تک فان

تک فان

مجله خبری تفریحی: دنیای سرگرمی و تفریح
امروز: شنبه , ۲۹ دی , ۱۴۰۳
X
معرفی کامل انیمیشن شنگول و منگول به همراه بیوگرافی صداپیشگان

معرفی کامل انیمیشن شنگول و منگول به همراه بیوگرافی صداپیشگان

فیلم شنگول منگول یک انیمیشن جذاب جدید است که در سال ۱۴۰۳ بر روی پرده سینما رفت و کیانوش دالوند سازنده آن بود. در این مطلب با معرفی و بررسی این انیمیشن همراه شما هستیم.

کیانوش دالوند کارگردان و فیلمنامه‌نویس انیمیشن ایرانی است که در سال ۱۳۴۸ به دنیا آمد. او از سال ۱۳۷۶ فعالیت خود را به عنوان یک انیمیشن‌ساز شروع کرد و همچنین نویسندگی نیز انجام می‌دهد. انیمیشن‌های روزی که حسنی مرد شد، ناسور و رستم و سهراب از جمله آثار او هستند که نویسندگی آنها را نیز برعهده داشت. آقای دالوند معمولا به همراه برادرانش اقدام به انیمیشن‌سازی می‌کند. اکنون قصد داریم درباره جدیدترین اثر وی صحبت کنیم.

فیلم شنگول منگول (انیمیشن The Gools) به کارگردانی کیانوش و فرزاد دالوند در سال ۱۴۰۱ ساخته شد. نویسندگی این اثر برعهده کیانوش دالوند و بهرام حیدری بود. این کارتون تا کنون در کشورهایی همچون چین، بلغارستان، روسیه، امارات، هند، عربستان و ترکیه به نمایش درآمده است. همچنین دوبله‌های انگلیسی و چینی انیمیشن نیز موجود هستند. در ادامه مقاله پیش رو پلازا با معرفی فیلم سینمایی شنگول منگول همراه شما هستیم.

فهرست مطالب:

تاریخ اکران فیلم سینمایی شنگول منگول

ژانر فیلم شنگول منگول کمدی، فانتزی و ماجراجویی است. این اثر در سال ۱۴۰۱ تولید شد و پس از اینکه از شهریور ۱۴۰۱ تا خرداد ۱۴۰۳ در کشورهای مختلف اکران شد، در تاریخ ۳۰ آبان ۱۴۰۳ بر روی پرده سینمای ایران رفت. مدت زمان انیمیشن ۹۰ دقیقه است.

داستان فیلم شنگول منگول

داستان فیلم شنگول منگول

این اثر اقتباسی از داستان فولکلور شنگول و منگول محسوب می‌شود. خلاصه فیلم سینمایی شنگول منگول درباره سه بزغاله جسور به نام‌های شنگول، منگول و جبه‌انگور است که همواره توسط مادر خود تشویق می‌شوند که به کلاس‌های هنرهای رزمی بروند. روزی این سه بزغاله بعد از کلاس خود با کنجکاوی‌هایی که انجام می‌دهند، ناخواسته وارد مقر خون‌پوزه، گرگی که سال‌ها پیش به وسیله قهرمانی به نام سایه سرخ طرد شده بود، می‌شوند. حال بزغاله‌ها در دردسر بدی افتاده‌اند و مادر نگران آنها به نجات بزغاله‌ها می‌رود.

همچنین بخوانید :

بازیگران فیلم شنگول منگول

در این بخش قصد داریم به سراغ معرفی هنرپیشگان انیمیشن برویم. شنگول و منگول دوبله‌های چینی و انگلیسی نیز دارد. صداپیشگانی همچون جان الن (Jon Allen)، کارولین آمیگت (Caroline Amiguet) و زک اندروز (Zack Andrews) دوبلورهای انگلیسی آن هستند. در ادامه با معرفی صداپیشگان ایرانی شنگول و منگول همراه شما هستیم.

محمدرضا علیمردانی در نقش خون‌پوزه/ مدیر دوبلاژ

بازیگران فیلم شنگول منگول

محمدرضا علیمردانی صداپیشه، بازیگر، خواننده و مجری اهل ایران است که در ۱۱ خرداد ۱۳۵۵ به دنیا آمد. او از کودکی مشکل ناهنجاری حنجره داشت و با پشتکار زیاد توانست صدای خود را اصلاح کند. این هنرمند سپس از سال ۱۳۷۰ با کلاس‌های کانون حر وارد دنیای بازیگری شد. حضور آقای علیمردانی در برنامه ماه عسل باعث شد که شناخته شود. او سپس با انجام صداپیشگی برنامه جذاب دیرین دیرین، ایفای نقش بائو در سری چهارم سریال پایتخت و البته مجری‌گری برنامه چهل تیکه توانست به محبوبیت زیادی برسد. محمدرضا علیمردانی سابقه درخشانی در حوزه دوبله دارد و تا کنون صداپیشگی بسیاری از شخصیت‌های کارتونی را برعهده داشته است. او مدیر دوبلاژ فیلم شنگول و منگول است.

همچنین بخوانید :

شوکت حجت در نقش شنگول

هنرپیشه های فیلم شنگول منگول

بانو شوکت حجت دوبلور، صداپیشه و البته مدید دوبلاژ معروف ایرانی است که در ۲۷ فروردین ۱۳۴۵ چشم به جهان گشود. او از سال ۱۳۶۳ وارد دنیای دوبله شد و صداپیشه‌ای بسیار حرفه‌ای است. خانم حجت بیشتر تیپ بچه‌های شیطان و بازیگوش را در شخصیت‌های کارتونی دوبله می‌کند. شخصیت‌های تاکسی در سال‌های دور از خانه، کودکی فیلیکس کینگ در قصه‌های جزیره، دانا در مهارت‌های زندگی، سالی در زنان کوچک، سگارو در سفرهای میتی‌کومان و وندی دارلینگ در پیتر پن از آثار معروف وی هستند.

آشا محرابی در نقش منگول

خلاصه فیلم سینمایی شنگول منگول

خانم آشا محرابی بازیگر و صداپیشه اهل ایران است که در ۳۱ مرداد ۱۳۵۲ چشم به جهان گشود. آشا خانم دختر اسماعیل محرابی بازیگر معروف است و از کلاس‌های مرحوم سمندریان پا به دنیای بازیگری گذاشت. او از سال ۱۳۶۴ با سریال آئینه مقابل دودبین قرار گرفت و سپس از دهه هشتاد وارد کار دوبله شد. شخصیت‌های پرنسس آنالیز در شاهزاده و گدا، پرنسس جنی در دوازده پرنسس رقصنده، کروز رامیرز در انیمیشن ماشین‌ها ۳، اما در آوای وحش از جمله آثار مشهور دوبله وی هستند.

هوتن شکیبا در نقش تک‌ شاخ

معرفی فیلم سینمایی شنگول منگول

هوتن شکیبا بازیگر اهل ایران متولد ۲۴ خرداد ۱۳۶۴ است. آقای شکیبا از سال ۱۳۸۱ وارد دنیای هنر شد اما بیشتر به واسطه نقش حبیب در سه‌گانه لیسانسه‌ها توانست به شهرت برسد. آقای شکیبا با نقش‌آفرینی در فیلم شبی که ماه کامل شد توانست برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فجر شود. او همچنین عضو گروه دوبلاژ نماهنگ نیز است و تا کنون صداپیشگی شخصیت‌های معروفی را برعهده دارد. شخصیت‌های دیبی در کلاه قرمزی، بادوم (بچه) و شاباش در مهمونی از برجسته‌ترین فعالیت‌های صداپیشگی وی هستند.

همچنین بخوانید :

حامد آهنگی در نقش تک‌ پا

بازیگران فیلم شنگول منگول

حامد آهنگی بازیگر، کمدین و مجری اهل ایران است که در ۱۷ تیر ۱۳۵۸ به دنیا آمد. او از دهه هشتاد با حضور در صدا و سیمای گیلان فعالیت خود را شروع کرد. سپس در اواسط دهه ۹۰ با حضور در برنامه خندوانه در سطح ملی دیده شد. حامد آهنگی یک شومن و کمدین موفق است که برنامه‌های شب آهنگی و تی‌ان‌تی با استقبال زیادی روبه‌رو شدند. او صدای آماده و خوبی دارد به همین دلیل برای انجام صداپیشگی فیلم شنگول و منگول انتخاب شد. او تا کنون دوبار نامزد تندیس حافظ بهترین چهره تلویزیونی شده است.

هومن حاجی‌ عبداللهی در نقش گامبو

هنرپیشه های فیلم شنگول منگول

هومن حاجی‌عبداللهی بازیگر، صداپیشه، دوبلور و مجری اهل ایران متولد ۲۳ تیر ۱۳۵۴ است. او کار خود را در ابتدا با دوبله، اجرا و صداپیشگی آغاز کرد و صداپیشه عروسک معروف پنگول در برنامه رنگین کمان بود. این بازیگر سپس در سری دوم پایتخت نقش رحمت‌الله امینی شالیکار هزار جریبی را بازی کرد و به واسطه آن به شهرت زیادی رسید. آقای حاجی‌عبداللهی در سینما، تلویزیون، تئاتر و گویندگی فعالیت پررنگی دارد و دوبله‌های مختلفی انجام داده است.

سایر هنرپیشه های فیلم شنگول منگول عبارتند از:

نقد فیلم سینمایی شنگول منگول

شنگول و منگول به جز نام خود و بزغاله و بز بودن شخصیت‌های اصلی، وجه اشتراک چندانی با داستان شنگول و منگول معروف ندارد. در حقیقت‌ اگر به دنبال دیدن آن داستان ساده به همراه پند اخلاقی می‌روید، این اثر را انتخاب نکنید. این کارتون اگرچه برای سنین پایین ساخته شده اما در استفاده از الفاظ مناسب و صحنه‌های خشونت آمیز اصلا دقت نمی‌کند. در حقیقت کودکان کم سن و با روحیه لطیف اصلا نباید سراغ آن بروند.

نقد فیلم سینمایی شنگول منگول

داستان این اثر قابل پیش‌بینی است و برخی شخصیت‌های آن اضافی هستند. روابط بین شخصیت‌ها اصلا پردازش نشده و به لحاظ احساسی به مخاطب پیام همدلی انتقال نمی‌دهد. نکته عجیب درباره فیلم شنگول و منگول این است که این اثر اصلا به افراد حس یک انیمیشن ایرانی را نمی‌دهد. در حقیقت این اثر با هر زبان دیگری نیز پخش شود، گویا محصول همان کشور است.

نکته مثبت انیمیشن کیفیت بالای آن است. در حقیقت نوع انیمیشن‌سازی شنگول و منگول به حدی پرداختی حرفه‌ای دارد که مخاطبان از دیدن کیفیت آن‌ شگفت‌زده می‌شوند. به علاوه نکات مثبتی همچون خودباوری ،اعتماد به نفس و شجاعت در طی انیمیشن به بچه‌ها آموزش داده می‌شد. شنگول و منگول دارای جلوه‌های ویژه و صداگذاری حرفه‌ای نیز است.

این انیمیشن برنده جایزه بهترین کارگردانی پویانمایی از سی و ششمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، بهترین انیمیشن، بهترین فیلمنامه و بهترین صداگذاری از جشنواره فیلم کنیا و دیپلم افتخار بخش بین‌الملل فستیوال فیلم کودک ساندنس شده است. همچنین در جشنواره‌های فیلم برلین، ساندنس، ورشو، کنیا، قاهره، گوا و شارجه شرکت کرد. فروش شنگول و منگول نیز در بین انیمیشن‌های سال ۱۴۰۳ تقریبا موفق بود.

همچنین بخوانید :

حال نتیجه‌گیری ما از بررسی این اثر چیست؟ به نظر نویسنده این مطلب، اگر کودک شما زیر ۶ سال سن دارد یا روحیات او لطیف است، این انیمیشن باعث استرس او خواهد شد و حتی ممکن است بترسد. اما اگر کنترل خوبی روی تربیت فرزند خود دارید و همچنین فرزند شما شجاع است و به هیجان علاقه دارد، این انیمیشن ارزش یکبار تماشا دارد.

سخن پایانی

بررسی فیلم شنگول منگول جدید

این‌‌ مقاله به معرفی و بررسی فیلم شنگول منگول جدید اختصاص داشت. جای بسی خوشحالی است که انیمیشن‌هایی با چنین کیفیت خوبی در ایران تولید می‌شوند. البته این اثر به کمک سازندگان انیمیشن و نویسندگان آمریکایی و کانادایی نیز ساخته شده است‌ و فروش خوبی در سینما جهان نداشت اما به هر حال قدم خوبی جهت پیشرفت انیمیشن‌سازی کشور محسوب می‌شود. نظر شما درباره این اثر چیست؟ آیا فرزند خود را برای تماشای شنگول و منگول برده‌اید؟ لطفا نظرات خود را با‌ ما و سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید. از همراهی شما تا پایان این مطلب‌ متشکریم.

منتخب کاربران

منبع

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی و اجرا : وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است