گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است که یکی از محبوب ترین میوه هایی است که در سراسر جهان به روش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. آنها بومی آمریکای جنوبی و مرکزی هستند و برای اولین بار توسط آزتک ها در پخت و پز خود مورد استفاده قرار گرفتند. امروزه در بسیاری از مناطق آب و هوای معتدل اما بیشتر در کشورهای آسیایی رشد می کنند. در این مقاله از فروشگاه آنلاین سلامتی و زیبایی میپردازیم به: فواید گوجه فرنگی و تنظیم فشار خون، کاهش وزن با گوجه فرنگی و مدیریت سرطان، بهبود باروری با گوجه فرنگی و مدیریت دیابت، با ما همراه باشید.
فواید گوجه فرنگی و تنظیم فشار خون، کاهش وزن با گوجه فرنگی و مدیریت سرطان، بهبود باروری با گوجه فرنگی و مدیریت دیابت
گوجه فرنگی به طور گسترده در انواع مختلفی مصرف می شود، اما گوجه فرنگی موروثی، گوجه فرنگی آلویی، گوجه فرنگی گیلاسی و گوجه فرنگی محبوب ترین ها هستند.
گوجه فرنگی در طیف گسترده ای از رنگ ها، از زرد تا نارنجی تا قرمز رشد می کند. آنها علاوه بر اینکه منبعی از ویتامین A، ویتامین C، پتاسیم و بتا کاروتن هستند، سرشار از لیکوپن هستند – یک آنتی اکسیدان قوی که در خط مقدم مبارزه با بسیاری از بیماری ها قرار دارد.
غذاهای غنی از پتاسیم ، مانند گوجه فرنگی، در حفظ فشار خون بسیار مهم هستند، زیرا اثر سدیم را خنثی می کنند. هنگامی که پتاسیم به اندازه کافی مصرف شود، سدیم متعادل می شود و در نتیجه فشار خون به درستی تنظیم می شود.تبلیغات
یکی دیگر از مکانیسم های اثر پتاسیم کاهش فشار خون بر روی دیواره رگ های خونی برای کاهش فشار خون بالا است.
در یک مطالعه دوسوکور، گزارش شد که درمان کوتاه مدت با عصاره گوجه فرنگی پتانسیل کاهش فشار خون بالا را نشان داد.
در یک مطالعه در سال ۲۰۱۹، سطوح کاروتنوئید به دست آمده با دوز کمپلکس مواد مغذی گوجه فرنگی ۱۵ میلی گرم لیکوپن یا بالاتر، تأثیر مفیدی بر فشار خون سیستولیک افراد مبتلا به فشار خون بالا داشت.
فواید گوجه فرنگی و تنظیم فشار خون، کاهش وزن با گوجه فرنگی و مدیریت سرطان، بهبود باروری با گوجه فرنگی و مدیریت دیابت
گوجه فرنگی سرشار از آب، فیبر بالا و کالری کم است و به دلیل چگالی کم، میوه ای عالی برای کاهش وزن است.
طبق یک مطالعه، خوردن میوه های کم تراکم می تواند به شما در رسیدن به سیری و احساس سیری و در نتیجه کاهش وزن کمک کند. این کار با کاهش میل به پرخوری، که یک عامل مهم در استراتژی های کاهش وزن است، عمل می کند.
آسیب سلولی یکی از دلایل اصلی آسیب پوست است. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی به عنوان یک عامل محافظ عمل می کند و تیرگی پوست را بهبود می بخشد.تبلیغات
علاوه بر این، آب گوجه فرنگی را می توان به صورت موضعی روی پوست مالید. محتوای لیکوپن آن یک اثر محافظتی بالقوه در برابر آفتاب سوختگی ناشی از UV و آسیب آن دارد.
شرکت ساسانیان پارسیان کهن تنها نماینده انحصاری واردات برند تخصصی درمان ریزش مو بایوفل کانادا در آسیا می باشد.
گوجه فرنگی سرشار از مواد مغذی ضروری برای بارداری سالم و رشد جنین است، گوجه فرنگی مکمل خوبی برای رژیم غذایی زنان باردار است. محتوای آب آنها همچنین به حفظ سطح هیدراتاسیون بهینه کمک می کند.
گوجه فرنگی همچنین به افزایش سطح هموگلوبین کمک می کند که باید در دوران بارداری به طور مطلوب حفظ شود.
گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن، بتاکاروتن، فولات، پتاسیم، ویتامین های C و E و فلاونوئیدها است و نقش محافظتی در برابر تشکیل آترواسکلروز دارد.
پلاک های آترواسکلروتیک می توانند عوارض بیشتری مانند سکته مغزی و انفارکتوس میوکارد (حمله قلبی) ایجاد کنند.
فواید گوجه فرنگی و تنظیم فشار خون، کاهش وزن با گوجه فرنگی و مدیریت سرطان، بهبود باروری با گوجه فرنگی و مدیریت دیابت
بر اساس یک مطالعه، پودر گوجه فرنگی به طور قابل توجهی تنوع و کیفیت میکرو فلور روده را در موش ها افزایش داد که از آسیب روده جلوگیری کرد و در نهایت سلامت گوارش و روده را بهبود بخشید.
در حالی که برای بررسی بیشتر اثربخشی آن باید آزمایشهای انسانی گستردهای انجام شود، تکیه بر غذاهای طبیعی مانند گوجهفرنگی برای بهبود سلامت دستگاه گوارش یک جایگزین عالی است. فیبر موجود در گوجه فرنگی و دانه های آن نیز حرکات روده و حرکت روده ها را تسهیل می کند.
یک مطالعه تجربی اثر مصرف گوجه فرنگی را بر گلوکز سرم ارزیابی کرد. در حالی که مستقیماً تأثیری در کاهش گلوکز آزاد در خون نداشت، به طور قابل توجهی افزایش فشار خون مرتبط با دیابت را کاهش داد.
گوجه فرنگی به دلیل محتوای کم نشاسته، کم کالری و فیبر بالا به طور کلی میوه خوبی برای میان وعده برای افراد مبتلا به دیابت است . همچنین با کاهش سرعت ترشح قند از افزایش انسولین در خون جلوگیری می کند.
مطالعات استرس اکسیداتیو را به عنوان عامل اصلی اختلال عملکرد تولیدمثل شناسایی کرده اند. افزایش مصرف فولات، که در گوجه فرنگی یافت می شود، در مرحله قبل از بارداری، شانس بارداری را افزایش می دهد.
علاوه بر این، لیکوپن و ویتامین C موجود در گوجه فرنگی از بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند و در نتیجه باروری را بهبود می بخشد.
لیکوپن، ویتامینهای C و E و بتاکاروتن همگی برای خواص ضدالتهابیشان به خوبی ثابت شدهاند .
در مطالعهای بر روی ۱۰۶ زن چاق یا دارای اضافه وزن، مشخص شد که نشانگرهای التهابی در گروهی که مجبور بودند روزانه ۳۳۰ میلیلیتر آب گوجهفرنگی مصرف کنند، بهطور قابلتوجهی کاهش یافته است. فرض بر این بود که مصرف گوجه فرنگی ممکن است در پیشگیری از بیماری های التهابی (مانند بیماری های قلبی عروقی و دیابت) مفید باشد.
به گفته موسسه تحقیقات سرطان آمریکا ، مصرف لیکوپن ممکن است در برابر انواع مختلف سرطان محافظت کند. لیکوپن از تهاجم سلولی، رگزایی و متاستاز جلوگیری می کند، که فرآیندهای رایجی هستند که توسط آن سلول های سرطانی رشد و گسترش می یابند.
بنابراین مصرف یک رژیم غذایی غنی از لیکوپن که شامل گوجه فرنگی است می تواند به مدیریت سرطان کمک کند.
فواید گوجه فرنگی و تنظیم فشار خون، کاهش وزن با گوجه فرنگی و مدیریت سرطان، بهبود باروری با گوجه فرنگی و مدیریت دیابت
یک گوجه فرنگی کامل (حدود ۱۲۵ گرم) حاوی ۲۳ کالری، ۴٫۹ گرم کربوهیدرات، ۱٫۱ گرم پروتئین و ۰٫۳ گرم چربی است. دارای ۱۱۸ گرم آب است که آن را به گزینه ای عالی برای هیدراتاسیون تبدیل می کند.
همچنین دارای ۱۷٫۱ گرم ویتامین C است که ۱۹ درصد از ارزش روزانه ای است که فرد باید مصرف کند، ۵۲٫۵۰ میکروگرم ویتامین A و ۵۶۱٫۲۵ میکروگرم بتا کاروتن است. لیکوپن موجود در گوجه فرنگی حدود ۳۲۱۶٫۲۵ میکروگرم است.
گوجه فرنگی همچنین سرشار از ویتامین K با ۹٫۹ میکروگرم است که ۸ درصد از نیاز روزانه فرد را تامین می کند. حاوی ۲۹۶ میلی گرم پتاسیم، ۱۳٫۷۵ میلی گرم منیزیم، ۶٫۲۵ گرم سدیم و ۱۲٫۵۰ میلی گرم کلسیم است.
تطبیق پذیری گوجه فرنگی باعث می شود از آن در انواع سالاد، سس، ترشی، سوپ، تنقلات و غیره استفاده شود.
فرآوری گوجهفرنگی برای ترشی کردن، تهیه سس یا پختن باعث بهبود در دسترس بودن لیکوپن در میوه میشود، بنابراین همیشه بهتر است آن را در سوپ، سس یا سس بپزید تا از مزایای کامل میوه بهره مند شوید.
بیشتر بخوانید: ۱۳ ماسک صورت گوجه فرنگی برای پوستی شفاف و درخشان
هنگام مصرف گوجه فرنگی به این نکات توجه کنید:
برای جلوگیری از تجمع مواد مغذی در خوردن گوجه فرنگی بسیار مهم است. از آنجایی که گوجه فرنگی سرشار از پتاسیم است، مصرف مقادیر زیاد آن می تواند تعادل الکترولیت و عملکرد کلیه را مختل کند .در حالی که گوجه فرنگی از نظر فواید مختلف مورد مطالعه قرار می گیرد، همچنین لازم به یادآوری است که هیچ غذایی را نمی توان به جای دارو استفاده کرد. قبل از گنجاندن هر گونه غذا در رژیم غذایی خود برای مدیریت شرایط سلامتی ضروری است که با یک متخصص بهداشت واجد شرایط مشورت کنید.شستن میوه ها قبل از مصرف و پرهیز از دانه ها در صورت ابتلا یا مستعد ابتلا به سنگ کلیه نیز توصیه می شود، زیرا دانه های غنی از اگزالات می توانند به تشکیل سنگ کلیه کمک کنند.
در حالی که خوردن گوجه فرنگی به صورت خام در سالاد یا به عنوان میان وعده اشکالی ندارد، لیکوپن زمانی که تحت پردازش یا عملیات حرارتی مانند پخت و پز قرار می گیرد برای بدن بهتر در دسترس است.
توصیه می شود افرادی که سابقه سنگ کلیه دارند از خوردن دانه و پوست گوجه فرنگی خودداری کنند.
گوجه فرنگی می تواند باعث اسیدیته شدید یا تشدید اسیدیته موجود در برخی افراد شود. در چنین مواردی توصیه می شود از خوردن میوه خام به خصوص در اواخر عصر و شب خودداری شود.
سخن پایانی
میوه ها، به طور کلی، منابع بسیار خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند که بهتر است وقتی تازه مصرف شوند، به دست می آیند. گوجه فرنگی که در مدیریت بسیاری از بیماری ها مانند دیابت، سرطان و بیماری های قلبی عروقی مفید است، برای زنان باردار، سلامت کلی مو و پوست، کاهش وزن و بهبود باروری نیز مفید است.
مانند همه چیز، مصرف بیش از حد گوجه فرنگی می تواند فواید آن را خنثی کند و در عوض ممکن است باعث آسیب شود. همچنین اجتناب از مصرف مایعات در کنار مصرف میوه تازه بسیار مهم است.
یک عمل خوب این است که قبل از گنجاندن هر گونه غذایی در رژیم غذایی خود با هدف مدیریت شرایط جدی سلامت، با پزشک یا یک متخصص تغذیه واجد شرایط مشورت کنید. اغلب، غذاها نقش محافظتی بیشتری ایفا می کنند و می توانند مکملی برای داروها برای درمان یک بیماری باشند.
منبع
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید