در مراسم روز ملی فناوری فضایی ، که با حضور رئیسجمهور، وزیر ارتباطات، وزیر دفاع، رئیس سازمان فضایی و جمعی از مسئولان برگزار شد، سه ماهواره جدید و دستاوردهای یک سال اخیر کشور در حوزه فضا معرفی شدند. همچنین برنامههای آینده صنعت فضایی کشور از جمله دستیابی به مدار ژئو و توسعه پایگاههای فضایی اعلام شد.
بهگزارش تکراتو به نقل از ایسنا، حرکت به سوی مدار ژئو با تثبیت ماهوارههای ایرانی در مدار لئو، گام بعدی صنعت فضایی کشور، دستیابی به مدار ژئو در ارتفاع ۳۶ هزار کیلومتری است. در همین راستا، وزیر ارتباطات با اشاره به برنامههای تدوینشده در برنامه هفتم توسعه از تمرکز ویژه بر این هدف خبر داد.
به گفته او، تکمیل پایگاه فضایی چابهار و توسعه ایستگاههای چناران و سلماس، از جمله اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد. همچنین، ایجاد منظومه مخابراتی شهید سلیمانی با هدف ارتقای ارتباطات فضایی کشور پیگیری خواهد شد.
معرفی سه ماهواره جدید در این مراسم از دو ماهواره سنجشی و یک ماهواره مخابراتی رونمایی شد. ماهواره «پارس ۲» که در وزارت دفاع با همکاری شرکت صاایران ساخته شده، یک ماهواره سنجشی با دقت تصویری ۴ متر سیاهوسفید و ۸ متر رنگی است.
«ناوک» نیز ماهوارهای مخابراتی است که برای آزمونهای فضایی طراحی شده است. همچنین نمونه ارتقایافته ماهواره «پارس ۱» با قابلیت تصویربرداری ۵۰۰ متری توسط پژوهشگاه فضایی معرفی شد.
کاربردهای راهبردی ماهوارهها وزیر ارتباطات در این مراسم به کاربریهای متنوع ماهوارههای ایرانی اشاره کرد. از جمله این کاربردها، پایش اراضی کشور برای جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز، مدیریت منابع آبی و شناسایی کانونهای ریزگرد است که با بهرهگیری از تصاویر ماهوارهای انجام میشود. او تاکید کرد که توسعه صنعت فضایی نیازمند همکاری همهجانبه بخشهای دولتی، خصوصی و نظامی است.
رشد صنعت فضایی و برنامههای آینده وزیر دفاع در این مراسم از همکاری این وزارتخانه با بیش از ۷ هزار شرکت خصوصی و ۱۳۰۰ شرکت دانشبنیان در مسیر توسعه صنعت فضایی خبر داد.
او با اشاره به خودکفایی ایران در ساخت ماهواره و ماهوارهبر، تاکید کرد که این خودکفایی به معنای قطع ارتباط با دنیا نیست، بلکه ایران دیگر نیازی به وابستگی در این حوزه ندارد و حتی میتواند خدمات فضایی به سایر کشورها ارائه دهد.
پیشرفتهای یک سال اخیر رئیس سازمان فضایی کشور نیز در این مراسم دستاوردهای یک سال گذشته را تشریح کرد. او به پرتاب موفق ماهواره «پارس ۱» در اسفند ۱۴۰۲ و ارسال ماهواره «چمران» با ماهوارهبر «قائم ۱۰۰» در شهریور ۱۴۰۳ اشاره کرد. همچنین، در آبان ۱۴۰۳، ماهوارههای «کوثر» و «هدهد» که بهطور کامل توسط بخش خصوصی ساخته شده بودند، در یک تعامل بینالمللی به فضا پرتاب شدند.
ورود به مرحله صنعتی شدن فناوری فضایی مدیرعامل شرکت صاایران وضعیت فعلی ایران در حوزه فضا را «گذار از مرحله توسعه فناوری به مرحله صنعت فضایی» عنوان کرد. او معتقد است که با انجام پرتابهای تثبیتشده، ایجاد زیرساختهای مدار ژئو، راهاندازی مراکز کنترل زمینی و بومیسازی قطعات، ایران به آستانه ورود به صنعت فضایی رسیده است. نخستین گام در این مسیر، ایجاد منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی است که قرار است از سال آینده پرتابهای اولیه آن آغاز شود.
اخبار فناوری یران
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید