فیلم موسی کلیم الله یکی از پربحثترین فیلمهای چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به کارگردانی ابراهیم حاتمیکیا بود. در این مقاله قصد داریم تا با معرفی و بررسی این فیلم همراه شما شویم.
ابراهیم حاتمیکیا یکی از برجستهترین فیلمسازان ایرانی متولد سال ۱۳۴۰ است. آقای حاتمیکیا ساختن فیلم را از اواخر دهه پنجاه با فیلمهای کوتاه شروع کرد تا اینکه در سال ۱۳۶۵ نخستین فیلم سینمایی خود با نام هویت را ساخت. وی خیلی زود با فیلم دیدهبان به شهرت رسید توانسن برای آن سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیئت داوران را دریافت کند. وی سپس با فیلم مشهور آژانس شیشهای در سینما مطرح شد و توانست نام خود را در تاریخ سینما ثبت کند. او تا کنون ۲۸ بار نامزد عناوین مختلف جشنواره فیلم فجر شده و ۱۵ بار آن را برنده شده است. ابراهیم حاتمیکیا برای فیلمهای آژانس شیشهای، به رنگ ارغوان و به وقت شام جایزه سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. حال قصد داریم به سراغ جدیدترین ساخته وی برویم.
فیلم موسی کلیم الله به کارگردانی و نویسندگی ابراهیم حاتمیکیا در سال ۱۴۰۳ ساخته شد. سید محمود رضوی تهییهکنندگی این فیلم را برعهده دارد و این اثر جز تولیدات سیمافیلم محسوب میشود. فیلمنامه ابتدایی این اثر به دست زندهیاد فرجالله سلحشور نوشته شده بود که بعد از آن آقای حاتمیکیا راه وی را ادامه داد. این فیلم در جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۳ اکران شد و در این مقاله پلازا با معرفی فیلم سینمایی موسی کلیم الله همراه شما هستیم.
فهرست مطالب:
ژانر فیلم موسی کلیم الله درام، بیوگرافی و تاریخی است. این اثر ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ در جشنواره فیلم فجر اکران شد.
خلاصه فیلم سینمایی موسی کلیم الله درباره زندگی موسی (ع) یکی از پیامبران الهی است. در این فیلم کودکی این پیامبر را از پیش از تولد تا قبل از ورود به کاخ فرعون و گذارندن ماجراهایی که برای پدر و مادر این پیامبر اتفاق میافتد را شاهد خواهیم بود.
این قسمت را به معرفی هنرپیشگان فیلم اختصاص میدهیم و با بیوگرافی بازیگران اصلی همراه شما هستیم.
مریلا زارعی یکی از بهترین بازیگران زن ایرانی متولد ۲۵ فروردین ۱۳۵۳ است. خانم زارعی در سال ۱۳۷۳ با فیلم سلام سینما وارد دنیای بازیگری شد. وی سپس فیلم دو زن را بازی کرد و به واسطه آن مطرح شد. ورود این هنرپیشه به تلویزیون با سریال کارگاه اتفاق افتاد. او تا کنون ۸ بار نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول و مکمل زن شده است. مریلا زارعی برای فیلم برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش مکمل زن و برای فیلمهای زیر سقف دودی و شیار ۱۴۳ برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره فیلم فجر شد. این هنرپیشه همچنین برای فیلم کیفر نیز دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره فجر را دریافت کرد. او همچنین برای ایفای نقش در سریال مانکن توانست برنده تندیس حافظ بهترین بازیگر زن درام شود. خانم زارعی برای بازی در موسی کلیم الله: به وقت طلوع نامزد سیمرغ بهترین بازیگر مکمل زن شد.
همچنین بخوانید :
علیرضا کمالی بازیگر اهل ایران در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۵۹ به دنیا آمد. او کار خود را با تئاتر شروع کرد تا اینکه سال ۱۳۸۲ با سریال ثارالله وارد تلویزیون شد. فیلم سفر اولین تجربه سینمایی وی در سال ۱۳۸۲ بود. آقای کمالی بیشتر بخاطر بازی در فیلمهای ملک سلیمان، شب، داخلی، دیوار، تکتیرانداز و سریالهای پوست شیر و بازنده شناخته میشود.
همچنین بخوانید :
بهنام تشکر بازیگر اهل ایران متولد ۴ بهمن ۱۳۵۵ است. وی نخستین بار از دهه هفتاد با تئاتر کار خود را در حوزه بازیگری شروع کرد و بعدها بخاطر نقشآفرینی در سریال ساختمان پزشکان به شهرت زیادی رسید. آقای تشکر برای بازی در فیلم موسی کلیم الله نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فجر شد. او نقشآفرینیهای موفقی دارد که از جمله آنان باید به فیلمهای استرداد، لاک قرمز، پرویز خان، سریالهای دزد و پلیس، دودکش، وارش، ساخت ایران و آنتن اشاره کنیم.
بهاره کیانافشار بازیگر زن ایرانی در ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۴ متولد شد. او از سال ۱۳۸۳ با گروه تئاتر آزیتا حاجیان آشنا شد و توانست در سال ۱۳۸۵ با سریال کلاهپهلوی به تلویزیون ورود پیدا کند. این هنرپیشه تا کنون موفق به دریافت دو نامزدی بهترین بازیگر زن درام و کمدی تلویزیونی در جشن حافظ و یک نامزدی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مکمل زن در جشنواره فیلم فجر شده است. از آثار معروف وی باید به فیلمهای کفشهایم کو، کمدی انسانی، رویای سهراب، پسرکشی، نمور، سریالهای نوار زرد، عاشقانه، گلشیفته، غربت و آبان اشاره کنیم.
شکیب شجره بازیگر مرد اهل ایران متولد ۱ شهریور ۱۳۶۸ است. او بازیگری را با تئاتر آغاز کرد و سپس با فیلم خوب، بد، جلف ۲: ارتش سری و سریال خوب، بد، جلف ۲: رادیواکتیو مقابل دوربین قرار گرفت. شکیب شجره عمدتا بخاطر نقش داود بیزاکودیل در سریال هیولا شناخته میشود. او تا کنون یکبار نامزد بهترین بازیگر مرد کمدی جشن حافظ شده است. از آثار دیگر او باید به فیلمهای خائنکشی و انفرادی اشاره کنیم.
همچنین بخوانید :
فرهاد آئیش بازیگر اهل کشور ایران متولد سال ۱۳۳۱ است. او بازیگری را در دهه هفتاد در ایران شروع کرد و تا به امروز نقشآفرینیهای دیدهشدهای در سینما و تلویزیون داشته است. فیلمهای خواستگار محترم، نصف مال من، نصف مال تو، پوپک و مش ماشاالله، پنجاه کیلو آلبالو، دو روز دیرتر، سریالهای باجناغها، شمسالعماره، سه پنج دو، باغ سرهنگ، دیواربهدیوار و طوبی از جمله آثار مشهور وی هستند. این بازیگر برای نقش آفرینی در موسی کلیمالله: به وقت طلوع توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شود.
سایر هنرپیشه های فیلم موسی کلیم الله عبارتند از:
طوفان مهردادیان در نقش خاخام معبدمریم سرمدی در نقش قابله دربارمسعود رحیمپور در نقش هامانکامبیز امینی در نقش مرد سبدفروشبهار نوحیان در نقش زن بنیاسرائیلگندم شیخی در نقش خواهر موسی میریامدلسا محمدی در نقش نوزادی موسی
موسی کلیم الله: به وقت طلوع یکی از پرسروصداترین آثار جشنواره فجر ۱۴۰۳ بود. این اثر در واقع یک پایلوت از سریال موسی کلیم الله محسوب میشود که احتمالا در سال ۱۴۰۶ تا ۱۴۰۷ پخش شود. فیلم در ۱۳ رشته جشنواره فیلم فجر نامزد شد و توانست صاحب سیمرغهای بهترین بازیگر مکمل مرد (فرهاد آئیش)، بهترین چهرهپردازی، بهترین طراحی لباس، بهترین طراحی صحنه و بهترین جلوههای ویژه بصری (بهترین دستاورد فنی) شود. این اثر نقدهای ضد و نقیضی دریافت کرد. برخی از منتقدان فیلم را بیروح و آشفته و برخی دیگر باشکوهترین و بهترین فیلم تاریخی-مذهبی سینمای ایران توصیف کردند.
حقیقا قضاوت یک سریال، بر اساس یک پایلوت کار درستی نیست. پس ما صرفا خود فیلم را مبنا قرار میدهیم. بدون تعارف، موسی کلیم الله فیلمی دیدنی است که مخاطب (بیشتر افراد مذهبی) را جذب میکند تا آن را تماشا کند. این فیلم از تکنولوژیهای طراحی صحنه و جلوههای بصری بهره برده و از پرده سبز نیز استفاده کرده است.
اما چیزی که این میان مخاطب را شگفتزده میکند، نوع روایت و داستان فیلم است. ابراهیم حاتمیکیا در این فیلم هیچ چیز را توضیح نمیدهد و صرفا صحنه خلق میکند. در واقع گویا کارگردان آنقدر غرق استفاده از تکنولوژی و جلوههای ویژه شده که فراموش کرده است باید داستانی برای مخاطب روایت کند. روایت داستان در فیلم صرفا نشان دادن صحنههای آشفته است و سازنده فیلم تصور را بر دانستههای مخاطب میگذارد.
همچنین بخوانید :
بازیگران اصلی نقشآفرینی چشمگیری نسبت به آثار پیشین خود ندارند اما فرهاد آئیش به خوبی از پس نقش خود (البته نمیدانیم لزوم کمک گرفتن از او در دو نقش چیست) برمیآید. فیلم همچنین روند کندی دارد و کل زمان آن صرف اتفاقات پیش از تولد موسی (ع) تا قبل از فرستاده شدن او به قصر فرعون میشود. این مسئله برای مخاطبی که دوست دارد قهرمان اصلی را ببیند، کمی توی ذوق میزند. در مجموع ترجیح میدهیم منتظر نسخه سریالی این اثر باشیم. البته دیدن چنین فیلمی با تکنولوژیهای روز جلوههای ویژه و داستانی آشنا در سینما خالی از لطف نیست. نمرات فیلم سینمایی موسی کلیم الله به طور کلی متوسط بودند.
در این مقاله با معرفی و بررسی فیلم ایرانی موسی کلیم الله همراه شما بودیم. این اثر به داستانی مذهبی-قرآنی درباره حضرت موسی (ع) میپردازد و یک مقدمه بر سریال آن محسوب میشود. آیا شما فیلم را تماشا کردهاید؟ نقاط قوت و ضعف آن را چه میدانید؟ لطفا نظرات خود را با ما و سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.
منتخب کاربران
Fajr Film Festival Plaza
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید