فیلم عزیز یک ملودرام اجتماعی و تلخ از مجید توکلی با بازی آزاده صمدی و روزبه حصاری است. این فیلم که در آذر ۱۴۰۳ در سینماها اکران شد، ادای احترامی به تمامی مادران و بیماران مبتلا به آلزایمر است.
فیلم سینمایی عزیز یک عنوان ایرانی به کارگردانی مجید توکلی است. آقای توکلی بازیگر و کارگردانی است که سابقه کارگردانی چهار فیلم، نظیر فیلم زیگزاگ (۱۳۸۸) و فیلم عروسی مردم (۱۳۹۸)، را در کارنامه خود دارد. مجید توکلی و سیدعلی احمدی تهیهکنندگی فیلم عزیز را برعهده داشتهاند و جمیله دارالشفایی نیز فیلمنامه آن را نوشته است. ژانر فیلم عزیز درام و عاشقانه است و نگاهی لطیف و شاعرانه به مادر و بیماری آلزایمر دارد. این عنوان سینمایی از حضور بازیگرانی نظیر آزاده صمدی و روزبه حصاری بهره برده است. فیلم عزیز پیش از اینکه در پاییز ۱۴۰۳ در سینماها اکران شود، در چندین جشنواره حضور داشته و تاکنون نقدهای مثبتی دریافت کرده است. تاریخ اکران فیلم سینمایی عزیز ۲۸ آذر ۱۴۰۳ بوده است.
بررسی فیلم ایرانی عزیز موضوع این مقاله از پلازا است. در کنار هم تاریخ پخش آن را میفهمیم، با داستان و بازیگران فیلم آشنا میشویم، و در بخش آخر نقد کوتاهی بر فیلم خواهیم داشت. با ما همراه شوید و از مطالعه مقاله بهترین فیلمهای ایرانی ۱۴۰۳ نیز غافل نشوید.
فهرست مطالب
داستان فیلم عزیز با محوریت چالشهای مادری مهربان و فداکار به نام عزیز روایت میشود که آلزایمر دارد. داستان در یکی از شهرهای شمالی کشور روایت میشود و با به تصویر کشیدن این طبیعت بکر و زیبا، حس آرامش را به بیننده منتقل میکند. عزیز مادری است که این روزها با بیماری آلزایمر دستوپنجه نرم میکند و بیماریاش روز به روز در حال پیشرفت است. با پیشرفت بیماری، زندگی شخصی عزیز و رابطهاش با دیگران به خصوص پسرش دستخوش تغییراتی قرار میشود که موضوع اصلی این فیلم است.
کارگردان همه تلاش خود را کرده تا تصویری شاعرانه و در عین حال واقعی از بیماری آلزایمر، تاثیر آن بر زندگی فرد و اطرافیان او و همچنین چالشهای این بیماری را در یک فیلم سینمایی به نمایش درآورد.
همچنین بخوانید :
فیلم سینمایی ایرانی عزیز اثری کمبازیگر است. در این فیلم تنها هفت بازیگر حضور دارند که در ادامه با آنها آشنا میشویم.
آزاده صمدی بازیگری ایرانی است که در تاریخ ۱۷ دی ۱۳۵۷ در شهر لاهیجان چشم به جهان گشود. او فارغالتحصیل رشته تئاتر از دانشگاه سوره است و در دوره کلاسهای بازیگری کارنامه، به مدیریت پرویز پرستویی، نیز شرکت کرده است. خانم صمدی بازیگری را از سال ۱۳۸۲ با تئاتر آغاز کرد و با سریال ما چند نفر (۱۳۸۵) قدم به تلویزیون گذاشت. سال بعد با ایفای نقش غزل توتونچی در سریال محبوب راه بی پایان (۱۳۸۶) به شهرت رسید و آخرین باری که او را در تلویزیون دیدیم مربوط به سریال دیوار به دیوار ۲ (۱۳۹۶-۱۳۹۷) بوده است.
خانم صمدی اخیرا در سریال سووشون (۱۴۰۳) در نقش سودابه، سریال افعی تهران (۱۴۰۲) در نقش الهه و فیلم نبودنت (۱۴۰۱) بازی کرده است. وی برای بازی در فیلم آفریقا (۱۳۹۸) دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن، و برای فیلم نبودنت نامزدی سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن از جشنواره فیلم فجر را کسب کرده است.
روزبه حصاری بازیگر، نوازنده و خواننده متولد ۱۲ بهمن ۱۳۶۶ در تهران است. او دانشآموخته رشته مهندسی صنایع از دانشگاه آزاد است و پس از قبولی در دانشگاه، شرکت در کلاسهای بازیگری موسسه کارنامه را نیز آغاز کرد. وی فعالیت حرفهای خود به عنوان بازیگر را از سال ۱۳۸۹ با تئاتر آغاز کرد و سه سال بعد با سریال یادآوری قدم به تلویزیون گذاشت؛ البته این نقشآفرینی حواشی بسیاری داشت و وی تا چهار سال اجازه فعالیت در تلویزیون را نداشت. روزبه حصاری با بازی در سریال بچه مهندس (۱۳۹۹) به شهرت رسید و سپس بازی بینظیرش در سریال افرا (۱۴۰۰) نیز مورد توجه و تحسین همگانی قرار گرفت. وی تاکنون در ۷ فیلم سینمایی بازی کرده است. آغاز فعالیت وی در سینما با فیلم امروز (۱۳۹۲) رقم خورد و اخیرا نیز در فیلم زودپز (۱۴۰۲) به کارگردانی رامبد جوان بازی کرده است.
بهمن صادق حسنی یکی از بازیگران ایرانی است که در کنار بازیگری فعالیتهایی نظیر مدیر تدارکات، دستیار تولید، مشاور تولید، مدیر لوکیشن و پشتیبانی تدارکات را نیز تجربه کرده است. وی بازیگری را از سال ۱۳۸۶ با سریال بیداری و فیلم روجا آغاز کرد. دهه ۹۰ شمسی دوران خوبی برای او بود و حضور در آثاری نظیر فیلم روسی (۱۳۹۷) و سریال کوبار (۱۳۹۷) را تجربه کرد. وی در چند سریال محبوب و شناختهشده نظیر سریال خاتون (۱۴۰۰)، سریال افرا (۱۴۰۰) و سریال زخم کاری ۴ (۱۴۰۳) نیز بازی کرده است. این روزها سریال سوجان در حال پخش است که آقای صادق حسینی در آن به عنوان بازیگر و همچنین مدیر لوکیشن حضور دارد.
شیرین محسنی بازیگر ایرانی متولد ۱۷ اسفند ۱۳۶۰ در روستای پسیخان، در نزدیکی شهر رشت است. او بازیگری را از سال ۱۳۸۹ با حضور در سریالهای شمالی آغاز کرد و به سبب استعداد و پشتکاری که داشت توانست راه خود را به سوی آثار مهمتر رسانه نیز باز کند. خانم محسنی را در آثاری نظیر سریال گیلدخت، سریال وارش و سریال خاتون دیدهایم. این روزها نیز شاهد نقشآفرینی دلنشین وی در نقش زیبا مادر قربان، در سریال سوجان هستیم.
دیگر هنرپیشه های فیلم عزیز عبارتند از:
فاطمه محمدی در نقش عزیزرضا عباسیعقیق بلوری
در هیاهوی فیلمهای کمدی سخیف این روزها، فیلم عزیز یک اثر هنری و ادای احترامی به مادران و همه بیمارانی است که با آلزیمر دستوپنجه نرم میکنند. این عنوان تا به امروز بهترین اثر از مجید توکلی بوده و میتواند نقطه عطفی در کارنامه این کارگردان باشد. وی سرآغاز ساخت این فیلم را خاطرهای از دوستش خواند که درباره مادری مبتلا به آلزایمر بود. اقای توکلی موضوع فیلم را با سیدعلی احمدی مطرح کرده و آقای احمدی هم با توجه به مضمون فیلم، برای تهیهکنندگی اثر اعلام آمادگی کرده بود. بدین ترتیب پس از ۲۸ سال تهیهکنندگی در تلویزیون، این بار تهیهکننده یک فیلم سینمایی شد. فیلمی که با بودجه اندک و طی ۲۸ روز در لنگرود ساخته شد.
فیلم ایرانی عزیز پیش از اینکه در سینماهای ایران اکران شود، در چندین جشنواره خارجی حضور یافت. این جشنوارهها عبارتند از: چهلوهفتمین جشنواره فیلم سائوپائولو برزیل، دومین جشنواره بینالمللی فیلم دانانگ ویتنام و پنجاهوچهارمین جشنواره فیلم هند. پخش بینالمللی این اثر برعهده محمد اطبایی بوده، درحالی که موسسه فیلمیران مسئول توزیع این فیلم ۸۳ دقیقهای در سینماهای ایران شده است.
نمرات فیلم سینمایی عزیز تا به امروز بسیار درخشان بوده و نقدهایی خوبی از منتقدین دریافت کرده است. در ادامه نگاهی به جنبههای مختلف آن داریم.
بازی روان و باورپذیر بازیگران یکی از مهمترین دلایل موفقیت فیلم عزیز است. آزاده صمدی و روزبه حصاری، به عنوان دو بازیگر اصلی سریال، اجراهایی عالی ارائه دادهاند که حتی میتواند بهترین بازی آنها نام گیرد. خانم صمدی احساسات پیچیدهای از عشق و ناامیدی را به تصویر کشیده و به خصوص سکانسهایی که با مادرش درگیر است، جزء بهترین سکانسهای فیلم به شمار میرود.
روزبه حصاری نیز همه تلاش خود را کرده تا نقش یک پسر جوان شمالی را به تصویر بکشد که بین تعهدات شخصی و وظایف خانوادگیاش بر سر دوراهی قرار گرفته است. آقای حصاری برای ایفای این نقش ۲۷ کیلو کم کرد، و مدتی را در گیلان زندگی کرد تا در میان این همه گیلانی، متفاوت دیده نشود. وی در مصاحبهای بیان داشت با توجه به اینکه هر دو مادربزرگ خود را بر اثر آلزایمر از دست داده، بعد از بازی در فیلم عزیز دچار افسردگی حاد شده، زیرا لحظه به لحظه مادربزرگش را میدیده است.
مجید توکلی، که نویسندگی و کارگردانی فیلم عزیز را برعهده داشته، ایده ساخت این اثر را از سخنان دوستش درباره مادری مبتلا به آلزایمر که عاشق پسرش شده بود، گرفت. او از همان ابتدا معتقد بود اگر داستان در جایی غیر از تهران روایت شود، تاثیر بهتری خواهد داشت و به خاطر علاقه و ارادتی که به گیلان دارد، تصمیم گرفت داستان را در آنجا به تصویر بکشد. قصه متفاوت فیلم به قدری نرم و لطیف جلو میرود که به مخاطب حس حزن و اندوه میدهد و نه تابوشکنی. بنا به گفته آقای توکلی، پیام اصلی داستان درباره بیماری نیست، بلکه درباره عشق و از خود گذشتگی است.
همچنین بخوانید :
یکی از نقاط قوت فیلم عزیز که آن را به اثری متمایز در سینمای این روزها تبدیل کرده، توجه ویژه و استفاده از زبان گیلکی در دیالوگها است. گرچه ارائه یک اثر با زبان و لهجهای خاص، دشوارتر است؛ ولی آقای توکلی و دیگر عوامل فیلم عزیز این سختی را به جان خریدند تا نقشی در حفظ و پاسداشت گویشهایی داشته باشند که در حال کمرنگ شدن است.
آریا عظیمینژاد، آهنگساز فیلم عزیز، در ساخت موسیقی متن از سازهای محلی و صداهای طبیعی استفاده کرده تا فضایی احساسی و ملموس ایجاد شود. طراحی صدای فیلم نیز به گونهای انجام شده که مخاطب، حتی اگر چشمانش را ببندد، باز هم حس فیلم و حضور در گیلان را میگیرد. در کنار همه این نکات مثبت، از فیلمبرداری خیرهکننده، قابهای هنری و نورپردازی طبیعی اثر که حس طراوت و تازگی از زندگی و فرهنگ مردم گیلان را به مخاطب منتقل میکند، نباید غافل شد.
در این مقاله از پلازا با معرفی فیلم سینمایی عزیز کنار شما بودیم. درباره داستان فیلم خواندیم، با بازیگران آن آشنا شدیم، عکسهای این اثر را دیدیم و نقد کوتاهی برای آن نوشتیم. نظر شما مخاطب محترم پلازا درباره فیلم ایرانی عزیز چیست؟ آن را تماشا کردهاید؟ به نظر شما نقطه قوت فیلم در چیست؟ آیا این عنوان میتواند در زمره بهترین فیلمهای درام ایرانی قرار گیرد؟ شما میتوانید نظرات خود را از طریق بخش “دیدگاه شما” در پایین همین صفحه با ما در میان بگذارید.
منتخب کاربران
Wikipedia
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید