تنها ضرورتی ندارد، بلکه می‌تواند خطرآفرین باشد.

مرغی که از فروشگاه تهیه می‌شود از پیش شسته شده است. افزون بر این، پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد که این کار تأثیر چندانی در حذف عوامل بیماری‌زا ندارد و حتی ممکن است موجب پراکندگی میکروب‌ها شود.

در ارتباط با موضوعی مشابه، گزارش شده که ۱ مورد از هر ۵ عفونت مجاری ادراری به رعایت‌نکردن بهداشت در آشپزخانه مرتبط است. جولیان کاکس، معاون شورای اطلاع‌رسانی ایمنی غذایی استرالیا، هم‌زمان با برگزاری هفته ایمنی غذایی این کشور در ماه نوامبر، هشدار می‌دهد که شستن مرغ خام پیش از پختن نه‌تنها توصیه نمی‌شود بلکه می‌تواند کاملاً مضر باشد.

به گفته او، این کار احتمال پخش‌شدن باکتری‌ها در نقاط مختلف آشپزخانه را افزایش می‌دهد و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری‌های ناشی از مواد غذایی را بالا می‌برد.

این هشدار تنها محدود به استرالیا نیست. در سال ۲۰۲۲، یک نظرسنجی آنلاین نشان داد که از میان ۱۸۲۲ مصرف‌کننده در ایالات متحده، ۷۳ درصد اعلام کرده‌اند که مرغ خام را می‌شویند. تنها ۳۰ درصد از این افراد از نادرست‌بودن این کار اطلاع داشته‌اند. آموزش ناکافی درباره این موضوع، مردم را در معرض خطر قرار داده است.

هر سال در ایالات متحده حدود ۴۷.۸ میلیون مورد بیماری ناشی از مواد غذایی گزارش می‌شود و رایج‌ترین ماده غذایی مرتبط با این موارد، مرغ خام است. هرچند شستن مرغ لزوماً علت مستقیم بیماری نیست، اما خطر را افزایش می‌دهد.

در سال ۲۰۱۹، پژوهشی از وزارت کشاورزی ایالات متحده نشان داد که ۲۶ درصد از شرکت‌کنندگان که مرغ خام را شسته بودند، بعدها هنگام شستن سالاد در همان سینک، باکتری‌ها را به غذای خود منتقل کردند.

در حالی که شستن کامل سینک با آب داغ و مواد شوینده امکان‌پذیر است، اما کاری غیرضروری و پرزحمت به شمار می‌آید. بر اساس برآوردهای سال ۲۰۱۸ که از سوی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالات متحده منتشر شده، تقریباً ۱ بسته از هر ۲۵ بسته مرغ عرضه‌شده در فروشگاه‌ها به باکتری سالمونلا آلوده بوده است.

به‌تازگی نیز پژوهشی نگران‌کننده نشان داده است که ۱ از هر ۵ مورد عفونت مجاری ادراری می‌تواند به دلیل نگهداری یا آماده‌سازی نادرست گوشت خام در آشپزخانه ایجاد شود.

برای محافظت هرچه بهتر در برابر سالمونلا و اشرشیاکُلی در آشپزخانه، وزارت کشاورزی ایالات متحده توصیه می‌کند که:

گوشت خام را نشویید.از تخته‌برشِ اختصاصی برای گوشت خام استفاده کنید.دستان خود را پس از تماس با گوشت خام، دست‌کم به مدت ۲۰ ثانیه با صابون بسابید.از دماسنج مواد غذایی استفاده کنید تا مطمئن شوید که مرغ حداقل تا دمای ۷۴ درجه سانای گراد پخته شده است.

شایان ذکر است که این توصیه‌ها برای بوقلمون خام نیز صدق می‌کند.

منبع خبر





دانلود آهنگ
ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *