فیلم کاناپه یکی از فیلمهای متفاوت و ساختارشکنانهای است که بخاطر نوع فیلمسازی نتوانست مجوز اکران بگیرد اما این روزها با انتشار این فیلم در فضای مجازی، توجهات به آن معطوف شده است. در این مقاله نگاهی بر این ساخته کیانوش عیاری داریم.
کیانوش عیاری کارگردان و نویسنده اهل کشور ایران است که در ۲۳ اردیبهشت ۱۳۳۰ به دنیا آمد. او ابتدا کار خود را با ساخت فیلم های کوتاه آغاز کرد. سپس از سال ۱۳۵۸ با مستند تازه نفسها تلاشهای حرفهای خود را آغاز کرد. یکی از برجستهترین آثار وی سریال روزگار قریب یک درام بیوگرافی درباره زندگی محمد قریب بنیانگذار طب نوین کودکان بود. وی همچنین با ساخت فیلم آبادانیها توجهات زیادی را به خود جلب کرد و برنده جایزه پلنگ نقرهای جشنواره بینالمللی فیلم لوکارنو شد.
فیلم کاناپه به کارگردانی، نویسندگی و تهییهکنندگی کیانوش عیاری در سال ۱۳۹۵ ساخته شد. این اثر بعد از ساخت به علت استفاده بازیگران زن از کلاه گیس در خانه برای واقعگرایانهتر شدن فضا توقیف شد. حدود ۸ سال بعد در سال ۱۴۰۳ این اثر به شکل غیرقانونی منتشر شد. در ادامه این مطلب پلازا با معرفی فیلم سینمایی کاناپه همراه شما میشویم.
فهرست مطالب:
ژانر فیلم کاناپه درام و اجتماعی است. این اثر در تاریخ ۷ اسفند ۱۴۰۳ به صورت غیرقانونی بر روی پلتفرم یوتیوب قرار گرفت. مدت زمان این اثر ۱۰۲ دقیقه است.
خلاصه فیلم سینمایی کاناپه درباره مردی است که قرار است برای او دختر او خواستگار بیاید. مرد که یک کاناپه کهنه در خانه خود دارد، اتفاقی در بیرون از منزل یک کاناپه پیدا میکند و به خانه میآورد تا جایگزین کاناپه قبلی کند. اما وقتی خواستگارها میآیند، میفهمند که این کاناپه متعلق به خانه آنها بوده و باعث بهم خوردن وصلت میشود. در این میان بحرانهایی برای خانوادهها پیش میآید.
همچنین بخوانید :
در این قسمت قصد داریم ابتدا با بیوگرافی بازیگران اصلی همراه شما باشیم و سپس سایر بازیگران را معرفی کنیم.
فرهاد آئیش بازیگر اهل کشور ایران متولد ۲۷ شهریور ۱۳۳۱ است. وی در سالهای جوانی خود در آمریکا عکاسی انجام میداد و سپس از دهه هفتاد وارد تلویزیون ایران شد. آقای آئیش تا کنون در فیلم و سریالهای مختلفی حضور پیدا کرده است. او برای فیلم موسی کلیمالله: به وقت طلوع موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.
آقای آئیش در عرصه تئاتر، تلویزیون و سینما فعالیتهای گستردهای دارد. از جمله این فعالیتها میتوان به سریالهای باجناغها، شمسالعماره، سه پنج دو، باغ سرهنگ، دیواربهدیوار، فیلمهای خواستگار محترم، نصف مال من، نصف مال تو، پوپک و مش ماشاالله، پنجاه کیلو آلبالو، غلامرضا تختی، هفت بهار نارنج و دو روز دیرتر اشاره کنیم.
همچنین بخوانید :
فرگل فربخش بازیگر جوان اهل ایران در ۵ تیر ۱۳۷۰ به دنیا آمد. او فارغالتحصیل کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی از دانشکده ی سینما تئاتر در دانشگاه هنر تهران است. این بازیگر پس از فعالیت در عرصه تئاتر با فیلم کاناپه فعالیت خود را شروع کرد. سپس با فیلم ویلای ساحلی به کار خود ادامه داد.
بابک حمیدیان هنرپیشه ایرانی در ۱۹ شهریور ۱۳۵۹ چشم به جهان گشود. او بازیگری را از سال ۱۳۷۸ با تئاتر شروع کرد و سپس با فیلم قدمگاه اولین بار مقابل دوربین قرار گرفت. آقای حمیدیان به واسطه سریال به کجا چنین شتابان توانست به شهرت زیادی برسد. همچنین بازی وی در فیلم هیس! دخترها فریاد نمیزنند بسیار مورد توجه قرار گرفت.
بابک حمیدیان تا کنون برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد در جشنواره فجر برای فیلم رستاخیز (فیلم) و فیلم چ شده است. فیلمهای طبل بزرگ زیر پای چپ، بیپولی، روز رستاخیز، ساکن طبقه وسط، به وقت شام، غریب، سریالهای حیرانی، گذر از رنج ها، بیمار استاندارد، خاتون و ازازیل از جمله آثار جذاب این بازیگر هستند.
همچنین بخوانید :
فریبا کامران بازیگر زن اهل ایران متولد ۱۴ دی ۱۳۴۶ است. او دانشآموخته مترجمی زبان فرانسه و بازیگری است و بازیگری را از دهه ۷۰ شروع کرد. خانم کامران در عرصه گویندگی نیز فعالیت دارند. فیلمهای جاده عشق، فرش باد، باغهای کندلوس، نگار، سریالهای پهلوانان نمیمیرند، یک مشت پر عقاب و بیداری از جمله آثار این بازیگر هستند.
همچنین بخوانید :
ابوالفضل پورعرب هنرپیشه ایرانی متولد ۱ تیر ۱۳۴۰ است. او بازیگری را از زمان مدرسه با تئاتر شروع کرد و مدتی دستیار کارگردان و کارمند تلویزیون بود تا اینکه در دهه ۷۰ با فیلم عروس به شهرت رسید و سوپر استار این دهه سینما شد. او برای فیلمهای عروس و نرگس نامزد و برای فیلم مردی شبیه باران برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر شد. فیلمهای دو روی سکه، در کمال خونسردی، غریبانه، مردی از جنس بلور، دستهای آلوده، چند میگیری گریه کنی و به وقت خماری از جمله بهترین فیلمهای این بازیگر هستند.
سایر هنرپیشه های فیلم کاناپه عبارتند از:
آتوسا انواریان در نقش مادر ویدابیتا بیگی در نقش لیداسمیرا ذکایی در نقش دوست ویدارزیتا سلطانی در نقش خواهر مصطفیتینا عبدی در نقش شیواجهانگیر الماسی در نقش مسعودشهداد روحانی در نقش رهبر ارکستر
حقیقتا از آنجایی که فیلم منتشر نشده و کارگردان آن نیز درباره انتشار غیرقانونی آن اعتراض کرده، نقدی درباره آن نمیتوان کرد. در حقیقت ما با فیلمی در فضای مجازی روبهرو هستیم که یک نسخه خانم و ایرادگیری نشده از اثر است. مثل اینکه چرکنویسهای یک شاعر لو برود و همه آن چرکنویس را قضاوت کنند.
کیانوش عیاری با نشان دادن فضای خانه به صورت عادی و البته استفاده از کلاه گیس برای بانوان فیلم و توجه به جنبه دینی آن، در واقع یک حرکت ساختارشکنانه از خود نشان داده است. البته که مغایرتهای فرهنگی موجب توقیف فیلم شد. به هر حال تا زمان انشار قانونی این اثر، نمیتوان درباره نمرات فیلم سینمایی کاناپه نظر داد.
همچنین بخوانید :
در این مطلب درباره معرفی و بررسی فیلم کاناپه کیانوش عیاری همراه شما بویم. این فیلم نیز به سرنوشت دو نیمه سیب، سفره ایرانی، بیدار شو آرزو، بودن یا نبودن و خانه پدری دچار شده و اکنون معلوم نیست چه زمانی به صورت قانونی اکران شود. نظر شما درباره این کار آقای عیاری و ساخت کاناپه چیست؟ از همراهی شما متشکریم.
منتخب کاربران
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید