گوگل بالاخره از اندروید ۱۶ رونمایی کرد. (نسخهی بتای این سیستم عامل پیش از این عرضه شده بود) این نسخه شامل تغییرات در رابط کاربری و انیمیشنهای جدید میشود.
دلایلی وجود دارد که این سیستم عامل جدید، هوشمندانه است و دلایلی نیز به عکس این موضوع اشاره دارند. شاید بهتر است که بگوییم این سیستم عامل تفرقهبرانگیز است؛ تا همین جای کار نیز بسیاری از کاربران اعلام کردهاند که از تغییرات جدید بسیار ناراضیاند. این تغییرات تنها شامل تغییرات پایهای نمیشوند؛ مثلا تغییراتی که باعث ارتباط شبکهی بهتر یا امنیت بیشتر در مقابل اپلیکیشنهای نامناسب بشود؛ بلکه شامل تغییرات بصری نیز مانند رنگها، انیمیشنها و جزئیات مربوط به رابط کاربری هم میشوند.
البته لازم به ذکر است که افراد بسیاری نیز از این تغییرات استقبال کردهاند. چه از این تغییرات راضی باشید و چه ناراضی؛ گوگل کارهای بسیاری روی تغییر شکل پویا برای رابط کاربری به صورت دینامیک انجام شده است؛ تغییر مکان آیکونها، چرخاندن گوشی یا باز کردن بیش از یک اپلیکیشن به صورت همزمان.
یکی از مسائلی که تاکنون صحبت زیادی دربارهی آن نشده است، تبلتها هستند. آقای Dieter Bohn از شرکت گوگل پس از اتمام کنفرانس Android Show دقایقی را به نمایش بعضی از گوشیهای جذاب اندرویدی اختصاص داد ولی تبلتها هیچ نمایشی نداشتند. شاید به این دلیلی است که گوگل حرفهای زیادی برای گفتن دربارهی آنها دارد ولی تا زمان کنفرانس بزرگ توسعهدهندگان، محصول بزرگی برای نمایش عمومی در این مورد ندارد.
به احتمال قوی در طی کنفرانس I/O چیزهای بیشتری از گوگل دربارهی تبلتها نشان داده میشود ولی با توجه به شرایط کلی بازار گجتهای هوشمند در این روزها، یقینا دستگاههای تاشو توجه بیشتری به خود معطوف خواهند کرد. براساس شنیدهها شرکت گوگل تصور میکند که دستگاههای تاشو، شانس بسیار بالایی برای تبدیل شدن به گجتهای جریان اصلی دارند و بهزودی تمامی چشمانداز تکنولوژیهای همراه را دچار تغییر خواهند کرد.
برای هر شرکت تولید کنندهی دستگاههای اندرویدی، رقابت با آیپدِ شرکت اپل بسیار دشوار است. اپل برای دستیابی به این موفقیت برنامهریزی هوشمندانهای انجام داده است؛ آنها در هر بازهی قیمتی یک محصول متفاوت عرضه میکنند. این محصولات در ابعاد بسیار متفاوت برای هر نوع نیاز و سلیقهای وجود دارند.
تبلت مدل گلکسی اس (Galaxy Tab S) سامسونگ نیز، دستگاه باکیفیتی است. ولی همچنان از محبوبیت آیپد برخوردار نیست. هیچ تبلت بالاردهی اندرویدی توانایی رقابت با آیپد را ندارد. عموما دلیل خرید تبلتهای اندرویدی این است که یا کاربران قصد خرید یک وسیلهی ارزانقیمت برای فرزندانشان را دارند و یا در اکوسیستم برند مشخصی خرید میکنند.
ولی در مورد گوشیهای تاشو این قضیه فرق میکند. در حال حاضر امکان خرید هیچ وسیلهی تاشوی غیراندرویدی وجود ندارد. حتی مدلهای شرکتهایی مانند هوآوی هم، (با وجود عدم اقرار سازندگان) همچنان بر پایهی اندروید ساخته میشوند. براساس شایعات، اپل هم به زودی به جمع تولید کنندگان دستگاههای تاشو اضاف خواهد شد ولی تا آن زمان یا حداقل تا زمان اعلام رسمی تنها گزینههای موجود (چه از نوع فلیپ و چه از نوع فولد)، از سیستم عامل اندروید استفاده میکنند.
شرکت گوگل باید از این موقعیت منحصربهفرد نهایت استفاده را ببرد. هرساله اخبار زیادی دربارهی دستگاههای چند صفحهای و فاکتورِ ابعاد بزرگ شنیده میشود ولی به نظر میرسد که امسال اندروید ۱۶ به صورت جدی متفاوت خواهد بود.
دستگاههای تاشو موقعیت تغییر بنیادین بازار را دارند ولی تا این لحظه ۲ مشکل بزرگ سرِ راه آنها قرار دارد، قیمت و طول عمر. ممکن است که این دستگاهها در حال حاضر نیز بسیار برای شما جذاب باشند ولی این واقیت را نمیتوان نادیده گرفت که همگی آنها گرانقیمتتر و شکنندهتر از مدلهای ساده هستند.
البته که این شکنندگی به مرورکمتر شده و کیفیت و تکنولوژی ساخت این دستگاهها هرساله پیشرفت کردهاند. طراحیهای حال حاضر محافظانی را برای سطح صفحههای نمایش تعبیه میکنند، لولاها قویتر شدهاند و کمتر تکان میخورند و حتی چروکهای زشتِ وسط صفحه نیز هرساله کمتر به چشم میآیند. شاید این دستگاههای تاشو هیچ وقت به استحکام لازم برای استفادهی برخی از کاربران نرسند ولی آنها هرساله بهتر و مستحکمتر از نسل قبلیشان شدهاند.
قیمت آنها هم تقریبا در حال کاهش است ولی طراحی و ساخت دستگاههای تاشو مخصوصا آنهایی که بهمانند کتاب، باز میشوند؛ مانندGalaxy Z Fold و Pixel Fold بسیار پرهزینه است و به قطعات گرانقیمت نیاز دارند و بعید است که به این زودیها تغییر خاصی در این موضوع بهوجود آید.
ولی ممکن است در آینده اینگونه به موضوع نگاه کرد که به جای خرید یک گلکسی اس۲۵ اولترا (Galaxy S25 Ultra) یا یک گلکسی تب اس۱۰ اولترا (Galxy Tab S10 Ultra) یا یک کرومبوک گلکسی سامسونگ (Samsung Galaxy Chromebokk)، میتوان یک نسخه از مدلهای آینده گلکسی زد فولد (Galaxy Z Fold) را خریداری کرد که جایگزین هر۳ اینها باشد. یعنی ممکن است که دستگاههای تاشو جای تمامی گوشیها، تبلتها و حتی لپتاپها را نیز بگیرند.
این که به حقیقت پیوستن این ایده در آینده تا چه حد محتمل است، هنوز مشخص نیست؛ شاید حتی هیچکدام از این شرکتها نیز نتوانند پاسخی به آن بدهند. البته شاید هیچ وقت یک دستگاهِ تنها، نتواند جایگزین چند دستگاه با کاربریهای متفاوت، خصوصا برای کاربران حرفهای شود ولی اگر شرکتهای تولید کننده بتوانند دستگاههای تاشو با کیفیتی را با ظاهر و طراحیهای جذاب و منحصربهفرد تولید کنند که بتواند حداقل بخش کوچکی از کارهای گوشیها، تبلتها و لپتاپها را یکجا انجام دهند، ممکن است که بخش بزرگی از خریداران به استفاده از آنها ترغیب شوند.
برای نزدیک شدن به این آینده نیاز است که شرکتهایی مانند گوگل ردهی تلفنهای تاشو را جدیتر از گذشته دنبال کنند و سرمایهگذاری و خلاقیت بیشتری را برای طراحی و تولید این دستگاهها به کار ببرند.
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید