تک فان

تک فان

مجله خبری تفریحی: دنیای سرگرمی و تفریح
امروز: پنج شنبه , ۲۷ دی , ۱۴۰۳
X
روش های جلوگیری از سرقت گوشی؛ در صورت سرقت گوشی چه کنیم؟

روش های جلوگیری از سرقت گوشی؛ در صورت سرقت گوشی چه کنیم؟

سرقت گوشی تلفن همراه اتفاق ناگواری است که با توجه به افزایش قیمت گوشی‎‌ها روزبه‌روز در حال افزایش است. ما در این مطلب روش‌های محافظت از گوشی در خیابان و جلوگیری از سرقت آن را برای شما شرح خواهیم داد.

تصور کنید روزی در کنار خیابان مشغول قدم زدن هستید و همزمان نیز با تلفن همراه خود مکالمه می‌کنید، در این هنگام، شخصی از غفلت شما سوءاستفاده کرده، موبایل شما را به سرقت می‌برد. شاید هم تلفن همراه خود را در تاکسی جا بگذارید. مطمئنا این اتفاقات برای شما ناخوشایند خواهند بود، چراکه این روزها تلفن‌های همراه خلاصه‌ای از زندگی دیجیتال شما را نگهداری می‌کنند؛ عکس‌ها، فیلم‌ها، اطلاعات شخصی و بانکی شما. از طرفی هزینه گزافی که بابت خرید یک تلفن همراه صرف کرده‌اید را نیز مدنظر بگیرید. همه این‌ها مسائلی نیستند که بتوانید به راحتی از کنارشان بگذرید. بهتر است روش‌های جلوگیری از سرقت موبایل را به دقت مطالعه کنید و آن‌ها را به کار ببندید تا اگر خدای نکرده روزی گوشی شما به سرقت رفت، بتوانید خونسردی خود را حفظ کرده و اقدامات لازم را انجام دهید. اما چگونه از سرقت گوشی جلوگیری کنیم؟ آیا با اقدامات لازم پس از سرقت گوشی آشنایی دارید؟ در ادامه این مطلب پلازا، به این سوالات پاسخ می‌دهیم.

فهرست مطالب:

محافظت از گوشی در خیابان

برای جلوگیری از سرقت موبایل باید بدانید که چطور از تلفن همراه خود مراقبت کنید. روش‌هایی وجود دارند که به شما کمک می‌کنند در اماکن عمومی به درستی از تلفن همراه خود محافظت کنید تا در دام سارقان همیشه در کمین نیافتید. در این قسمت به شرح این روش‌ها می‌پردازیم:

تلفن همراه را نزدیک خود نگه دارید: به عنوان یک روش پیشگیری از سرقت گوشی، همیشه سعی کنید تلفن همراه شما در میدان دیدتان و در فاصله ۱۲ الی ۱۵ سانتی متری شما باشد. تلفن همراه را در لبه میز یا پیشخوان‌ها در اماکن عمومی رها نکنید. گوشی خود را طوری در کیف قرار ندهید که در معرض دید دیگران باشد. گوشی را در جیب پشتی شلوار خود قرار ندهید.از قاب های گران قیمت و زر و برق دار استفاده نکنید: برای پیشگیری از سرقت گوشی تلفن همراه، سعی کنید از قاب‌هایی که در انظار عمومی جلب توجه می‌کنند استفاده نکنید. همچنین از هدفون‌های مارک اپل در اماکن عمومی استفاده نکنید؛ زیرا با توجه به اینکه گوشی‌های مارک اپل بسیار گران‌قیمت هستند، سارقان به خیال اینکه تلفن همراه شما برند اپل است در کمین شما می‎‌نشینند تا گوشی شما را بربایند.از هندزفری بلوتوث استفاده کنید: برای محافظت از گوشی در خیابان، بهتر است زمانی که در اماکن عمومی و شلوغ هستید برای مکالمه از هندزفری بلوتوث استفاده کنید. در این صورت هنگام مکالمه با تلفن، دیگر نیازی نیست که گوشی خود را در دست بگیرید.برای نگهداری گوشی در دست از گیره های مختص این کار استفاده کنید: اگر مجبور شدید در مکان‌های شلوغ و پرتردد با تلفن همراه خود مکالمه کنید، برای جلوگیری از سرقت گوشی از گیره‌هایی استفاده کنید که به قاب گوشی می‌چسبند و باعث می‌شوند تلفن همراه خود را محکم‌تر در دستان خود بگیرید. سارقان موبایل برای سرقت گوشی تلفن همراه در کمین افرادی می‌نشینند که گوشی خود را بی‌محابا و به طور آزاد در دست گرفته‌اند.برای دانستن ساعت در مکان های شلوغ از تلفن همراه خود استفاده نکنید: برای جلوگیری از سرقت موبایل، هرگز در انظار عمومی برای دانستن ساعت از تلفن همراه استفاده نکنید. یکی از شگردهای سارقان پرسیدن ساعت و زمان است. در این صورت شما با نگاه کردن به تلفن همراه خود به سارقان اعلام می‌کنید که تلفن همراه شما چه برندی است و در کجا قرار دارد.در هنگام مکالمه با تلفن همراه راه نروید: اگر به هر دلیلی مجبور شدید در اماکن عمومی با تلفن همراه خود صحبت کنید، برای محافظت از گوشی در خیابان، سعی کنید در یک جای مطمئن بایستید و صحبت کنید. آمارها نشان می‌دهند اکثر سارقان موبایل زمانی که فرد در حال قدم زدن در کنار خیابان در حال مکالمه با تلفن همراهش است از غفلت فرد مورد نظر سوءاستفاده کرده و اقدام به سرقت گوشی همراه می‌کنند.

روش های جلوگیری از سرقت گوشی

علاوه‌بر محافظت از موبایل در خیابان، روش‌های دیگری هم وجود دارند که به ما در جلوگیری از سرقت گوشی خود کمک می‌کنند. در ادامه به این روش‌ها اشاره خواهیم داشت.

۱. از شبکه‌های عمومی وای‌فای پرهیز کنید

اتصال به شبکه‌های وای‌فای عمومی می‌تواند خطرات زیادی برای تلفن همراه شما به همراه بیاورد؛ چراکه این شبکه‌ها از امنیت کافی برخوردار نیستند و نمی‌توان به امنیت آن‌ها اطمینان کرد. به همین دلیل، بهتر است تا جای ممکن به شبکه‌های وای‌فای عمومی وصل نشوید.

۲. اعلان‌ها روی صفحه قفل را مخفی کنید

برخی اوقات نمایش اعلان‌های دریافتی از اپلیکیشن‌های مختلف می‌تواند توجه سارقین را به گوشی شما جلب کند. برای افزایش امنیت گوشی، بهتر است نمایش اعلان‌ها در صفحه قفل را غیرفعال کنید تا فقط خودتان و با باز کردن قفل گوشی بتوانید این اعلان‌ها را مشاهده کنید.

در گوشی‌های آیفون:

الف) به برنامه تنظیمات بروید و Notifications را انتخاب کنید.

ب) روی گزینه Show Previews در بالای صفحه بزنید.

ردیابی گوشی با جیمیل

ج) این گزینه را روی Never بگذارید.

در گوشی‌های سامسونگ:

الف) به تنظیمات گوشی بروید.

ب) گزینه Notification را انتخاب کنید.

جلوگیری از سرقت گوشی

ج) روی Lock screen notifications بزنید.

د) گزینه Hide contact را انتخاب کنید.

در گوشی‌های شیائومی:

الف) وارد تنظیمات شوید و گزینه Notification & Control center را انتخاب کنید.

ب) روی Lock Screen بزنید.

ج) گزینه Format را از بالای فهرست انتخاب کنید.

جلوگیری از سرقت گوشی

د) در صفحه باز شده گزینه Don’t show Lock screen notifications را انتخاب کنید.

۳. غیرفعال کردن گزینه USB Debugging (در اندروید)

این راه برای جلوگیری از سرقت گوشی کاربرد ندارد و بیشتر مناسب برای مواقعی است که گوشی به سرقت رفته و می‌خواهید از داده‌های آن محافظت کنید. در صورتی که USB Debugging فعال باشد، سارقین دسترسی نسبتا کاملی به موبایل از طریق کامپیوتر خواهند داشت؛ بنابراین، بهتر است که این گزینه را همواره خاموش نگه دارید.

برای انجام اینکار:

الف) به تنظیمات بروید و Developer Options را انتخاب کنید.

ردیابی گوشی با جیمیل

ب) گزینه USB Debugging را خاموش کنید.

۴. از یک رمز عبور قوی استفاده کنید

این روش قوی‌ترین خط دفاعی شما برای جلوگیری از سرقت گوشی است. استفاده از پین‌های آسان چهار رقمی را کنار بگذارید. رمز عبور شما باید حداقل ۸ کاراکتر داشته باشد شامل ترکیبی از اعداد، حروف و نویسه‌های خاص. شکستن گذرواژه‌های سنگین به راحتی امکان پذیر نیست. شاید در ابتدا تایپ رمز عبور غیرمتعارف سخت باشد، اما با کمی تمرین این‌ کار به یک عادت روزانه تبدیل خواهد شد. به هر حال برای پیشگیری از سرقت گوشی این بهترین راه است.

استفاده از الگو (Pattern) به جای گذر واژه چندان مناسب نیست، مگر آنکه الگویی که انتخاب می‌کنید، پیچیدگی زیادی داشته باشد. اگر گوشی شما اسکنر اثر انگشت دارد، آن را فعال کنید. البته در کنار استفاده از اسکنر اثر انگشت، بهتر است از رمز عبور قوی نیز استفاده کنید.

برای محافظت از گوشی در خیابان، علاوه بر استفاده از رمز عبور قوی، بهتر است قفل یا پین (Pin) سیم‌کارت خود را نیز فعال کنید. در این صورت، هر بار که گوشی خود را روشن می‌کنید، باید رمز عبور سیم کارت را نیز وارد کنید. در بعضی تلفن‌ها بعد از چندین بار وارد کردن ناموفق رمز (حداقل ۱۰ بار)، داده‌های شخصی در گوشی پاک می‌شوند. اگر تلفن همراه شما این گزینه را دارد، آن را فعال کنید. به هر حال، این اقدامات ریسک سرقت گوشی تلفن همراه شما را تا حد زیادی کاهش می‌دهند.

۵. از اپلیکیشن Find My Phone استفاده کنید

پیشگیری از سرقت گوشی

یک روش مناسب برای جلوگیری از سرقت گوشی استفاده از اپلیکیشن‌های تلفن‌یاب (Find My Phone) است. GPSهایی که در تلفن همراه در یافتن یک مسیر یا مکان موردنظر به شما کمک می‌کنند، می‌توانند در جلوگیری از سرقت موبایل نیز کارآمد باشند. بسیاری از اپلیکیشن‌های تلفن‌یاب امکانات خوبی برای ردیابی گوشی مفقود شده دارند. به عنوان مثال، آلارم‌های ضدسرقت، قفل ضد سرقت گوشی، کنترل از راه دور و یا ارسال پیام از قابلیت‌های متنوع این نوع برنامه‌هاست. برای استفاده از این روش، باید یک برنامه تلفن یاب نصب کنید که در این قسمت آن را شرح خواهیم داد. نصب این اپلیکیشن‌ها و خدمات آن‌ها رایگان است.

همچنین بخوانید :

برای استفاده از برنامه تلفن یاب، تلفن همراه باید روشن باشد. اینترنت و GPS دستگاه نیز فعال باشد. البته اگر قصد داشته باشید اطلاعات تلفن همراه خود را پاک کنید، نیازی به روشن بودن GPS نیست. از آنجا که سارقان بعد از سرقت گوشی همراه آن را خاموش می‌کنند و یا سیم کارت را از بین می‌برند، بهتر است به سرعت کد لازم برای پاک کردن محتویات گوشی را ارسال کنید. برای استفاده از این روش مراحل زیر را طی کنید.

در گوشی اندروید

برای راه‌اندازی این برنامه در اندروید ۲٫۲ یا بالاتر، فقط کافیست آن را از گوگل پلی دانلود کنید و در گوشی همراه خود نصب کنید و تنظیمات مربوطه را انجام دهید. اگر زمانی تلفن همراه خود را گم کردید و یا گوشی شما به سرقت رفت، از طریق یک رایانه که به اینترنت متصل است وارد بخش Android Device Manager شوید. در آنجا می‌توانید هر اقدامی که مایل هستید برای ردیابی گوشی با جیمیل انجام دهید.

شما می‌توانید تلفن همراه به سرقت رفته خود را حتی در صورت خاموش بودن، ردیابی کنید و مکان فعلی آن را از روی نقشه پیدا کنید. می‌توانید به تلفن همراه خود پیام بفرستید و یا زنگ بزنید و یا از راه دور اطلاعات آن را پاک کنید. شما حتی می‌توانید دکمه روشن/خاموش را از راه دور در تلفن همراه خود قفل کنید. همچنین می‌توانید از داده‌های خود فایل پشتیبان تهیه کنید. شما می‌توانید مسیر دسترسی به تلفن همراه گم شده خود را ردیابی کنید. البته همه این موارد بستگی به تنظیماتی دارد که در هنگام نصب اپلیکیشن Find My Device در گوشی خود انجام داده‌اید.

در گوشی آیفون

برای جلوگیری از سرقت گوشی، شما می‌توانید در گوشی‌های آیفون این اپلیکیشن را از فروشگاه iTunes App Store دانلود کنید. سپس، با اکانت iTunes خود وارد شوید. اگر زمانی به هر دلیلی تلفن همراه خود را گم کردید، از طریق رایانه وارد برنامه Find My iPhone شوید و اقدامات لازم را انجام دهید. علاوه بر این، شرکت اپل برای محافظت از تلفن‌های هوشمند خود در مدل‌های آیفون با سیستم عامل iOS 7 یک قدم نیز جلوتر رفته است.

همچنین بخوانید :

این شرکت ویژگی قدرتمندی را به نام Activation Lock (قفل فعالسازی) در این مدل از گوشی‌های هوشمند قرار داده است. زمانی که شما اپلیکیشن Find My iPhone را در گوشی خود نصب می‌کنید، به طور خودکار ویژگی قفل فعالسازی فعال می‌شود. در صورت فعال بودن این ویژگی هیچ کس نمی‌تواند از تلفن همراه استفاده کند، مگر آنکه در iTunes شناسه و رمز عبور مربوطه را وارد کند.

۶. رجیستر کردن گوشی در سامانه همتا

برای جلوگیری از سرقت موبایل، شما می‌توانید در سامانه همتا نسبت به فعالسازی یا رجیستری تلفن همراه خود اقدام کنید. چنانچه گوشی خود را در این سامانه رجیستر کرده باشید، در صورت گم شدن گوشی، اگر سیم کارتی غیر از سیم کارتی که با آن در سامانه گوشی خود را رجیستر کرده‌اید در آن قرار بگیرد، تلفن همراه غیر قابل استفاده خواهد بود و خدمات اپراتورها قطع خواهد شد. طبق طرح رجیستر کردن تلفن‌های همراه، هر گوشی باید تحت مالکیت یک سیم کارت باشد، لذا شما باید در سامانه همتا تلفن همراه را تحت مالکیت خود درآورید. در این روش شما می‌توانید از طریق مراجع قضایی، سرقت گوشی تلفن همراه خود را پیگیری کنید.

۷. قرار دادن یادداشت روی لاک اسکرین گوشی

برای جلوگیری از سرقت گوشی، یک روش مناسب نوشتن یادداشت روی لاک اسکرین تلفن همراه است. گوشی‌های اندروید و آیفون هر دو قابلیت اضافه کردن یادداشت روی لاک اسکرین را دارند. شاید شما دوست نداشته باشید چنین کاری را انجام دهید، اما تصور کنید اگر روزی گوشی خود را گم کنید و گوشی شما به دست یک فرد درستکار بیافتد، وی با توجه به اطلاعاتی که شما در روی لاک اسکرین گوشی خود قرار داده‌اید می‌تواند با شما تماس بگیرد و تلفن همراهتان را به شما بازگرداند. در متن روی لاک اسکرین می‌توانید شماره تماس، ایمیل و یا هر نوع اطلاعات دیگری را قرار دهید.

همچنین بخوانید :

۸. یادداشت کردن شماره IMEI گوشی

گوشی‌های هوشمند یک شماره سریال منحصر به فرد ۱۵ رقمی به نام IMEI دارند. این شماره سریال بر روی کارتن گوشی و همچنین پشت باتری گوشی درج شده است. برای جلوگیری از سرقت موبایل بهتر است کد IMEI را در جایی مطمئن یادداشت کرده و نزد خود نگه دارید. شما می‌توانید با شگاره‌گیری #۰۶#* از شماره سریال گوشی خود IMEI مطلع شوید. اگر روزی گوشی شما گم شود و یا به سرقت برود، از طریق همین شناسه می‌توانید به مراجع قانونی مراجعه و اقدامات لازم را انجام دهید.

از آنجا که شماره سریال گوشی روی کارتن آن نیز درج می‌شود، بهتر است کارتن تلفن همراه خود را نگه دارید. همچنین برای اثبات مالکیت تلفن همراه در مراجع قضایی نیز وجود کارتن تلفن همراه و یا فاکتور خرید لازم است.

۹. پشتیبان گیری از تصاویر و ویدئوها

در همه سیستم عامل‌ها قابلیتی برای تهیه فایل پشتیبان رایگان از محتویات داده‌های شخصی همچون عکس‌ها و ویدئوها وجود دارد. پیشنهاد می‌کنیم این قابلیت را در تلفن همراه خود فعال کنید. درست است که این روش به طور مستقیم مانع از سرقت گوشی تلفن همراه نمی‌شود، اما اگر روزی تلفن همراه خود را به هر دلیلی از دست بدهید، دیگر نگران از دست رفتن اطلاعات و محتویات مهم گوشی خود نخواهید بود؛ به همین دلیل خواندن مطلب «بکاپ گیری از اطلاعات گوشی اندروید با ۵ روش کاربردی» و «آموزش روش های بکاپ گیری و بازیابی اطلاعات گوشی های آیفون» می‌تواند مفید واقع شود.

۱۰. بیمه کردن تلفن همراه

این روش نیز همچون سایر روش‌ها به طور مستقیم راهی برای جلوگیری از سرقت گوشی نیست. اما تصور کنید اگر گوشی خود را به هر دلیلی از دست بدهید و نتوانید آن را برگردانید، با بیمه کردن تلفن همراه خود می‌توانید مبلغی را به عنوان غرامت که حدود ۸۰% ارزش گوشی است از شرکت بیمه دریافت کنید.

در صورت سرقت گوشی چه کنیم؟

تا به اینجای مطلب با روش‌های محافظت از گوشی در خیابان و جلوگیری از سرقت آن آشنا شدیم. اما اگر روزی موبایل ما به سرقت رفت باید چه کاری انجام دهیم؟

۱. گزارش سرقت به پلیس

با وجود اینکه احتمال پیدا شدن سارق و گوشی بسیار کم است، اما در هر صورت بهتر است به نزدیک‌ترین مرکز پلیس مراجعه و گزارش سرقت را ثبت کنید. لازم است که شماره سریال گوشی را در گزارش خود ثبت کنید تا در صورت پیدا شدن دستگاه، پلیس بتواند گوشی شما را بازگرداند.

۲. قفل کردن یا پاک کردن گوشی از راه دور

در صورتی که قابلیت ردیابی گوشی از راه دور را فعال کردید و گوشی شما به اینترنت متصل است، می‌توانید از طریق حساب کاربری گوگل یا اپل خود، نسبت به قفل کردن یا ردیابی آن اقدام کنید. برای انجام اینکار مراحل زیر را دنبال کنید:

در گوشی‌های آیفون:

الف) با استفاده از کامپیوتر یا یک گوشی دیگر، وارد این صفحه شوید.

ب) نام کاربری و رمز عبور اپل آیدی خود را وارد کرده و وارد حساب کاربری شوید.

ردیابی گوشی دزدیده شده - ردیابی گوشی گم شده

ج) سپس می‌توانید موقعیت تقریبی گوشی خود را روی نقشه ببینید. در صورت تمایل، می‌توانید روی Erase iPhone بزنید تا محتویات گوشی حذف شود.

در گوشی‌های اندروید:

الف) وارد این صفحه شوید. سپس با نام کاربری و رمزعبور خود وارد حساب گوگل شوید.

ب) روی گوشی خود بزنید.

ج) سپس می‌توانید موقعیت تقریبی موبایل را مشاهده کنید.

جلوگیری از سرقت گوشی

د) در صورت تمایل روی Factory reset device بزنید تا گوشی ریست شود.

۳. تعویض رمزهای عبور حساب‌های کاربری

از آنجایی که ممکن است سارقین به محتویات گوشی دسترسی پیدا کنند، قدم مهم بعدی که باید انجام دهید، عوض کردن رمزهای عبور حساب‌های مختلف از جمله ایمیل، برنامه‌های پیام‌رسان و یا شبکه‌های اجتماعی است.

۴. تعویض سیم‌کارت

با در دست داشتن مدارک لازم، به نزدیک‌ترین دفتر خدمات اپراتور سیم‌کارت خود مراجعه کرده و از آن‌ها بخواهید سیم‌کارت فعلی که در گوشی خود دارید را مسدود کرده و یک سیم‌کارت جدید به شما بدهند. به این ترتیب می‌توانید از امنیت حساب‌های بانکی خود نیز اطمینان حاصل کنید.

مدارک لازم برای مسدود کردن سیم‌کارت شامل موارد زیر هستند:

ارائه اصل و تصویر کارت ملیحضور مالک یا وکیل قانونی به همراه وکالت‌نامهتکمیل و امضای فرم درخواست

۵. اطلاع‌رسانی به اطرافیان

این احتمال وجود دارد که سارق در صورت باز کردن قفل گوشی، از طرف شما در برنامه‌های پیام‌رسان یا شبکه‌های اجتماعی، برای دیگران پیام ارسال کرده و از آن‌ها درخواست کمک مالی کند؛ به همین دلیل، بهتر است دوستان و اطرافیان خود را در جریان قرار دهید تا به تماس‌هایی که از خط شما با آن‌ها گرفته می‌شود، توجهی نکنند.

سخن پایانی

در این مطلب به نحوه محافظت از گوشی در خیابان و جلوگیری از سرقت آن پرداختیم. لازم به ذکر است که هیچ یک از این روش‌ها به طور مستقیم مانع از سرقت گوشی تلفن همراه شما نخواهند شد، اما با به کار بستن این روش‌ها، ریسک به سرقت رفتن تلفن همراه شما بسیار پایین خواهد بود. نظر شما در مورد روش‌های جلوگیری از سرقت گوشی چیست؟ اگر روش دیگری برای پیشگیری از سرقت گوشی می‌دانید، آن را با ما در میان بگذارید.

منتخب کاربران

منبع

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی و اجرا : وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است