بهترین فیلم درام ایرانی که تماشا کردهاید چه نام داشت و تا چه حد توانست شما را تحت تاثیرقرار دهد؟ ژانر درام جز پرطرفدارترین ژانرهای سینمای ایران است و سالانه آثار مختلفی در این ژانر ساخته میشود. در ادامه با معرفی فیلم های درام ایرانی همراه شما هستیم.
همانطور که در مقاله بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی به آن اشاره کردیم، جای ژانرهای زیادی همانند ژانر ترسناک و اکشن در سینمای ایران خالی است. از این رو اکثرا فیلمها در حال و هوایی درام، عاشقانه، کمدی و خانوادگی ساخته میشوند. پیش از این بهترین فیلم های عاشقانه ایرانی و بهترین فیلم های کمدی ایرانی را در پلازا معرفی کردهایم. در این مقاله به معرفی بهترین فیلم های درام ایرانی میپردازیم. پس با ما همراه باشید.
فهرست مطالب:
در ادامه برترین فیلم های درام ایرانی را به ترتیب نمره IMDb آنها معرفی خواهیم کرد.
سال ساخت: ۱۴۰۳کارگردان: حسن فتحیامتیاز IMDb: نمره ۸٫۵بازیگران: پارسا پیروزفر، شهاب حسینی، بنسو سورال، هانده ارچل و ابراهیم چلیککول
یکی از بهترین فیلمهای ایرانی درامی که باید به آن اشاره کنیم، فیلم مست عشق از حسن فتحی است. آقای فتحی به کمک فرهاد توحیدی فیلمنامه این اثر را نگارش کردند. ساخت مست عشق در ایران با حواشیای مواجه شد و در نهایت تصمیم بر آن شد که ترکیه و ایران مست عشق را به صورت مشترک بسازند. این فیلم با الهام از کتب تاریخی درباره زندگی شاعر پرآوازه مولانا و مرادش شمس تبریزی نگارش شد. آقای فتحی حدودا از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۳ ساخت این فیلم را طول دادند و به گفته برخی از منابع مست عشق یک نسخه سریالی نیز دارد. پس از کشمکشهایی بین تهییهکنندگان ایرانی و ترکیه ای، فیلم در نهایت سال ۱۴۰۳ به روی پرده سینماهای هر دو کشور رفت. استقبال از مست عشق خوب بود و در ایران تبدیل به پرفروشترین فیلم غیرکمدی تاریخ سینما شد.
نقدهای فیلم دوگانه بودند برخی مست عشق را در انسجام روایت، پرداخت شخصیتها، تدوین و کارگردانی ضعیف میدانستند و به دقیق نبودن آن از حیث تاریخی خرده گرفتند. از سوی دیگر تعدادی منتقدان درخشش گروه بازیگران، فیلمبرداری و پایانبندی عارفانه فیلم را تحسین کردند. مست عشق از بازیگران دو کشور ایران و ترکیه برای ساخت فیلم بهره گرفت.
داستان فیلم درباره زمانی بود که مولانا در اوج جلال و شکوه خود با عارفی به نام شمس تبریزی ارتباط برقرار میکند. شمس تاثیرات زیادی بر روی وی میگذارد و سبک زندگی مولانا را تغییر میدهد تا جایی که بزرگان و خانواده مولانا آشفته میشوند. در این شرایط پسر مولانا که رقیب عشقی شمس تبریزی نیز است، قصد کشتن او را میکند. همچنین افرادی که مخالف وی هستند نیز قصد کشتن شمس را دارند. اما آیا این اتفاق میافتد؟
سال ساخت: ۱۳۸۹کارگردان: اصغر فرهادیامتیاز IMDb: نمره ۸٫۳بازیگران: لیلا حاتمی، پیمان معادی، شهاب حسینی و…
از آثار شاخص اصغر فرهادی که نه تنها از برترین فیلم های درام ایرانی است، بلکه در سطح بینالمللی نیز طرفدارانی دارد، فیلم جدایی نادر از سیمین محسوب میشود. این فیلم سینمایی ایرانی درام یکی از پرافتخارترین آثار ایرانی است که جوایز مهمی همچون جایزه اسکار و گلدن گلوب بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان را برای خود کرده است و در میان بهترین فیلمهای درام ایران قرار میگیرد. این فیلم دراماتیک ایرانی تا جایی موفق بود که برخی از منتقدان حتی آن را جزو ۱۰ فیلم برتر سال ۲۰۱۱ میدانند.
داستان جدایی نادر از سیمین درباره یک زوج است که در رابطهای مشکلدار گیر کردهاند. سیمین میخواهد از ایران برود، اما نادر به خاطر پدرش راضی به این کار نیست. مشکلات نادر و سیمین در نهایت آنها را به دادگاه طلاق میرساند؛ اما این همه داستان نیست و پیچیدگیهای دیگری در زندگی آنها به وجود میآید. تماشای این عنوان از فهرست فیلمهای درام ایرانی را از دست ندهید.
سال ساخت: ۱۳۷۵کارگردان: مجید مجیدیامتیاز IMDb: نمره ۸٫۲بازیگران: رضا ناجی، میر فرخ هاشمیان، بهاره صدیقی و…
بچههای آسمان فیلمی پرافتخار به کارگردانی مجید مجیدی و اولین فیلم ایرانی است که برای جایزه اسکار بهترین فیلم خارجیزبان نامزد شده و میتواند عنوان بهترین فیلم درام ایرانی را بگیرد. این فیلم خاطرهانگیز درباره خواهر و برادری به نامهای زهرا و علی است. علی کفشهای زهرا را گم کرده است و حالا میخواهد در یک مسابقه دو که در مدرسهشان برگزار میشود شرکت کند؛ چراکه جایزه نفر سوم یک جفت کفش است و علی تمام تلاشش را میکند تا سوم شود.
بچههای آسمان در کشورهای مختلفی اکران شده و جوایز زیادی هم دریافت کرده است. از جمله این جوایز میتوانیم به جایزه ویژه هیئت داوران جشن خانه سینما، جایزه هیئت داوران جشنواره بینالمللی فیلم مونترال و سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و بهترین فیلم در جشنواره فیلم فجر اشاره کنیم.
در ویدیوی بالا میتوانید «تیزر فیلم ابد و یک روز» را تماشا کنید.
سال ساخت: ۱۳۹۴کارگردان: سعید روستاییامتیاز IMDb: نمره ۸٫۲بازیگران: پیمان معادی، نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار و…
نخستین فیلم سینمایی سعید روستایی همچون بمبی در سینمای ایران منفجر شد و موج جدیدی را به وجود آورد. ابد و یک روز که قطعا از فیلمهای سینمایی ایرانی درام برتر در سالهای اخیر است، میزبان بازیگرانی همچون پیمان معادی، نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، شبنم مقدمی و ریما رامینفر بود.
این فیلم سینمایی ایرانی درام که نگاه متفاوتی به مسئله اعتیاد دارد، داستان خانوادهای را روایت میکند که با مشکلات متفاوتی همانند فقر و اعتیاد دست و پنجه نرم میکنند. یکی از برادرها به ازدواج دختر خانواده به نام سمیه اصرار دارد؛ البته گویا پشت این اصرار مسائلی فراتر از نگرانی یک برادر وجود دارند. این فیلم را میتوانیم در فهرست غمگین ترین فیلم سینمایی ایرانی قرار دهیم.
ابد و یک روز جوایز زیادی را برای روستایی و دیگر عواملش به ارمغان آورد و یکی از پرافتخارترین فیلمها در سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر بود؛ جوایز بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول زن و بهترین فیلمنامه از جمله افتخاراتش در این جشنواره بودند.
همچنین بخوانید :
سال ساخت: ۱۳۶۴کارگردان: بهرام بیضاییامتیاز IMDb: نمره ۸بازیگران: سوسن تسلیمی، عدنان عفراویان، پرویز پورحسینی، فرّخلقا هوشمند، اکبر دودکار، رضا هوشمند و…
یکی دیگر از برترین فیلم های درام ایرانی، فیلم باشو، غریبه کوچک به کارگردانی بهرام بیضایی است که بعد از چند سال توقیف، در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۶۸ در ایران اکران شد. افراد زیادی این عنوان را یکی از بهترین فیلم های تاریخ سینمای ایران میدانند. داستان فیلم در دوران جنگ ایران و عراق میگذرد و درباره پسر بچهای به نام باشو است که بعد از بمباران خانهاش خود را پشت کامیونی میاندازد و سر از شمال ایران در میآورد. تماشای این فیلم اجتماعی درام غمگین ایرانی را از دست ندهید.
سال ساخت: ۱۳۸۳کارگردان: بهمن قبادیامتیاز IMDb: نمره ۸بازیگران: سوران ابراهیم، هیرش فیصل رحمان، آواز لطیف و…
لاکپشتها هم پرواز میکنند از جمله بهترین فیلمهای سینمایی ایرانی درام به کارگردانی بهمن قبادی است که بهمن قبادی به همراه محمدرضا کاتب و سپیده شاملو فیلمنامه آن را نوشت. این اثر به زبان کردی ساخته شده است و درونمایهای درام و جنگی دارد. لاکپشتها هم پرواز میکنند سومین فیلم بلند قبادی محسوب میشود و نماینده اسکار ایران در مراسم سال ۲۰۰۴ بود. این فیلم توانست ۴۲ جایزه دریافت کرد و در ۷۳ جشنواره بینالمللی حضور پیدا کند. از اینرو تبدیل به پرافتخارترین فیلم ایران در جهان تبدیل شده است. فیلم همچنین با گرفتن امتیازات بالایی از دو سایت معتبر متاکریتیک و راتن تومیتوز از جمله آثار ایرانی است که با تحسین جهانی روبهرو شد.
داستان این فیلم سینمایی درام ایرانی درباره زمان حمله نیروهای آمریکا به عراق است و زندگی افرادی که در اردوگاه پناهجویان واقع در مرز عراق و ترکیه حضور دارند را روایت میکند. در فیلم با کاک ستلایت، سردسته گروهی از کودکان دهکده که کارشان جمعآوری مینهای پیرامون دهکده است و آگرین دخترکی کوچک و آسیب دیده همراه برادر کم سنش را مشاهده میکنیم.
سال ساخت: ۱۳۸۷کارگردان: اصغر فرهادیامتیاز IMDb: نمره ۷٫۹بازیگران: گلشیفته فراهانی، ترانه علیدوستی، شهاب حسینی و…
شاید بیجا نباشد اگر همه فیلمهای اصغر فرهادی را در فهرست برترین فیلم های درام ایرانی قرار دهیم؛ چراکه این کارگردان خوب کشورمان همواره آثاری تاملبرانگیز در این ژانر ساخته است. بعد از فیلمهای خوب رقص در غبار (۱۳۸۱)، شهر زیبا (۱۳۸۲) و چهارشنبه سوری (۱۳۸۴)، فرهادی با درباره الی به سینماهای ایران آمد و با ستایش هم منتقدان و هم مردم مواجه شد. این فیلم که در سال ۲۰۰۹ در جشنواره بینالمللی فیلم برلین، خرس نقرهای بهترین کارگردانی را دریافت کرد، علاوه بر ایران در کشورهای مختلفی مانند آلمان و آمریکا اکران شده است.
داستان این عنوان از فیلم های سینمایی درام ایرانی درباره چند زوج است که با هم برای سفر به شمال کشور میروند. یکی از دوستان آنها به نام احمد بعد از سالها به ایران برگشته و همه، خصوصا سپیده، در تلاش هستند تا همسری برای او پیدا کنند. به همین دلیل سپیده یکی از دوستانش به نام الی را هم به این سفر آورده تا با احمد آشنا شود. اما بعد از این که الی گم میشود همه چیز به هم میریزد و دروغهای کوچک و بزرگی فاش میشوند.
همچنین بخوانید :
سال ساخت: ۱۳۹۷کارگردان: سعید روستاییامتیاز IMDb: نمره ۷٫۸بازیگران: نوید محمدزاده، پیمان معادی، پریناز ایزدیار و…
سعید روستایی کارگردان جوان و نسبتا تازهکاریست و با این حال دو فیلم از او را در لیست فیلم های درام ایرانی قرار دادهایم. دومین فیلم روستایی متری شیش و نیم بود که با وجود حال و هوای درامش، رگههایی از سینمای اکشن و پلیسی را هم در خود دارد.
داستان این فیلم دراماتیک ایرانی درباره خلافکاری به نام ناصر خاکزاد است که به جرم قاچاق مواد مخدر تحت تعقیب است. مامور پلیسی به نام صمد سخت در تلاش است تا خاکزاد را دستگیر کند و در نهایت موفق هم میشود. رودررویی این خلافکار و پلیس جالب و قابل تامل است؛ چراکه این دو شخصیت از ملموسترین و واقعگرایانهترین خلافکارها و پلیسها در سینمای ایران هستند. برای خواندن نقد کامل فیلم متری شیش و نیم میتوانید به این مقاله هم مراجعه کنید.
سال ساخت: ۱۳۷۶کارگردان: ابراهیم حاتمی کیاامتیاز IMDb: نمره ۷٫۸بازیگران: پرویز پرستویی، حبیب رضایی، رضا کیانیان و…
ابراهیم حاتمی کیا که اصولا در فیلمهایش تمایلی به سمت المانهای سینمای اکشن و هیجانی دارد، با ساخت فیلمهایی مانند از کرخه تا راین، بوی پیراهن یوسف و دعوت نشان داده که با ژانر درام هم کاملا آشنا است. یکی دیگر از این آثار، آژانس شیشهای است که در فهرست ما از فیلم های برتر درام ایرانی جای گرفته است.
داستان این فیلم دراماتیک ایرانی درباره مردی به نام حاج کاظم با بازی بهیادماندنی پرویز پرستویی است. همرزم سابق او، عباس حیدری با بازی حبیب رضایی در جنگ ایران و عراق مجروح شده و برای مداوا باید به خارج از کشور برود. حاج کاظم برای تامین هزینه بلیط عباس حاضر میشود که ماشینش را بفروشد. او و عباس در آژانس مسافرتی منتظر هستند تا خریدار ماشین پول را برساند. اما خریدار دیر میکند و همه چیز به هم میریزد…
آژانس شیشهای از نمونههای موفقیست که به تاثیرات بعد از جنگ، خصوصا در ایران میپردازد. این فیلم جوایز زیادی در جشنواره فیلم فجر از جمله سیمرغ بلورین بهترین فیلم، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه را دریافت کرده است و از بهترین فیلمهای درام ایران محسوب میشود.
همچنین بخوانید :
سال ساخت: ۱۳۸۹کارگردان: بهرام توکلیامتیاز IMDb: نمره ۷٫۸بازیگران: فاطمه معتمدآریا، نگار جواهریان، صابر ابر و پارسا پیروزفر
عنوان بعدی در فهرست بهترین فیلمهای درام ایران، فیلم اینجا بدون من محسوب میشود. داستان درباره مادری است که به همراه دو فرزندش، احسان و یلدا زندگی میکند. یلدا معلول است و مادر سخت نگران دخترش و آینده اوست. با ورود رضا، دوست احسان به خانه آنها همه چیز دچار تغییر و تحولاتی میشود. این فیلم دراماتیک ایرانی در جشنوارههای مختلف مانند یازدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم تیبورون در آمریکا، سی و پنجمین جشنواره فیلم مونترئال و دومین جشنواره فیلم ایرانی استرالیا به نمایش درآمده است.
سال ساخت: ۱۴۰۳کارگردان: رسول صدرعاملیامتیاز IMDb: نمره ۷٫۸بازیگران: امین حیایی، ژولیت رضاعی، ستاره پسیانی و مهران غفوریان
فیلم زیبا صدایم کن یکی از فیلم های درام ایرانی است که به کارگردانی رسول صدرعاملی در سال ۱۴۰۳ ساخته شد. آرش صادقبیگی، میلاد صدرعاملی و محمدرضا صدرعاملی از جمله نویسندگان فیلمنامه این اثر بودند و داستان آن را از روی رمانی به همین نام به قلم فرهاد حسنزاده اقتباس کردند. این فیلم توانست در جشنواره فجر ۱۴۰۳ برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم شود و توجهات زیادی را جلب کند. این اثر جز فیلمهایی بود که تحسین منتقدان را برانگیخت. به علاوه فیلم با معرفی یک بازیگر جوان (ژولیت رضاعی) نیز همراه بود. منتقدان ژولیت رضاعی را یکی از استعدادهای کشف شده دیگر از جانب آقای صدرعاملی دانستند.
داستان فیلم زیبا صدایم کن درباره مردی است که سالها در آسایشگاه روانی زندگی کرده و تعادل زیادی روی رفتارهایش ندارد. تنها امید او در زندگی دخترکش زیباست. در روز تولد شانزده سالگی زیبا، پدر تصمیم میگیرد تا از آسایشگاه فرار کرده و به دیدار او برود. اما آیا همه چیز خوب پیش میرود؟!
سال ساخت: ۱۳۷۶کارگردان: عباس کیارستمیامتیاز IMDb: نمره ۷٫۷بازیگران: همایون ارشادی، عبدالحسین باقری، افشین خورشید باختری و…
عباس کیارستمی یکی از کارگردانهای شهیر و صاحب سبک سینمای ایران است که شاهکارهای سینمایی همچون خانه دوست کجاست؟، کلوزآپ و کپی برابر اصل را در کارنامه دارد. یکی دیگر از معروفترین آثار کیارستمی، طعم گیلاس است. در معرفی فیلم درام ایرانی طعم گیلاس باید بگوییم که داستان آن درباره مردی با بازی همایون ارشادی است که قصد خودکشی دارد و قبر خودش را هم آماده کرده و میخواهد همانجا خودش را بکشد. او به دنبال کسی میگردد تا بعد از مرگش بر روی او خاک بریزد و به این منظور سراغ افراد مختلفی میرود.
طعم گیلاس که قطعا یکی از بهترین فیلم های درام ایرانی است، در سال ۱۹۹۷ جایزه نخل طلا جشنواره فیلم کن را دریافت کرد. همچنین در سال ۲۰۰۹ مجله تایم این اثر را یکی از ۱۰ فیلم برتر تاریخ کن نامید.
سال ساخت: ۱۳۷۳کارگردان: جعفر پناهیامتیاز IMDb: نمره ۷٫۶بازیگران: فرشته صدرعرفایی، آیدا محمدخانی، محسن کفیلی، آنا بورکوفسکا و…
فیلم بادکنک سفید یکی دیگر از فیلمهای سینمایی ایرانی درام برتر محسوب میشود که نویسندگان آن جعفر پناهی و پرویز شهبازی هستند و فیلمنامه را عباس کیارستمی نوشته است. این فیلم سینمایی ایرانی درام خانوادگی در گروه کودک شبکه دوم سیما تولید شده بود. داستان فیلم بادکنک سفید درباره دختربچهای به نام راضیه است که برای خریدن ماهی سفره هفتسین از مادرش پول میگیرد و در حالی که چیزی به سال تحویل نمانده، پول را گم میکند. راضیه در مسیر پیدا کردن پول، با آدمهای متفاوتی روبرو میشود.
سال ساخت: ۱۳۹۶کارگردان: هومن سیدیامتیاز IMDb: نمره ۷٫۶بازیگران: نوید محمدزاده، فرهاد اصلانی، نوید پورفرج، فرید سجادی حسینی و…
مغزهای کوچک زنگ زده یکی از بهترین فیلمهای درام ایرانی به کارگردانی و نویسندگی هومن سیدی است که با اکران خود در سینماهای ایران توانست توجهات زیادی را به خود جلب کند. این اثر در جشنواره فیلم فجر نامزد ۱۱ جایزه و برنده ۴ تا از آنها شد. نشریات خارجی نیز این فیلم آقای سیدی را بسیار تحسین کردند.
داستان این فیلم درباره شکور، شاهین، شهره و شهروز فرزندان خانوادهای است که به همراه پدر و مادر خود، در محلهای فقیر نشین در حاشیه شهر زندگی میکنند. جرم و جنایت و مسائل مربوط به مواد مخدر باعث از هم پاشیدن این خانواده میشود.
همچنین بخوانید :
سال ساخت: ۱۳۷۵کارگردان: داریوش مهرجوییامتیاز IMDb: نمره ۷٫۵بازیگران: لیلا حاتمی، علی مصفا، جمیله شیخی و…
یکی از جذاب ترین فیلم های عاشقانه ایرانی فیلم لیلا داریوش مهرجویی است. داستان این فیلم دراماتیک ایرانی درباره زوجی به نامهای لیلا و رضا است که متوجه میشوند به دلیل مشکل زن نمیتوانند بچه دار شوند. خانواده رضا اصرار دارند تا او دوباره ازدواج کند و در نهایت لیلا به وصلت دوباره همسرش رضایت میدهد. این عنوان در پانزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش دوم زن و برنده دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن شد. دانلود فیلم ایرانی درام عاشقانه لیلا را از دست ندهید.
در ویدیوی بالا میتوانید «تیزر رسمی فیلم قهرمان» را تماشا کنید.
سال ساخت: ۱۴۰۰کارگردان: اصغر فرهادیامتیاز IMDb: نمره ۷٫۵بازیگران: امیر جدیدی، محسن تنابنده، سارینا فرهادی و…
یکی از جدیدترین و بهترین فیلمهای درام ایران فیلم قهرمان به کارگردانی اصغر فرهادی است که نماینده ایران در اسکار ۲۰۲۲ خواهد بود. داستان این فیلم سینمایی جدید ایرانی درام درباره مردی به نام رحیم است که به دلیل بدهی به یک نزول خور به زندان افتاده است. او به یک مرخصی دو روزه میآید و با چالشهای سختی روبرو میشود. فیلم قهرمان در جشنواره فیلم کن سال ۲۰۲۱ جایزه بزرگ جشنواره کن و جایزه فرانسوا شاله را دریافت کرد.
سال ساخت: ۱۳۹۸کارگردان: محمد کارتامتیاز IMDb: نمره ۷٫۵بازیگران: جواد عزتی، طناز طباطبایی، امیر آقایی، علی شادمان و…
فیلم سینمایی جدید ایرانی درام شنای پروانه در سال ۱۳۹۹ اکران و به نویسندگی و کارگردانی محمد کارت ساخته شد. حسین امیری دوماری و پدرام پورامیری در نوشتن فیلمنامه این اثر به آقای کارت کمک کردند. شنای پروانه نامزد ۱۴ و برنده ۶ عنوان از جوایز جشنواره فیلم فجر شد و توانست مورد توجه قرار گیرد.
داستان این اثر درباره زنی به نام پروانه است فیلم شنای او در استخری خصوصی به دست شخصی مرموز پخش میشود و او با فهمیدن این موضوع و از ترس شوهرش به برادر شوهرش حجت پناه میبرد تا جانش را نجات دهد. همسر پروانه هاشم اما پس از تخریب استخر، همسرش را به قتل رسانده و محکوم به اعدام میشود. حال حجت قصد دارد برادرش را از مجازات اعدام نجات دهد و به سراغ اولین کسی که این فیلم را پخش کرده میرود.
سال ساخت: ۱۳۸۵کارگردان: داریوش مهرجوییامتیاز IMDb: نمره ۷٫۵بازیگران: بهرام رادان، گلشیفته فراهانی، مسعود رایگان، رویا تیموریان و…
سنتوری نیز از جمله بهترین فیلم های درام ایرانی محسوب میشود که از زمانه خود، جلوتر بود و به مسائلی پرداخت که کمتر در جامعه آن زمان بیان میشد. این اثر توقیف شد و نتوانست اکران سینمایی داشته باشد. سپس پس از مدتی، از طریق شبکههای نمایش خانگی منتشر شد. کارگردان این اثر داریوش مهرجویی بود و نویسندگی آن را وحیده محمدیفر و خود آقای مهرجویی انجام دادند. فیلم برداشتی آزاد از کتاب عقاید یک دلقک هاینریش بل محسوب میشود. همچنین بهرام رادان و داریوش مهرجویی برای این اثر برنده سیمرغ بلورین نیز شدند. این فیلم به نقد و نکوهش جدال بین سنت و مدرنیته و مسئله اعتیاد پرداخت.
داستان این عنوان از فیلم های ژانر درام ایران درباره پسری به نام علی از یک خانواده سنتی است که استعداد زیادی در نواختن سنتور دارد و بخاطر خانواده خود، مجبور به ترک آنها میشود تا به رویاهایش برسد. او موفق نیز میشود و با دختری به نام هانیه ازدواج میکند اما کمکم به دام اعتیاد افتاده و کاخ آرزوهایش یک شبه بر سرش ویران میشود.
سال ساخت: ۱۳۹۴کارگردان: نرگس آبیارامتیاز IMDb: نمره ۷٫۴بازیگران: مهران احمدی، پانتهآ پناهیها، سیامک صفری، گلاره عباسی، محمدرضا شیرخانلو، علی خانبابایی، احسان قاسمی، روژان آراوند، شبنم مقدمی، ساره نورموسوی و جمشید هاشمپور
نفس از جمله فیلم های درام ایرانی است که به نویسندگی و کارگردانی نرگس آبیار ساخته شد و در سال ۱۳۹۵ به روی پرده سینما رفت. این اثر در جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرد و توانست برنده جوایز بهترین بازیگر نقش مکمل زن برای شبنم مقدمی و بهترین فیلم در بخش نگاه ملی شد. همچنین بازی پانتهآ پناهیها نیز در این اثر بسیار مورد توجه قرار گرفت و توانست دیده شود. نفس با استفاده از سادهترین عناصر یک روایت درام ساده را در اختیار مخاطب قرار داد و دنیای درونی یک کودک را به خوبی به نمایش کشید.
داستان نفس حول محور چهار کودک به نامهای بهار، نادر، کمال و مریم است که در دهه ۵۰ خورشیدی گذران زندگی کرده و به قولی نفس میکشند. پدر آنها، غفور و مادربزرگ آنها ننهآقا است و این خانواده ماجراهای مختلفی را از سر میگذرانند.
سال ساخت: ۱۳۹۷کارگردان: نیما جاویدیامتیاز IMDb: نمره ۷٫۴بازیگران: نوید محمدزاده، پریناز ایزدیار، آتیلا پسیانی و…
عنوان بعدی در فهرست برترین فیلم های درام ایرانی به انتخاب پلازا، فیلم سینمایی سرخ پوست است. این فیلم دومین تجربه کارگردانی نیما جاویدی است و او پیش از این فیلم ملبورن (۱۳۹۲) را ساخته بود. داستان سرخ پوست در سال ۱۳۴۶ و در یک زندان میگذرد؛ زندانی که به علت گسترش فرودگاه در حال تخلیه است تا به مکان جدیدی منتقل شود. همه چیز به نظر عادی میآید و سرگرد نعمت جاهد با بازی نوید محمدزاده از ترفیعی که به زودی خواهد گرفت حسابی سرخوش است. تا اینکه مشخص میشود یکی از زندانیان فرار کرده است.
در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر این فیلم دراماتیک ایرانی برای جوایز مختلفی کاندید شده بود؛ اما در نهایت فقط جایزه ویژه هیئت داوران را دریافت کرد. این عنوان از بهترین فیلم های درام عاشقانه ایرانی نیز محسوب میشود. برای خواندن نقد فیلم سرخ پوست میتوانید به این مقاله هم سری بزنید.
سال ساخت: ۱۳۸۱کارگردان: پرویز شهبازیامتیاز IMDb: نمره ۷٫۳بازیگران: سعید امینی، منصور شهبازی، مریم پالیزبان و…
فیلم نفس عمیق نیز از بهترین فیلمهای درام ایران است. پرویز شهبازی کارگردان کم کاریست که عموما فیلمهایی دیدنی میسازد. نفس عمیق سومین فیلم شهبازی بعد از فیلمهای نجوا (۱۳۷۸) و مسافر جنوب (۱۳۷۵) است که فیلمنامهاش را هم همانند اکثر فیلمهایش خودش نوشته است. داستان این فیلم دراماتیک ایرانی درباره ۳ جوان به نامهای کامران، منصور و آیداست که هرکدام دغدغهها و مشکلات خودش را دارد.
سال ساخت: ۱۳۸۳کارگردان: کامبوزیا پرتویامتیاز IMDb: نمره ۷٫۳بازیگران: پرویز پرستویی، فرشته صدرعرفایی، جعفر وهاب پور، نیکولاس پاپادوپلوس، اسویتا میخالیشینا، اسماعیل سلطانیان و وانجلوس كنستانتين
فیلم سینمایی درام ایرانی کافه ترانزیت به کارگردانی و نویسندگی کامبوزیا پرتوی ساخته شد و محصول سال ۱۳۸۳ است. این اثر در کشورهای ایران، فرانسه و ترکیه ساخته شد و توانست چندین جایزه بینالمللی برنده شود. همچنین کافه ترانزیت در جشنواره فیلم فجر عملکرد موفقی داشت و دو جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن برای فرشته صدرعرفایی و بهترین فیلمنامه را برنده شد.
داستان کافه ترانزیت حول محور زندگی یک زن به نام ریحان پس از فوت همسرش است. ریحان یک کافه در نزدیکی ماکو از همسرش به ارث برده اما برادرشوهرش از وضعیت ریحان و استقلال او راضی نیست پس سعی میکند با سنگ انداختن جلوی پای او، زن را مجبور به ازدواج با خود کند.
سال ساخت: ۱۳۹۷کارگردان: وحید جلیلوندامتیاز IMDb: نمره ۷٫۲بازیگران: نوید محمدزاده، امیر آقایی، هدیه تهرانی، سعید داخ و…
در ادامه معرفی فیلم سینمایی ایرانی درام به فیلم بدون تاریخ، بدون امضاء اشاره میکنیم. این اثر به کارگردانی و نویسندگی وحید جلیلوند ساخته شد و علی زرنگار در نوشتن فیلمنامه این فیلم با او همکاری کرد. بدون تاریخ، بدون امضاء نماینده سینمای ایران در اسکار ۲۰۱۹ بود و در جشنواره فیلم فجر نامزد یازده و برنده ۲ جایزه شد.
داستان فیلم درباره یک پزشک در پزشکی قانونی است که روزی با یک موتور سیکلت حامل یک خانواده تصادف میکند و در آن روز ظاهرا هیچ مشکلی برای سرنشینان پیش نمیآید اما فردای همان روز جسد پسر خانواده را در سردخانه میبیند و به دنبال کشف علت مرگ او میرود.
سال ساخت: ۱۳۸۷کارگردان: همایون اسعدیانامتیاز IMDb: نمره ۷٫۲بازیگران: بهروز شعیبی، نگار جواهریان، سحر دولتشاهی، حلیمه سعیدی، جواد عزتی، رضا رادمنش و مهران رجبی
طلا و مس یک فیلم سینمایی ایرانی درام خانوادگی به کارگردانی و همایون اسعدیان و نویسندگی حامد محمدی است که در سال ۱۳۸۷ ساخته شد. این اثر در جشنوارههای خارجی با استقبال روبهرو شد و توانست یک سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن که متعلق به نگار جواهریان شد را دریافت کند. داستان طلا و مس درباره سیدرضا یک طلبه و همسرش زهرا است که دو فرزند دارند. زهرا زحمت زیادی در خانه میکشد و با مشکلاتی مواجه میشود. او پس از مراجعه به پزشک درمییابد به اماس مبتلا شده است و مشکلاتی در روال عادی زندگی آنها به وجود میآید. طلا و مس از جمله بهترین فیلم های درام ایرانی است که دیدن آن خالی از لطف نیست.
سال ساخت: ۱۴۰۱کارگردان: هومن سیدیامتیاز IMDb: نمره ۷٫۱بازیگران:محسن تنابنده، مهسا حجازی، ندا جبرائیلی، نوید نصرتی و…
جنگ جهانی سوم از جمله فیلم های درام ایرانی ۱۴۰۲ است که در این سال اکران شد. کارگردانی این فیلم برعهده هومن سیدی بود که در نوشتن فیلمنامه با آرین وزیردفتری و آزاد جعفریان همکاری کرد. این اثر با همکاری نماوا ساخته شده و برنده دو جایزه در بخش افق شد. جنگ جهانی سوم همچنین موفق شد تا جوایز دو جشنواره فیلم توکیو و بینالمللی استانبول را نیز بدست آورد.
داستان این اثر درباره کارگر روزمزدی به نام شکیب است که بعد از مرگ همسر و فرزند خود حال روحی چندان مساعدی ندارد. او با یک زن لال و ناشنوا به نام لادن آشنا شده و باهم در ارتباط هستند. روزی او خیلی اتفاقی جایگزین برای بازی در فیلمی برای نقش آدولف هیتلر میشود. در همین میان لادن برای حل مشکلش نزد شکیب میآید و ماجرا از همینجا آغاز میشود.
سال ساخت: ۱۳۹۲کارگردان: پوران درخشندهامتیاز IMDb: نمره ۶٫۹بازیگران: طناز طباطبایی، شهاب حسینی، مریلا زارعی و…
هیس! دخترها فریاد نمیزنند یکی از تلخترین عناوین در این فهرست است که به موضوع تجاوز به کودکان میپردازد. در این فیلم بازیگرانی همچون طناز طباطبایی، شهاب حسینی، مریلا زارعی و بابک حمیدیان بازی کردهاند. در سی و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر، فیلم سینمایی هیس! دخترها فریاد نمیزنند، از بهترین فیلمهای درام ایران، جایزه بهترین فیلم از نگاه تماشاگران را برای خود کرد. پوران درخشنده پیش از این فیلمهایی همچون پرنده کوچک خوشبختی (۱۳۶۶)، شمعی در باد (۱۳۸۲) و بچههای ابدی (۱۳۸۵) را کارگردانی کرده بود.
سال ساخت: ۱۳۹۷کارگردان: نرگس آبیارامتیاز IMDb: نمره ۶٫۸بازیگران: الناز شاکردوست، هوتن شکیبا، فرشته صدرعرفایی و…
شبی که ماه کامل شد چهارمین فیلم نرگس آبیار، کارگردان موفق ایرانی است که پیش از این با ساختن فیلمهای همچون شیار ۱۴۳ (۱۳۹۲) و نفس (۱۳۹۴) خودش را اثبات کرده بود. داستان این فیلم واقعیست و قصه زندگی عبدالحمید ریگی با بازی هوتن شکیبا و همسرش فائزه منصوری با بازی الناز شاکردوست را روایت میکند. عبدالحمید ریگی از اعضای گروه تروریستی جندالله و برادر عبدالمالک ریگی رهبر این گروه بود. البته این اثر بیشتر از اینکه به این دو برادر بپردازد، تصویری از حال و احوال فائزه بعد از ازدواجش با عبدالحمید است.
در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر، این فیلم درام عاشقانه ایرانی جوایز مهمی همچون بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد و بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کرد. این عنوان یکی از غمگین ترین فیلم های عاشقانه ایرانی و از برترین فیلم های عاشقانه درام ایرانی محسوب میشود.
سال ساخت: ۱۳۹۸کارگردان: سروش صحتامتیاز IMDb: نمره ۶٫۶بازیگران: علی مصفا، جواد عزتی، هانیه توسلی، پژمان جمشیدی، سیاوش چراغیپور و…
فیلم سینمایی ایرانی درام خانوادگی جهان با من برقص در ژانر کمدی ساخته شده و سروش صحت کارگردانی آن را برعهده دارد. آقای صحت با کمک ایمان صفایی فیلمنامه این اثر را نوشت. جهان با من برقص در دو بخش بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه کاندید جشنواره فجر شد و همچنین سروش صحت برای ساخت این اثر نامزدی نشان عباس کیارستمی را کسب کرد.
فیلم به روایت داستان فردی به نام جهانگیر (جهان) است که دچار بیماری میشود و پزشکان مرگ او را نزدیک میبینند. حال برادر او، بهمن، دوستان جهان را برای تولدش که گمان میکنند آخرین تولد او باشد، دورهم جمع میکند. آنها در کنارهم خاطرات تلخ و شیرینشان را باهم یاد و روابط خود را سبک و سنگین میکنند.
سال ساخت: ۱۳۹۵کارگردان: مانی حقیقیامتیاز IMDb: نمره ۶٫۶بازیگران: امیر جدیدی، همایون غنیزاده، احسان گودرزی، نادر فلاح و…
اژدها وارد میشود! یکی از آثار لیست بهترین فیلم ایرانی درام است که مانی حقیقی نویسندگی و کارگردانی آن را برعهده داشت. این فیلم در واقع فیلم براساس یک داستان واقعی از صدابردار فیلم خشت و آینه ابراهیم گلستان پدربزرگ مانی حقیقی است. این اثر نامزد ۴ سیمرغ بلورین شد و توانست نامزد خرس طلایی جشنواره برلین نیز بشود.
داستان اژدها وارد میشود درباره مرگ یک تبعیدی در جزیره قشم است که بازرسی برای بررسی پرونده او فرستاده میشود. بازرس در طی بررسیهای خود میفهمد در این جزیره گورستانی قرار دارد که بعد از هر مرگ در آنجا زلزله رخ میدهد و اهالی معتقدند که بخاطر اژدهای زیر گورستان این اتفاق میافتد.
سال ساخت: ۱۴۰۰کارگردان: مانی حقیقیامتیاز IMDb: نمره ۶٫۶بازیگران: ترانه علیدوستی، نوید محمدزاده، سهیلا رضوی، سعید چنگیزیان، علی باقری و اسماعیل پوررضا
فیلم سینمایی ایرانی درام تفریق یکی از آثار اکران شده در سال ۱۴۰۲ است که تولید آن در سال ۱۴۰۰ انجام گرفت و ژانری مهیج دارد. کارگردان این اثر مانی حقیقی است و به گفته منتقدان اقتباسی از فیلم آمریکایی دشمن محسوب میشود. تفریق در واقع یک فیلم عجیب با پیامهای عمیق درباره شخصیت انسان است که دیدن آن خالی از لطف نیست. داستان این فیلم درباره زنی به نام فرزانه است که با تعقیب شوهرش جلال میفهمد او با زن دیگری در ارتباط است. اما پس از مدتی متوجه عجیبترین اتفاق زندگیش میشود. در واقع آن مرد جلال نیست و محسن نام دارد که همسری دقیقا شبیه به فرزانه به نام بیتا دارد.
سال ساخت: ۱۴۰۰کارگردان: کاظم دانشیامتیاز IMDb: نمره ۶٫۵بازیگران: پژمان جمشیدی، سارا بهرامی، ستاره پسیانی، ترلان پروانه و…
علفزار از جدیدترین فیلم های درام ایرانی به کارگردانی و نویسندگی کاظم دانشی است که در واقع براساس حادثهای حقیقی که در خمینیشهر اصفهان روی داد، ساخته شد. این فیلم نامزد ۱۳ رشته جشنواره فیلم فجر شد و توانست ۴ جایزه را از آن خود کند. فیلم علفزار یکی از آن دسته آثاری است درام عمیقی دارد و بر روی مخاطب اثر میگذارد.
داستان درباره یک بازپرس است که در آخرین پرونده او قبل از انتقالی، با موردی مشکوک برخورد میکند. ابتدا همه چیز خیلی عادی به نظر میرسد اما یکی از زنان که پرونده به او مربوط است، حقیقتی را بر بازپرس آشکار میکند که هم آینده شغلی او را تحت شعاع قرار میدهد و هم وجدانش را درگیر میکند.
سال ساخت: ۱۳۸۹کارگردان: مازیار میریامتیاز IMDb: نمره ۶٫۴بازیگران: لیلا حاتمی، حامد بهداد، مهناز افشار
سعادت آباد فیلم جمع و جور و بیادعاییست که با روایتی ساده و خطی داستانش را به تصویر میکشد. این فیلم داستان چند زوج است که یکی از دوستانشان به نام یاسی با بازی لیلا حاتمی آنها را برای تولد همسرش با بازی حامد بهداد به خانهشان دعوت میکند. اما یاسی نسبت به ادامه زندگی مشترکش دچار شک شده است و با همسرش حرفهای نگفته زیادی دارد. در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر مهناز افشار برای بازی در این فیلم سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن را دریافت کرد.
سال ساخت: ۱۴۰۱کارگردان: رضا نجاتیامتیاز IMDb: نمره ۶٫۲بازیگران: صابر ابر، سارا بهرامی، پوریا رحیمیسام، پانتهآ پناهیها و…
بعد از رفتن یکی از جدیدترین فيلم هاي ايرانی درام محسوب میشود که در سال ۱۴۰۲ اکران شد و تا کنون مورد توجه قرار گرفته است. این اثر به نویسندگی و کارگردانی رضا نجاتی ساخته شده است و بازیگران خوبی نیز در آن حضور پیدا کردهاند. بعد از رفتن در جشنواره فیلم فجر نامزد دو سیمرغ شد و توانست به عنوان یک درام اجتماعی، جایگاه خود را تثبیت کند.
داستان این فیلم ایرانی درام اجتماعی درباره مردی به نام آرش است که همسرش او را بدون توضیحی رها کرده و با خانواده خود نیز رابطه خوبی ندارد. او یک فرزند دارد و ناگزیر میشود تا به کیش برود. در آنجا نیز با زنی دیگر آشنا میشود اما اتفاقاتی باعث میشود که او به تهران برگردد و با گذشتهاش روبهرو شود.
سال ساخت: ۱۳۹۹کارگردان: علی بهرادامتیاز IMDb: نمره ۶٫۱بازیگران: لیلا حاتمی و مهرداد صدیقیان
تصور از عناوین جدید این لیست است که در سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ به کارگردانی و نویسندگی علی بهراد ساخته شد و در سال ۱۴۰۲ به مرحله اکران رسید. این اثر اولین تجربه کارگردانی علی بهراد است و بسیار متفاوتتر از فیلمهایی که این روزها در سینما میبینیم به روایت داستان میپردازد. تصور به دو بازیگر اصلی خود متکی است و در حقیقت در دقایق طولانی از فیلم فقط همین بازیگران را میتوانیم ببینیم.
داستان این فیلم درباره مرد جوانی است که یک تاکسی دارد و عاشق خانم شیرینی فروشی میشود. اما جرعت ابراز علاقه به او را ندارد و به همین خاطر هر شب در تصورات خود، زنان مختلفی را میبیند که با چهره همان خانم به ماشین رو پا میگذارند و از مشکلات زندگیشان میگویند.
سال ساخت: ۱۴۰۲کارگردان: مرتضی علیزادهامتیاز IMDb: نمره ۵٫۷بازیگران: الناز شاکردوست، سروش صحت، گلاره عباسی، علیرضا زمانی نسب، پژمان جمشیدی و مینا وحید
فیلم بی بدن یکی دیگر از فیلمهایی است که باید به شما معرفی کنیم. این فیلم درام و تراژدی در سال ۱۴۰۲ به کارگردانی مرتضی علیزاده ساخته شد و کاظم دانشی نویسنده آن بود. این اثر در حقیقت از روی یک پرونده جنایی واقعی الهام گرفته شد و در سینما بسیار مورد توجه قرار گرفت. البته برخی از منتقدان برخی از جنبههای فیلم را مورد انتقاد قرار دادند اما فیلم از حیث دراماتیک بودن ارزش تماشا دارد.
داستان فیلم درباره دختر جوانی است که بعد از ملاقات با نامزدش به طور کامل ناپدید میشود. پدر و مادر دختر به دنبال او میگردند تا سرنخهایی پیدا کرده و در نهایت میفهمند که آخرین ملاقات دخترشان با نامزدش بوده و تمامی گمانها به سوی پسر میرود.
انتخاب برترین فیلم های درام ایرانی کار سختی است؛ با این حال در این مقاله سعی کردیم بهترینها را برای شما انتخاب و معرفی کنیم. به نظر شما جای کدام فیلم سینمایی ایرانی درام در این فهرست از فیلم های سینمایی ایرانی درام برتر خالی است؟ بهترین فیلم درام ایرانی و بهترین فیلم عاشقانه ایرانی کدام عناوین هستند؟ در قسمت نظرات برای ما و دیگر کاربران پلازا فیلمهای منتخب خودتان را بنویسید.
منتخب کاربران
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید