ظاهرا اتحادیه اروپا تصویب قانون مسئولیت هوش مصنوعی را کنار گذاشته است. این اتحادیه طی سالهای گذشته قوانین متعددی را برای کنترل شرکتهای بزرگ فناوری تصویب کرده است.
بهگزارش تکراتو به نقل از androidheadlines، اکنون که هوش مصنوعی به بخش مهمی از دنیای فناوری تبدیل شده، اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است از تصویب مقرراتی که مسئولیت قانونی سیستمهای هوش مصنوعی را تعیین میکرد، صرفنظر کند.
در ۱۲ فوریه، کمیسیون اروپا برخی از مقررات پیشنهادی برای صنعت فناوری را کنار گذاشت. این قوانین شامل مواردی همچون ثبت اختراع در حوزه فناوری، مسئولیت هوش مصنوعی و حریم خصوصی آنلاین بود. کمیسیون اعلام کرد که دلیل اصلی این تصمیم، احتمال پایین تصویب این قوانین توسط قانونگذاران اتحادیه اروپا و کشورهای عضو است.
همانطور که انتظار میرفت، این طرحهای پیشنهادی از همان ابتدا با مخالفت گستردهای از سوی صنایع مختلف و شرکتهای بزرگ فناوری روبهرو شدند. یکی از این پیشنهادها، دستورالعمل مسئولیت هوش مصنوعی بود که در سال ۲۰۲۲ معرفی شد. در صورت تصویب این قانون، مصرفکنندگان میتوانستند در صورت خسارت ناشی از هوش مصنوعی، برای دریافت غرامت شکایت کنند. همچنین، این قانون چارچوب مشخصی برای تعیین خسارات و مسئولیتها در هنگام وقوع آسیبهای ناشی از هوش مصنوعی ایجاد میکرد.
با این حال، اتحادیه اروپا همچنان قصد دارد بر فعالیت شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی نظارت داشته باشد. به گفته «راد فریمن»، رئیس بخش محصولات جهانی شرکت حقوقی Cooley، «این تصمیم نباید به معنای تغییر رویکرد کمیسیون در زمینه مقررات هوش مصنوعی تلقی شود. در حال حاضر، قوانین جدید و مهمی در اروپا برای نظارت بر هوش مصنوعی وضع شده که تأثیرات آن هنوز مشخص نشده است.»
دیگر طرحهای لغو شده
علاوه بر کنار گذاشتن مقررات مسئولیت هوش مصنوعی، کمیسیون اروپا چندین پیشنهاد دیگر در حوزه فناوری را نیز متوقف کرد. از جمله برنامهای برای تنظیم استانداردهای ثبت اختراع ضروری در بخشهایی مانند تجهیزات مخابراتی، گوشیهای هوشمند، رایانهها، خودروهای متصل و دستگاههای هوشمند.
هدف این اقدام، جلوگیری از دعواهای حقوقی طولانی و پرهزینه بر سر حق امتیاز این ثبت اختراعات بود. شرکتهایی مانند نوکیا، اریکسون و کوالکام مالک چنین پتنتهایی هستند و برخی غولهای فناوری مانند اپل و گوگل نیز درگیر پروندههای حقوقی مرتبط با آنها شدهاند.
همچنین، کمیسیون اروپا از تصویب طرح «مقررات حریم خصوصی الکترونیک» (ePrivacy Regulation) نیز منصرف شد. این مقررات قرار بود پیامرسانهایی مانند واتساپ و اسکایپ را ملزم به رعایت قوانین مشابه با اپراتورهای مخابراتی در زمینه جمعآوری و مدیریت دادههای کاربران کند.
کمیسیون اعلام کرد که تصویب این طرح با مخالفت قانونگذاران روبهرو میشود و با توجه به تصویب برخی قوانین جدید از سال ۲۰۱۷ تاکنون، این طرح دیگر بهروز نیست.
اخبار تکنولوژی
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید