تک فان

تک فان

مجله خبری تفریحی: دنیای سرگرمی و تفریح
امروز: شنبه , ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴
X
فواید محصولات سویا

فواید محصولات سویا

سویا حاوی تمام آمینو اسیدهای ضروری مانند گوشت است و بنابراین یک منبع پروتئینی محبوب در میان گیاهخواران و وگان ها است. علاوه بر این، می توان آن را برای تشکیل شیر و جایگزین های گوشت فرآوری کرد و استفاده از آن را در رژیم غذایی روزانه گسترش داد. در این وبلاگ از فروشگاه آنلاین سلامتی و زیبایی میپردازیم به: فواید محصولات سویا و مشخصات غذایی آن، واکنش آلرژیک با مصرف سویا و مواد ضد مغذی در آن، با ما تا انتهای این مطالب همراه باشید. دانه سویا محصول به دست آمده از گیاه یک ساله سویا و از خانواده فابیاسه است. سویا از نظر اقتصادی دانه مهمی در جهان تلقی می‌شود.

فواید محصولات سویا و مشخصات غذایی آن، واکنش آلرژیک با مصرف سویا و مواد ضد مغذی در آنفواید محصولات سویا و مشخصات غذایی آن، واکنش آلرژیک با مصرف سویا و مواد ضد مغذی در آن

فواید محصولات سویا و مشخصات غذایی آن، واکنش آلرژیک با مصرف سویا و مواد ضد مغذی در آن

مشخصات غذایی سویا

سویا چندین ماده مغذی کلیدی را ارائه می دهد:

مهمتر از همه، سویا سرشار از پروتئین است و آن را به یک غذای اصلی مفید برای گیاهخواران و گیاهخواران تبدیل می کند . در مقایسه با سایر حبوبات، سویا دارای چربی بسیار بالاتر و کربوهیدرات بسیار کمتری است.برخلاف سایر لوبیاها، سویا حاوی اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه تقویت کننده سلامت قلب است. غذاهای کامل سویا منابع خوبی از کلسیم، ویتامین K، فولات و کمی مواد معدنی هستند.سویا همچنین سرشار از ایزوفلاون است، یک ترکیب گیاهی طبیعی با اثرات آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و ضد التهابی. ایزوفلاون ها ممکن است به پیشگیری از سرطان و بیماری های مزمن کمک کنند . 

محصولات رایج سویا

محصولات سویا مواد غذایی و موادی هستند که از گیاه سویا (یا دانه سویا) که بومی آسیای شرقی است به دست می آیند. در زیر این چتر، سویا در اشکال و انواع مختلفی وجود دارد:

غذاهای مبتنی بر سویا عبارتند از تمپه، توفو، ادامام، شیر سویا، ناتو و آجیل سویا. سویا همچنین پایه مواد خوش طعمی مانند سس سویا یا میسو است.جایگزین‌های گوشت، اسنک‌بارها و محصولات پخته شده ممکن است حاوی ترکیبات مبتنی بر سویا مانند آرد سویا، پروتئین سویا یا لسیتین سویا باشند.روغن سویا از اجزای چربی سویا تهیه می شود و به عنوان یک محیط پخت و پز استفاده می شود.

خواص محصولات سویا برای سلامتی

فواید محصولات سویا و مشخصات غذایی آن، واکنش آلرژیک با مصرف سویا و مواد ضد مغذی در آنفواید محصولات سویا و مشخصات غذایی آن، واکنش آلرژیک با مصرف سویا و مواد ضد مغذی در آن

فواید سویا برای سلامت قلب ده ها سال است که مورد تحقیق قرار گرفته است. مصرف بیشتر سویا با کاهش سطح کلسترول ، تری گلیسیرید و فشار خون مرتبط است .  این را می توان با فیبر سویا، چربی های غیراشباع، پروتئین ها یا ترکیبی از آنها توضیح داد.

سازمان غذا و داروی ایالات متحده مصرف حداقل ۲۵ گرم پروتئین سویا در روز را برای کاهش خطر بیماری عروق کرونر توصیه می کند. 

کاهش خطر سرطان یکی دیگر از مزایای قابل توجه سویا است.

افرادی که در مناطق جغرافیایی بیشترین مصرف سویا را دارند، مانند آسیا، کمتر از زنان غربی به انواع خاصی از سرطان مبتلا می شوند، این اغلب به مصرف منظم سویا توسط زنان آسیایی نسبت داده می شود.تحقیقات نشان داده است که حتی در مناطق غربی، مانند ایالات متحده و کانادا، کسانی که پروتئین سویا بیشتری مصرف می‌کنند کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از سرطان سینه هستند. اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ایزوفلاون های سویا اغلب با مکانیسم ضد سرطانی شناخته می شود. 

تفاوت بین محصولات تخمیر شده و تخمیر نشده سویا؟ 

برخی از محصولات سویا به‌عنوان «تخمیری» توصیف می‌شوند، زیرا با باکتری‌ها (مانند ماست) پیر می‌شوند تا طعم و بافت آن‌ها تغییر کند.

برخی شواهد نشان می دهد که غذاهای تخمیر شده راحت تر از همتایان تخمیر نشده خود هضم می شوند و ممکن است اثرات پروبیوتیکی داشته باشند.  توفو، تمپه، ناتو و میسو همه محصولات تخمیر شده سویا هستند.

سس سویا به طور سنتی تخمیر می‌شود، اما نسخه ارزان‌قیمتی که در فروشگاه می‌خرید یا در یک بسته کوچک بیرون می‌آورید، احتمالاً از نظر شیمیایی تولید می‌شود، به این معنی که مزایای تخمیر برای سلامتی را ارائه نمی‌دهد. 

مصرف روزانه توصیه شده شیر سویا

فواید محصولات سویا و مشخصات غذایی آن، واکنش آلرژیک با مصرف سویا و مواد ضد مغذی در آنفواید محصولات سویا و مشخصات غذایی آن، واکنش آلرژیک با مصرف سویا و مواد ضد مغذی در آن

مگر اینکه به سویا آلرژی داشته باشید، شیر سویا یک انتخاب روزانه شیر است.

شیر سویا حاوی چربی و پروتئین بیشتری نسبت به سایر شیرهای غیر لبنی (جو دوسر یا بادام) است، که باعث می‌شود سویا سیرکننده‌تر و غلیظ‌تر باشد . حدود ۲ فنجان در روز یک حد سالم برای شیر سویا یا هر نوع شیر دیگری است.

مواد ضد مغذی در محصول سویا

ضد مغذی ها مواد آلی یا مصنوعی هستند که در غذاهای مختلف یافت می شوند و مانع از جذب مواد مغذی مفید در خون می شوند. وجود چنین عناصر نامطلوبی، ارزش غذایی غذای مذکور را رقیق می کند.

مواد ضد مغذی رایج موجود در محصولات سویا عبارتند از:

فیتات هامهار کننده های آنزیمگواتروژن هاهماگلوتینینایزوفلاون ها

کرم حجم دهنده سینه درمانی فوری و مؤثر برای کوچکی، شلی و افتادگی سینه

کرم حجم دهنده سینه

مصرف سویا و استروژن بیش از حد

سویا اغلب به عنوان «استروژنیک» شناخته می شود، یا می تواند سطح استروژن را در بدن افزایش دهد، که عنصری از حقیقت دارد اما تصویر کامل را نشان نمی دهد.

ایزوفلاون های سویا در واقع فیتواستروژن ها هستند، که ترکیبات گیاهی هستند که شکلی مشابه مولکول های استروژن دارند و بنابراین می توانند به گیرنده های استروژن روی سلول ها متصل شوند. با این حال، اثرات استروژن مانند ایزوفلاون ها ضعیف است.

برخی از مطالعات نشان داده‌اند که فیتواستروژن‌ها ممکن است به زنان یائسه که علائمی مانند گرگرفتگی را تجربه می‌کنند کمک کند، اما مطالعات دیگر ادعا می‌کنند که این نتایج ناچیز هستند. توجه به این نکته مهم است که وقتی ایزوفلاون‌های سویا در مطالعات تحقیقاتی مورد بررسی قرار می‌گیرند، اغلب به شکل مکمل به جای غذای کامل هستند.

در مواردی که بدن مقادیر بالایی استروژن دارد، فیتواستروژن‌هایی مانند ایزوفلاون‌ها ممکن است در واقع اثر ضد استروژنی داشته باشند.

در این سناریو، فیتواستروژن ها می توانند استروژن انسانی را از اتصال به سلول ها مسدود کنند، که ممکن است توضیح دهد که چرا خوردن ایزوفلاون های سویا با خطر کمتر سرطان های مرتبط با هورمون مانند سرطان سینه، دهانه رحم، پروستات و بیضه مرتبط است. 

همچنین بخوانید: فواید شیر سویا از درمان ریزش مو تا بزرگ کردن سینه!!

بهترین راه برای به حداکثر رساندن پتانسیل سلامت محصولات سویا

مانند هر غذای دیگری، توصیه می کنم سویا را با بیشترین تنوع ممکن در رژیم غذایی خود بگنجانید. به جای خوردن روزانه توفو، سعی کنید پروتئین های سویا دیگر مانند تمپه، ناتو و ادامام را مخلوط کنید.

اگر تازه با پروتئین سویا آشنا هستید، پختن آنها در یک سس خوش طعم یا با مالش ادویه سیاه کننده می تواند به خوشمزه تر شدن آنها کمک کند. 

واکنش های آلرژیک مربوط به مصرف سویا

فواید محصولات سویا و مشخصات غذایی آن، واکنش آلرژیک با مصرف سویا و مواد ضد مغذی در آنفواید محصولات سویا و مشخصات غذایی آن، واکنش آلرژیک با مصرف سویا و مواد ضد مغذی در آن

سویا به همراه شیر، صدف، گندم، بادام زمینی، آجیل درختی و کنجد یکی از مواد غذایی آلرژی زا محسوب می شود که حدود ۱٫۵ میلیون بزرگسال آمریکایی از حساسیت به سویا گزارش داده اند. 

گاهی اوقات نوزادان یا کودکان آلرژی به پروتئین سویا دارند که با افزایش سن کاهش می یابد. 

اگر به سویا (یا هر ماده غذایی دیگر) حساسیت دارید، به احتمال زیاد متوجه ترکیبی از این علائم خواهید شد:

کهیرخارشمشکل در بلعتورم گلوسفت کردن سینهمشکل در تنفسخس خس سینهاستفراغ کردندرد قفسه سینهضربان قلب سریعغش کردنفشار خون پایینسخن پایانی

مصرف محصولات سویا برای سلامتی بسیار مفید است. آنها نه تنها ممکن است خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان، التهاب و فیبروم را کاهش دهند، بلکه ممکن است به بهبود سلامت قلب، استحکام استخوان ها و علائم یائسگی نیز کمک کنند.

منبع

منبع





دانلود آهنگ
ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی و اجرا : وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است