تک فان

تک فان

مجله خبری تفریحی: دنیای سرگرمی و تفریح
امروز: یکشنبه , ۵ اسفند , ۱۴۰۳
X
ترامپ تعرفه‌های سنگینی بر تراشه‌های تایوانی اعمال می‌کند؛ قیمت گوشی‌ها افزایش می‌یابد؟

ترامپ تعرفه‌های سنگینی بر تراشه‌های تایوانی اعمال می‌کند؛ قیمت گوشی‌ها افزایش می‌یابد؟

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرده که قصد دارد تعرفه‌هایی تا ۱۰۰ درصد بر واردات تراشه‌های تایوانی اعمال کند.

به گزارش تکراتو به نقل از androidpolice، دنیای امروز به فناوری وابسته است؛ از سرورها و گوشی‌های هوشمند گرفته تا تلویزیون‌ها و پهپادها، همه این دستگاه‌ها بر پایه تراشه‌های سیلیکونی ساخته می‌شوند؛ اما تولید این تراشه‌ها فرآیندی پیچیده است و کشورهای قدرتمند جهان به‌شدت روی آن کنترل دارند. اکنون، بزرگ‌ترین تولیدکننده تراشه در جهان با تعرفه‌های سنگینی در آمریکا روبه‌رو شده است.

راهنمای خرید تکراتوراهنمای خرید تکراتو

اگر تعرفه‌های ترامپ اجرایی شوند، قیمت گوشی‌ها تا ۴۰ درصد افزایش می‌یابد!

رئیس جمهور جدید آمریکا در یک کنفرانس در میامی گفت:
به‌زودی تعرفه‌هایی را بر تولیدات خارجی تراشه‌های کامپیوتری، نیمه‌هادی‌ها و داروها اعمال خواهیم کرد تا تولید این کالاهای ضروری را به آمریکا بازگردانیم. آنها ما را ترک کردند و به تایوان رفتند.

این تعرفه‌ها به‌طور مستقیم شرکت TSMC را هدف قرار داده‌اند؛ شرکتی که در سال ۱۹۸۷ در تایوان تاسیس شد و بیش از ۶۰ درصد از بازار جهانی نیمه‌هادی‌ها را در اختیار دارد. این شرکت پیشرفته‌ترین تراشه‌های جهان را تولید می‌کند و مشتریانی مانند اپل، گوگل، کوالکام، AMD، مدیاتک و انویدیا دارد. اگر این تعرفه اجرایی شود، قیمت بسیاری از دستگاه‌های الکترونیکی مصرفی افزایش خواهد یافت.

طبق بررسی‌های اخیر، پردازنده گران‌ترین قطعه در یک گوشی هوشمند است و حدود ۴۰ درصد از هزینه کلی دستگاه را شامل می‌شود. اگر تعرفه ۱۰۰ درصدی بر نیمه‌هادی‌ها اعمال شود، قیمت یک گوشی ۵۰۰ دلاری می‌تواند به ۷۰۰ دلار افزایش یابد، یعنی ۴۰ درصد افزایش قیمت.

این اقدام ترامپ با هدف وادار کردن تولیدکنندگان تراشه به انتقال کارخانه‌هایشان به آمریکا انجام شده است. آمریکا کارخانه‌های نیمه‌هادی داخلی دارد، اما اینتل، بزرگ‌ترین تولیدکننده آمریکایی، از نظر فناوری و ظرفیت تولید، از TSMC عقب‌تر است.

TSMC یک کارخانه در آریزونا دارد، اما ظرفیت تولید آن فقط ۲۴۰,۰۰۰ ویفر در سال است، درحالی‌که تاسیسات تایوانی این شرکت بیش از ۱۶ میلیون ویفر تولید می‌کنند. دو کارخانه دیگر در آریزونا در حال ساخت هستند، اما حتی با تکمیل آنها، تولید سالانه کمتر از یک میلیون ویفر خواهد بود.

برای رسیدن به سطح تولید تایوان، آمریکا باید بیش از ۶۰ کارخانه جدید بسازد. طبق گزارش اینتل، ساخت هر کارخانه حداقل ۳ سال زمان، ۱۰ میلیارد دلار سرمایه و ۷,۰۰۰ کارگر نیاز دارد. اگر امروز ساخت ۶۰ کارخانه را آغاز کند، به ۶۰۰ میلیارد دلار و ۴۲۰,۰۰۰ نیروی کار نیاز خواهد داشت.

علاوه بر این، زنجیره تامین نیز یک چالش بزرگ است. ساخت این تعداد کارخانه به ۳۶ میلیون مترمکعب بتن، ۶٫۶ میلیون تن فولاد و ۵۴ میلیون متر کابل نیاز دارد.

از سوی دیگر، تایوان بر این باور است که آمریکا و تایوان مکمل یکدیگرند؛ آمریکا تراشه‌ها را طراحی می‌کند و تایوان آنها را تولید می‌کند. در حال حاضر، این تعرفه‌ها فقط در حد حرف هستند اما با توجه به نوسانات سیاست‌های دولت ترامپ، ممکن است در هر لحظه اجرایی شوند.

منبع

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی و اجرا : وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است