تک فان

تک فان

مجله خبری تفریحی: دنیای سرگرمی و تفریح
امروز: جمعه , ۵ اردیبهشت , ۱۴۰۴
X
تصویری بی‌نظیر از خورشید با بالاترین وضوحی که تا به حال دیده‌ایم

تصویری بی‌نظیر از خورشید با بالاترین وضوحی که تا به حال دیده‌ایم

فضاپیمای Solar Orbiter با کنار هم گذاشتن ۲۰۰ عکس فرابنفش، تصویری خارق‌العاده و دقیق از خورشید ثبت کرده است.

راهنمای خرید تکراتوراهنمای خرید تکراتو

به گزارش تکراتو و به نقل از gizmodo، پنج سال از آغاز مأموریت فضاپیمای مشترک ناسا و آژانس فضایی اروپا (ESA) با نام Solar Orbiter گذشته و حالا این فضاپیما توانسته یکی از دقیق‌ترین و پرجزئیات‌ترین تصاویر تمام‌رخ از خورشید را ثبت کند که تاکنون دیده‌ایم.

تصویری که مشاهده می‌کنید در تاریخ ۹ مارس ۲۰۲۵ از فاصله حدود ۷۷ میلیون کیلومتری (۴۷.۸ میلیون مایل) از خورشید گرفته شد. البته این عکس فقط یک تصویر ساده نیست، بلکه یک موزاییک از ۲۰۰ عکس جداگانه است که با استفاده از دوربین Extreme Ultraviolet Imager یا همان EUI فضاپیما ثبت و به هم چسبانده شده‌اند.

نتیجه نهایی یک پرتره عظیم با وضوح ۱۲۵۴۴ در ۱۲۵۴۴ پیکسل است که می‌توان در آن به راحتی زوم کرد و جزئیات خارق‌العاده‌ای را مشاهده نمود.

در این تصویر شگفت‌انگیز، قسمت‌هایی از ساختارهای اصلی خورشید قابل مشاهده است. رشته‌هایی که از سطح خورشید بیرون زده‌اند در واقع بخش‌هایی از تاج خورشیدی یا همان جو بیرونی خورشید هستند که در طول‌موج فرابنفش دیده می‌شوند، طول‌موجی که چشم انسان قادر به دیدن آن نیست.

کمی پایین‌تر، در نزدیکی سطح خورشید، برجستگی‌هایی تیره و تار دیده می‌شوند که پلاسمای خورشیدی هستند؛ این پلاسماها با میدان مغناطیسی خورشید شکل می‌گیرند و دمایی حدود ۱۰ هزار درجه سلسیوس دارند، که البته بسیار کمتر از دمای میلیون‌درجه‌ای تاج خورشید است.

نوار تیره‌ای که در وسط خورشید دیده می‌شود و ظاهر آن را کمی خشمگین یا عبوس کرده، به رشته خورشیدی معروف است.

نقاط روشن‌تر روی سطح خورشید هم مناطق فعال آن هستند؛ مناطقی که از آن‌ها شراره‌های خورشیدی و پرتاب‌های جرم تاج خورشیدی آغاز می‌شوند. در سمت راست خورشید نیز می‌توان حلقه‌هایی از تاج خورشیدی را دید که با خطوط میدان مغناطیسی هماهنگ هستند.

مأموریت Solar Orbiter بخشی از یک پروژه بزرگ‌تر برای درک بهتر از رفتار پرهرج‌ومرج جو خورشید است. از جمله هدف‌های این مأموریت، بررسی نحوه پیچ‌خوردگی و شکستن میدان‌های مغناطیسی خورشید است که گاهی اوقات باعث طوفان‌های خورشیدی می‌شوند. این طوفان‌ها می‌توانند اختلالاتی در ماهواره‌ها و شبکه برق زمین ایجاد کنند.

علاوه بر جذابیت بصری، این تصویر منبعی غنی از داده‌ها برای پژوهشگرانی است که به دنبال پاسخ‌هایی درباره گرمایش خورشیدی، رفتار پلاسما و پیش‌بینی آب‌و‌هوای فضایی هستند.

با همه این‌ها، باید قبول کرد که صرف‌نظر از جنبه علمی، این تصویر واقعا حیرت‌انگیز و تماشایی است. اینکه بتوانیم فضاپیمایی را تا این حد به خورشید نزدیک کنیم، بادهای داغ آن را ثبت کنیم و سالم به خانه برگردانیم، خودش دستاوردی عظیم است.

حالا هم این فضاپیما با چنین تصویری پرجزئیات، دنیای علم و هنر را تحت تأثیر قرار داده. واقعا می‌توان آن را در موزه لوور نصب کرد.

منبع





دانلود آهنگ
ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی و اجرا : وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است