اپل قابلیت رمزگذاری سرتاسری iCloud را در بریتانیا غیرفعال کرد. گزارشها حاکی از آن است که نهادهای امنیتی بریتانیا از اپل خواستهاند یک راه نفوذ (backdoor) برای دسترسی به فایلهای رمزگذاریشده کاربران در سراسر جهان فراهم کند.
اپل ارائه قابلیت «حفاظت پیشرفته از دادهها” (Advanced Data Protection – ADP) را که امکان رمزگذاری سرتاسری iCloud را فراهم میکند، برای کاربران جدید در بریتانیا متوقف کرده و اعلام کرده که کاربران فعلی نیز در آینده مجبور خواهند شد این قابلیت را غیرفعال کنند.
این تصمیم پس از گزارشهایی اتخاذ شده که نشان میدهد سرویسهای امنیتی بریتانیا از اپل درخواست کردهاند تا به اطلاعات پشتیبانگیریشده کاربران در سراسر جهان دسترسی داشته باشند.
“اپل دیگر نمیتواند قابلیت حفاظت پیشرفته از دادهها را در بریتانیا برای کاربران جدید ارائه دهد و کاربران فعلی نیز در نهایت باید این قابلیت امنیتی را غیرفعال کنند.” این جمله را ژولین تروسدورف، سخنگوی اپل، در بیانیهای به وبسایت The Verge گفته است. او در ادامه افزود:
«ما از اینکه امکان ارائه حفاظت ADP به مشتریان بریتانیایی خود را نداریم، بهشدت ناامید هستیم، بهویژه با توجه به افزایش روزافزون موارد نقض دادهها و سایر تهدیدات مرتبط با حریم خصوصی کاربران.»
قابلیت ADP با رمزگذاری سرتاسری دادههای iCloud، امکان دسترسی به آنها را فقط برای خود کاربر و از طریق دستگاههایش فراهم میکند. اپل این ویژگی را اواخر سال ۲۰۲۲ معرفی کرد تا کاربران بتوانند اطلاعاتی مانند نسخههای پشتیبان، پیامها و تصاویر خود را در iCloud بهصورت امن نگهداری کنند.
با حذف این قابلیت، فایلهای کاربران بریتانیایی دیگر در برابر اپل محفوظ نخواهند بود و در صورت دریافت حکم قضایی، این شرکت میتواند آنها را در اختیار مراجع قانونی قرار دهد.
اپل از هماکنون ارائه قابلیت ADP را برای کاربران جدید در بریتانیا متوقف کرده و در پیامی به آنها اعلام کرده که دیگر امکان استفاده از این سرویس را ندارند. بااینحال، اپل نمیتواند این قابلیت را بهصورت خودکار برای کاربران فعلی غیرفعال کند، زیرا شیوه رمزگذاری سرتاسری مانع از این کار میشود.
تروسدورف تاکید کرد که کاربران بریتانیایی برای ادامه استفاده از حساب iCloud خود در آینده، باید طی یک بازه زمانی که هنوز مشخص نشده است، ADP را غیرفعال کنند.
او افزود:
«اپل همچنان متعهد است که بالاترین سطح امنیت را برای اطلاعات شخصی کاربران خود فراهم کند و امیدواریم که بتوانیم در آینده این قابلیت را مجددا در بریتانیا ارائه دهیم. همانطور که بارها گفتهایم، ما هرگز برای هیچیک از محصولات یا خدمات خود یک درِ پشتی (backdoor) یا کلید اصلی ایجاد نکردهایم و هرگز هم این کار را نخواهیم کرد.»
اوایل این ماه، روزنامه واشنگتنپست گزارش داد که وزارت کشور بریتانیا به ریاست ایوت کوپر، از اپل خواسته است تا راه نفوذی برای دسترسی به فایلهای رمزگذاریشده کاربران نهتنها در بریتانیا، بلکه در سراسر جهان فراهم کند. گفته میشود این درخواست در قالب سندی تحت عنوان «اخطار قابلیت فنی» (Technical Capability Notice) صادر شده که مطابق قانون اختیارات تحقیقاتی بریتانیا مصوب ۲۰۱۶، موسوم به «منشور جاسوسی» (Snoopers’ Charter)، به دولت این کشور اجازه میدهد از شرکتهای فناوری درخواست دسترسی به دادههای کاربران را داشته باشد.
اپل طبق این قانون، میتواند درخواستهای دولت را به چالش بکشد، اما اجازه ندارد اجرای آنها را به تأخیر بیندازد. در گزارشهای قبلی آمده بود که اپل احتمالا ترجیح میدهد رمزگذاری را در بریتانیا غیرفعال کند تا مجبور نشود راه نفوذی برای دولت ایجاد کند، اما این اقدام احتمالا دولت حزب کارگر را راضی نخواهد کرد.
اپل در آن زمان هیچ واکنشی نشان نداد و حتی اکنون نیز دلیل دقیق غیرفعالسازی ADP را توضیح نداده است، زیرا بر اساس قانون، افشای هرگونه درخواست دولت برای دسترسی به اطلاعات کاربران، خود یک جرم محسوب میشود.
مقامات امنیتی بریتانیا مدتهاست که با سرویسهای دارای رمزگذاری سرتاسری مخالف بوده و استدلال میکنند که این فناوری به مجرمان، ازجمله تروریستها و کودکآزاران، امکان پنهان شدن از چشمان مجریان قانون را میدهد.
یک سخنگوی دولت بریتانیا در سال ۲۰۲۲ و همزمان با معرفی رمزگذاری سرتاسری توسط اپل، به روزنامه گاردین گفت: «رمزگذاری سرتاسری نباید مانعی برای شناسایی و دستگیری مجرمان خطرناک باشد.»
بااینحال، اپل تنها شرکتی نیست که قابلیت رمزگذاری سرتاسری برای اطلاعات پشتیبان را ارائه میدهد. گوگل از سال ۲۰۱۸ این ویژگی را برای کاربران اندروید فعال کرده است و متا نیز گزینهای برای رمزگذاری پشتیبانگیریهای واتساپ دارد. در حال حاضر، این دو سرویس همچنان در بریتانیا در دسترس هستند.
iCloud
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید