پرچمدار جدید سری S، یعنی گلکسی S25 Ultra، با تغییرات گستردهای در طراحی، عملکرد، دوربین و البته هوش مصنوعی همراه شده است. اما در مقابل، یکی از محبوبترین قابلیتهای قلم S-Pen، یعنی اتصال بلوتوثی، حذف شده است.
سامسونگ بالاخره با طراحی گلکسی S25 اولترا به یک فرمول موفق دست یافته است. حالا فریم تخت این گوشی با گوشههای گرد را شاهد هستیم که هم زیبایی گوشی را افزایش میدهد و هم تجربهی در دست گرفتن آن را بهبود میبخشد.
گلکسی S25 Ultra نسبت به نسل قبل، یعنی S24 Ultra، باریکتر، کمعرضتر و سبکتر شده است. اما با کاهش حاشیههای آن، حالا یک نمایشگر بزرگتر ۶.۹ اینچی Dynamic AMOLED 2X با رزولوشن ۱۴۴۰p به کاربران ارائه میدهد.
تمام مدلهای گلکسی اس۲۵ از جمله نسخه اولترا به تراشه اسنپدراگون ۸ الیت مجهز شدهاند که بزرگترین ارتقای پردازنده در این نسل محسوب میشود. این تراشه قدرتمندترین تراشه اندرویدی تا به امروز است و نسخهی مخصوص For Galaxy آن، پردازندهی مرکزی (CPU) بهبودیافتهای دارد که نتیجهی همکاری نزدیک سامسونگ و کوالکام است.
بدنه۱۶۲.۸×۷۷.۶×۸.۲ میلیمتر، ۲۱۸ گرم؛ شیشهی جلو و پشت (Gorilla Armor 2)، فریم تیتانیومی؛ مقاوم در برابر آب و گرد و غبار (IP68، تا ۱.۵ متر برای ۳۰ دقیقه)؛ مجهز به قلم S-Penنمایشگر۶.۹ اینچ، Dynamic LTPO AMOLED 2X، نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتز، HDR10+، روشنایی ۲۶۰۰ نیت (حداکثر)، رزولوشن ۱۴۴۰×۳۱۲۰ پیکسل، نسبت تصویر ۱۹.۵:۹، تراکم پیکسلی ۴۹۸ppi، قابلیت Always-on displayتراشهکوالکام SM8750-AB اسنپدراگون ۸ الیت، پردازندهی هشتهستهای، پردازنده گرافیکی آدرنو ۸۳۰حافظه و رم۲۵۶ گیگابایت ۱۲ گیگابایت رم، ۵۱۲ گیگابایت ۱۲ گیگابایت رم، ۱ ترابایت ۱۲ گیگابایت رم، ۱ ترابایت ۱۶ گیگابایت رمسیستمعاملاندروید ۱۵، پشتیبانی از ۷ آپدیت بزرگ آینده اندروید، رابط کاربری One UI 7دوربین اصلیعریض (اصلی): ۲۰۰ مگاپیکسل
تلهفوتو ۳ برابر: ۱۰ مگاپیکسل، زوم اپتیکال ۳ برابر
تلهفوتو ۵ برابر: ۵۰ مگاپیکسل، زوم اپتیکال ۵ برابر
فوقعریض: ۵۰ مگاپیکسل، زاویه دید ۱۲۰ درجهدوربین سلفی۱۲ مگاپیکسل، فاصله کانونی ۲۶ میلیمتر (عریض)، فوکوس خودکار دوال پیکسلفیلمبرداریدوربین اصلی: ۸K 24/30 فریم بر ثانیه، ۴K 30/60/120 فریم بر ثانیه، ۱۰۸۰p 30/60/240 فریم بر ثانیه، ۱۰-bit HDR، HDR10+، ضبط صدای استریو، لرزشگیر الکترونیکی
دوربین سلفی: ۴K 30/60 فریم بر ثانیه، ۱۰۸۰p 30 فریم بر ثانیهباتری۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت؛ شارژ سیمی ۴۵ وات (PD3.0، شارژ ۶۵٪ در ۳۰ دقیقه)، شارژ بیسیم ۲۵ وات (Qi2)، شارژ معکوس بیسیم ۴.۵ واتاتصالات۵G، eSIM، وایفای ۷، بلوتوث ۵.۴، NFCسایر قابلیتهاحسگر اثر انگشت زیر نمایشگر (اولتراسونیک)، اسپیکر استریو، پشتیبانی از Samsung DeX و Samsung Wireless DeX، پشتیبانی از Ultra Wideband (UWB)، قابلیت Circle to Search
گلکسی S25 Ultra تغییرات جزئی زیادی را به همراه دارد، اما هیچیک از آنها در مقایسه با گلکسی S24 Ultra تحول بزرگی محسوب نمیشوند. به نظر میرسد که سامسونگ بیشتر به جای بهبود سختافزار و دوربین، روی نرمافزار و قابلیتهای هوش مصنوعی تمرکز کرده است تا بتواند نسل جدید را به فروش برساند. گلکسی اس۲۵ اولترا در یک جعبهی باریک مشکی عرضه میشود که شامل خود گوشی، کابل USB-C و ابزار خارج کردن سیمکارت میشود.
برخلاف نسل قبلی، گلکسی S25 Ultra از نظر طراحی با مدلهای S25 و S25 پلاس هماهنگ شده است و این یک تغییر مثبت محسوب میشود! سامسونگ تصمیم گرفته از فریم تخت با گوشههای گرد استفاده کند که نهتنها ظاهر گوشی را زیباتر و شکیلتر کرده، بلکه ارگونومی و خوشدستی آن را نیز بهبود داده است.
نمایشگر Galaxy S25 Ultra کمی بزرگتر شده، اما ابعاد فیزیکی گوشی تغییر نکرده است. در واقع، این گوشی از S24 Ultra کمی باریکتر، نازکتر و حتی ۱۴ گرم سبکتر است. پنلهای جلو و عقب از نسل دوم Gorilla Armor ساخته شدهاند. طبق آزمایشها میتواند افتادن از ارتفاع ۲.۲ متری روی بتن را تحمل کند.
سطح نمایشگر همچنین با فناوری ضدانعکاسی نسل دوم DX پوشش داده شده است. شاید تفاوت این فناوری با مدل اس۲۴ اولترا چندان محسوس نباشد، اما در مقایسه با سایر شیشههای نمایشگر موجود در بازار، میزان بازتاب نور بهطور قابل توجهی کاهش یافته است.
چهار رنگ رایج برای گلکسی S25 Ultra شامل مشکی تیتانیوم، خاکی تیتانیوم، نقرهای سفید تیتانیوم و آبی نقرهای تیتانیوم است. علاوه بر این، سه رنگ اختصاصی مشکی جت تیتانیوم، سبز یشمی تیتانیوم و رزگلد تیتانیوم نیز بهصورت انحصاری از طریق فروشگاه رسمی سامسونگ در دسترس هستند.
نمایشگر ۶.۹ اینچی Dynamic AMOLED 2X دارای حاشیههایی بسیار باریک است. یک حفره کوچک برای دوربین سلفی ۱۲ مگاپیکسلی وجود دارد، اما این موضوع چندان غیرمنتظره نیست. بلندگوی تماس تقریباً نامرئی است اما همچنان وجود دارد و طبق معمول بهعنوان یکی از بلندگوهای استریو عمل میکند.
گلکسی اس۲۵ اولترا همچنان از یک حسگر اثر انگشت اولتراسونیک بهره میبرد. این حسگر برخلاف نمونههای نوری نیازی به نور برای عملکرد ندارد و سریع و دقیق است، اما ممکن است با برخی محافظهای شیشهای نمایشگر به خوبی کار نکند.
طراحی مینیمالیستی ماژول دوربین همچنان حفظ شده است و این یکی از ویژگیهایی است که در سریهای اخیر Galaxy بسیار جذاب بوده است. در پنل پشتی، چهار حلقه برای دوربینها و یک حلقه برای سیستم لیزری فرستنده و گیرنده نور دیده میشود.
محفظه قلم S Pen همچنان در همان جای همیشگی یعنی گوشه پایین سمت چپ قرار دارد. طراحی قلم تغییری نکرده است اما پشتیبانی از بلوتوث دیگر وجود ندارد، به این معنی که قابلیتهای Air Actions و شاتر از راه دور دوربین دیگر در دسترس نیستند.
یکی از تغییرات مهم در گلکسی S25 Ultra، نمایشگر آن است. اندازه این نمایشگر اکنون به ۶.۹ اینچ رسیده که در مقایسه با مدل سال گذشته که ۶.۸ اینچ بود، اندکی بزرگتر شده است. این پنل دارای رزولوشن QHD+ (۱۴۴۰×۳۱۲۰ پیکسل) با نسبت تصویر ۱۹.۵:۹ و تراکم پیکسلی ۴۹۸ppi است. نرخ تازهسازی حداکثر ۱۲۰ هرتز را ارائه میدهد، اما همچنان از Dolby Vision پشتیبانی نمیکند (که جای تعجب ندارد، چون سامسونگ از استاندارد رقیب یعنی HDR10+ پشتیبانی میکند). همچنین، سامسونگ تنها پشتیبانی از ۱۶ میلیون رنگ را تضمین کرده است.
نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که گلکسی اس۲۵ اولترا تمایلی به حفظ حداکثر روشنایی خود برای مدت طولانی ندارد. البته همچنان میتوان بدون مشکل محتوای نمایشگر را مشاهده کرد.
سامسونگ برای مدیریت نرخ تازهسازی در گلکسی S25 Ultra دو حالت ارائه میدهد: Adaptive و Standard. البته این نامگذاری چندان تفاوتی ایجاد نمیکند، زیرا در هر دو حالت نرخ تازهسازی بهصورت پویا تغییر میکند. با این تفاوت که در حالت Adaptive حداکثر نرخ تازهسازی به ۱۲۰ هرتز میرسد، در حالی که حالت Standard به ۶۰ هرتز محدود شده است.
در حالت Adaptive، مرورگر کروم هنگام عدم فعالیت نرخ تازهسازی را به ۶۰ هرتز کاهش میدهد، حتی اگر محتوای متحرکی روی صفحه باشد که میتواند با ۱۲۰ فریمبرثانیه نمایش داده شود. البته، مشخص نیست که چنین تغییری در همه محتواها به یک اندازه تأثیرگذار باشد. نکته مهم این است که در بازیها، گوشی میتواند با نرخ ۱۲۰ هرتز اجرا شود، که یک ویژگی مثبت برای کاربران علاقهمند به گیمینگ محسوب میشود.
گلکسی S25 Ultra از استانداردهای HDR10 و HDR10+ پشتیبانی میکند، اما طبق معمول خبری از Dolby Vision نیست. این گوشی همچنین از استاندارد Ultra HDR اندروید پشتیبانی میکند، به این معنی که میتواند نقاط برجسته (هایلایتها) را در عکسهایی که با متادیتای بهبودیافته گرفته شدهاند، افزایش دهد. این قابلیت در گالری داخلی سامسونگ، Google Photos و حتی Chrome نیز در دسترس است.
Galaxy S25 Ultra به یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی مجهز شده است، ظرفیتی که در سال ۲۰۲۵ نسبتاً کم محسوب میشود، زیرا اکنون گوشیهای پرچمدار با باتریهای ۶۰۰۰ میلیآمپرساعتی یا بیشتر عرضه میشوند. برخلاف بسیاری از مدلهای ردهبالای اندرویدی، سامسونگ هنوز به استفاده از باتریهای سیلیکون-کربن آنُد روی نیاورده است.
در مقایسه با سایر پرچمداران، آیفون ۱۶ پرو مکس همچنان گزینه بهتری برای کارهای روزمره با نمایشگر روشن محسوب میشود، اما گلکسی همچنان در این زمینه عملکرد بهتری نسبت به Pixel 9 Pro XL دارد. گلکسی S25 Ultra قابلیت شارژ با حداکثر توان ۴۵ وات را دارد، ولی متاسفانه شارژری در جعبه موجود نیست.
در آزمایشها، گلکسی S25 Ultra از حالت خالی به ۱۰۰ درصد در ۵۹ دقیقه شارژ شد، با این که در نیم ساعت اول ۷۲ درصد و در ۱۵ دقیقه اول ۴۱ درصد شارژ شده بود. این ارقام تقریبا همان اعداد معمول سامسونگ هستند و بهطور کلی شارژ نسبتا کندی به حساب میآید. گلکسی اس۲۵ اولترا از شارژ بیسیم پشتیبانی میکند و با استاندارد Qi 2.1 سازگار است.
این گوشی از سیستم اسپیکر استریو هیبریدی معمول استفاده میکند – یک اسپیکر در پایین و یکی دیگر در بالای گوشی که همچنین وظیفه هندزفری را نیز بر عهده دارد. سامسونگ ترجیح میدهد که کانالها را جدا نگه دارد، برخلاف برخی برندهای دیگر که سطوح پایینتر صدای هر کانال را به اسپیکر مخالف میفرستند.
گلکسی S25 Ultra با اندروید ۱۵ و One UI 7 اجرا میشود. سامسونگ وعده داده است که به مدت هفت سال از این گوشی پشتیبانی نرمافزاری ارائه میدهد که شامل بهروزرسانیهای عمده اندروید و پچهای امنیتی است.
اندروید ۱۵ اعلانها و میانبرهای سریع را به دو صفحه جداگانه تقسیم کرده است و این تغییر در One UI 7 نیز وجود دارد. حالا صفحه اعلانها از سمت چپ و صفحه میانبرهای گسترشیافته از سمت راست بالا نمایش داده میشود. با این حال، همچنان گزینهای برای بازگشت به رابط کاربری مشترک برای نمایش هر دو تنظیمات سریع و اعلانها وجود دارد.
همچنین قابلیتهای جدید هوش مصنوعی اضافه شدهاند که میتوانند به شما کمک کنند متنها را خلاصه و ترجمه کنید، طراحیهای خود را تبدیل کنید و صدا را به متن تبدیل کنید. گوگل جمنای در قلب این هوش مصنوعی است.
ویرایش مولد گالری بسیار قدرتمند است. این قابلیت میتواند افراد و اشیاء را به عکسها اضافه یا از آنها حذف کند. همچنین به شما این امکان را میدهد که هر چه میخواهید را طراحی کنید و آنها را به عکستان اضافه کنید.
گلکسی S25 Ultra از تراشه ۳ نانومتری Snapdragon 8 Elite استفاده میکند که احتمالاً قدرتمندترین تراشه SoC است که یک گوشی اندرویدی در حال حاضر میتواند از آن بهره ببرد. این نسخه اختصاصی Galaxy است، به این معنا که دو هسته اصلی پردازنده با فرکانس بالاتری کار میکنند (۴.۴۷ گیگاهرتز در مقابل ۴.۳۲ گیگاهرتز) و پردازنده گرافیکی Adreno نیز با سرعت بالاتری اجرا میشود.
تراشه اسنپدراگون ۸ الیت از هستههای پردازنده اوریون استفاده میکند که دو نسخه دارند. دو هسته اصلی و شش هسته عملکردی. این هستهها مشابه هستههای Cortex در تراشههای مدیاتک و اگزینوس سامسونگ نبوده و در واقع طراحی سفارشی کوالکام هستند.
در ادامه، پردازنده گرافیکی آدرنو ۸۳۰ قرار دارد که بر اساس معماری جدیدی طراحی شده و از یک ساختار برش خورده با حافظه اختصاصی برای هر بخش استفاده میکند. این پردازنده گرافیکی سه بخش دارد که با سرعت حداکثر ۱.۲ گیگاهرتز کار میکنند.
گلکسی S25 Ultra در نسخههای ۲۵۶ گیگابایتی، ۵۱۲ گیگابایتی و ۱ ترابایتی با حافظه ذخیرهسازی UFS 4.0 در دسترس است، در حالی که حافظه رم همیشه ثابت و برابر با ۱۲ گیگابایتی LPDDR5X است.
در آزمایشها، گلکسی S25 Ultra و تراشه Snapdragon 8 Elite عملکرد عالیای را نشان میدهند و نتایج برجستهای در آزمایشهای CPU و GPU کسب میکنند، هرچند نتیجه آزمایش Antutu خیلی جالب نیست. تراشه دایمنسیتی ۹۴۰۰ نتایج مشابهی در بخش گرافیک دارد، اما پردازنده موجود در Snapdragon به وضوح برتر است.
گلکسی اس ۲۵ اولترا تغییرات زیادی در سختافزار دوربین نداشته است. مدل قبلی هم همینطور بود و بهطور کلی S23 Ultra هم تغییرات سختافزاری هیجانانگیزی در مقایسه با نسل قبل نداشت. امسال، تغییر جدید مربوط به دوربین فوقعریض است. این دوربین که مدتها نیاز به بهروزرسانی داشت، حالا به جای حسگر ۱۲ مگاپیکسلی قدیمی، از یک حسگر ۵۰ مگاپیکسلی جدید استفاده میکند – حسگر S5KJN3 که ساخت خود سامسونگ است.
دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی از نظر ظاهری و عملکردی مشابه حسگر HP2 که در S23 Ultra بود، به نظر میرسد. دوربینهای تله فوتو هم بدون تغییر باقیماندهاند و به نظر میرسد که واحد ۵x همان راهحل ALoP که در پاییز شنیده بودیم نیست. همانطور که گفته شد، ارتقاء دوربینها با سرعت کمی پیش میروند.
سامسونگ همچنین اپلیکیشن دوربین را در One UI 7 بازطراحی کرده است. حالا، کاروسل حالتها زیر دکمه شاتر قرار گرفته است به جای اینکه بالای آن باشد و هنگامی که حالتهای اضافی را باز میکنید، دیگر نمایاب دوربین شما پنهان نمیشود. گزینههای Pro mode نیز به گونهای طراحی شدهاند که مزاحم نباشند.
Galaxy S25 Ultra در نور روز عکسهای عالی با دوربین اصلی خود میگیرد. تصاویر جزئیات بینظیری دارند. دامنه دینامیکی عالی است و تونالیتهها حتی در شرایط نور سخت به خوبی توسعه یافتهاند. تعادل رنگ سفید قابل اعتماد است و خروجی رنگها دلپذیر است بدون اینکه به شدت اشباع شوند.
عکسهای افراد هم خوب هستند، اما جزئیات صورت به اندازهای که باید واضح نیستند – شاید این راه حل سامسونگ برای ارائه تصویری جذابتر از چهره شما باشد. رنگ پوست نیز خوشایند به نظر میرسد. سطح تاری در حالت پرتره به طور پیشفرض کمی زیاد است، اما میتوان آن را کاهش داد.
در شب، گلکسی S25 Ultra رویکرد نسبتاً محافظهکارانهای در پردازش دارد. نویز زیادی در کنار جزئیات وجود دارد و سایهها ممکن است کمی تار شوند، علاوه بر اینکه در نواحی تاریک یک رنگ سبز به چشم میخورد. با این حال، نوردهیها به خوبی متعادل هستند. گاهی اوقات ممکن است هایلایتها به طور کامل بازیابی نشوند و در مواردی با تصاویر روشنتر از حد معمول روبهرو شوید.
گلکسی S25 Ultra میتواند ویدیوهایی با وضوح ۴K60 با تمام دوربینهای خود در حالت ویدئوی معمولی ضبط کند. همچنین گزینههای ۸K30 برای فاصله کانونی اصلی، فوقعریض و دوربین ۵x در دسترس هستند. حالت پرو ویدیو، گزینههای ۲۴ فریم بر ثانیه برای هر دو حالت ۴K و ۸K، و همچنین ۴K120 برای دوربینهای اصلی و فوقعریض را ارائه میدهد.
در شب، دوربین اصلی کلیپهای با جزئیات بالا ضبط میکند، اما در نواحی تاریک، نویز زیادی وجود دارد. گلکسی به خوبی نوردهی میکند و دامنه دینامیکی بسیار خوبی دارد و به طور کلی نتایج قابل قبولی هستند.
گلکسی S25 Ultra، به عنوان برترین پیشنهاد سامسونگ برای این دوره از گوشیهای پرچمدار، با رقبای بالاردهای از اپل و گوگل رقابت میکند، اما همچنین چندین گوشی هوشمند با دوربینهای بسیار عالی از برندهای چینی نیز وجود دارند.
آیفون معمولا گزینهای ارزان نیست، اما ۱۶ Pro Max بهترین محصولی است که میتواند با S25 Ultra برابر باشد. برترین مدل اپل، باتری بهتری ارائه میدهد و ممکن است نمایشگر بهتری هم داشته باشد، اما به جز این، عمدتاً دلایل خاصی از جمله سیستم عامل و اکوسیستم، ظاهر دوربین و هنجارهای اجتماعی میتواند شما را به سمت یکی از اینها سوق دهد.
از آنجا که در حال حاضر هیچ جایگزین واقعی برای قلم S-pen وجود ندارد، دوربین این گوشی میتواند باعث تمایز شود چراکه تعدادی از مدلهای اولترای دیگر احتمالا به شما نتایج بهتری ارائه خواهند داد. اما گوشی شیائومی ۱۵ اولترا هنوز رسمی نشده است و همچنین اوپو فایند X8 اولترا و ویوو X200 اولترا نیز هنوز به صورت جهانی در دسترس نیستند.
در این زمینه، شاید منطقی باشد که منتظر نسخه بعدی شیائومی اولترا بمانید و یا به جستجوی گزینههای دیگر بپردازید. در نهایت، گلکسی اس۲۵ اولترا همچنان گزینه اصلی برای یک گوشی اندرویدی با قابلیتهای فراوان است که پشتیبانی از قلم و تمامی امکانات لازم را ارائه میدهد.
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید