داستان فیلم روایتگر تقابل دو شخصیت واقعی و قدرتمند از تاریخ مافیای آمریکا یعنی فرانک کاستلو و ویتو جنووِزه است. دو نفری که از دهه ۳۰ میلادی تا اواخر دهه ۵۰، بهعنوان مهرههای اصلی کوزا نوسترا شناخته میشدند. برخلاف بسیاری از آثار مافیایی که بیشتر بر جنایت، خشونت و خیانت تمرکز دارند، فیلم The Alto Knights تلاش میکند از زاویهای تاریخیتر و بهصورت دیالوگمحور به روابط و رقابتهای درون ساختار زیرزمینی آن بپردازد.
داستان فیلم در نیویورک دههی ۱۹۵۰ جریان دارد و بر رابطهی میان فرانک کاستلو ( با بازی رابرت دنیرو)، رئیس خانوادهی جنایی لوچیانو، و ویتو جنووزه (باز هم با بازی دنیرو)، رفیق صمیمی و در عین حال یکی از رقبای سرسخت او، تمرکز دارد. این دو که زمانی دوستان نزدیک بودند، به دلیل حسادتهای کوچک و قدرتطلبی، وارد یک رویارویی مرگبار میشوند. فیلم از طریق روایت کاستلو، که گاه با استفاده از تصاویر آرشیوی و گفتوگوهای مستقیم با دوربین ارائه میشود، داستان این دو شخصیت و با تکیه بر روابط این دو چهره پرنفوذ را کاوش میکند. محور اصلی داستان، تلاش کاستلو برای خروج از دنیای تاریک جرم و جنایت و در مقابل، عطش جنووِزه برای کنترل کامل و برگشتن بر مسند قدرت است.
فیلم The Alto Knights با سکانسی که به شخصیت فرانک کاستلو سوء قصدی ناموفق میشود آغاز میشود. روایت ادامه ماجرا، بعد از این اتفاق را نشان میدهد و پیشروی فیلم حول این اتفاق شکل میگیرد. فیلم از فرانک به عنوان راوی استفاده میکند. در طول فیلم فلاشبکهایی مکرر و وابسته به نریشن وجود دارد که اِعمال آن در این فیلم کاری نادرست بود. این عمل ریتم فیلم را کندکرده و مخاطب را از جریان داستان جدا میکند. بهویژه در فیلمی که انتظار میرود از نظر بصری این بازگوییها را نمایش دهد. The Alto Knights به بازگویی موارد زیادی میپردازد و آنها رو با صدای فرانک روایت میکند، اما هیچکدام در قالب بصری به بیننده نشان داده نمیشود که این عمل، ضربه بزرگی به ساختار آن زده است. اگر نگاهی به فیلمهای موفق مافیایی و نمونههای سبک انداخته باشید به خوبی میدانید که فلاشبکها و پرداختن به گذشته شخصیتها بهصورت استراتژیک در فیلم توزیع شدهاند و ریتم داستان را مختل نمیکنند.
ما در فیلمی مانند پدرخوانده میبینیم که، فیلم بهجای تکیه بر نریشن یا صدای راوی، بصورت روایت بصری و قدرت بازیگری نمایش دادهشده عمل میکند. این باعث میشود که مخاطب بهصورت فعال در داستان غرق شود، نه اینکه صرفاً شنونده باشد. اگر فلاشبکها پراکنده یا بیش از حد وابسته به نریشن باشند، ممکن است انسجام روایی را مختل کنند. درست همان اتفاقی که در فیلم The Alto Knights افتاده است.
فیلم The Alto knights کاملا بر پایه روایت واقعی داستان نمیباشد و آن شعار این داستان بر پایه روایات واقعی میباشد تا حدی در تضاد با اتفاقات نمایش داده شده در طول فیلم است. به عنوان مثال فیلم در به تصویر کشیدن فرانک کاستلو، که در واقعیت یکی از قدرتمندترین سران مافیا بود، بهنوعی تقدسزدایی کرده و از نمایش جنبههای تاریکتر فعالیتهایش (مانند قاچاق مواد مخدر) خودداری میکند. فرانک کاستلو یک چهره کلیدی در مافیای آمریکا بود، و با برقراری ارتباطات و نفوذ گستردهاش به عنوان یکی از تاثیرگذارترین اشخاص مافیا شناخته میشود. او همچنین در دوران ممنوعیت الکل نقش مهمی را برای قاچاق مرزی ایفا کرده است.
شخصیت فرانک بیشتر به یک سیاستمدار در لباس مافیا شباهت داره، و به قول ویتو او بیشتر یک دیپلماس هست تا رئیس باند یک سازمان جنایتکار. او اهل دیپلماسی، گفتگو و حفظ تعادل بین خانوادههای مافیاست. قدرت برای او نه از طریق خشونت، بلکه از راه نفوذ، هوش و عملگرایی است. او در فیلم شخصیتی بیش از اندازه خونسرد دارد، و تقریباً هیچ حضوری از او در جلسات برگزارشده به نمایش در نمیآید. اینطور بگویم که The Alto knights فرانک کاستلو را طوری نشان میدهد که در تمام طول فیلم به مانند شخصی است که انگار در دوران پس از بازنشستگیاش به سر میبرد، تا نمایش یک شخصیت کلیدی مافیایی.
درست در مقابل او شخصیت ویتو قرار دارد. در The Alto knights او شخصیتی است که آتشبیار معرکه هست. این شخصیت دست در هر سوراخی میکند که چیزی از آن بیرون بیاورد بدون اینکه ترس گزیدهشدن را به جان بخرد. ویتو مردی قدرتطلب و از آن دسته آدمهایی است که سریع از کوره در میروند. او نمیتواند اقتدار آرام کاستلو را تحمل کند. در واقع، آنچه بیش از هر چیز او را میآزارد، این است که چرا کاستلو بدون خشونت، عمل میکند و احترام همه را دارد. در فیلم، بارها دیده میشود که او با خشونت واکنش نشان میدهد حتی وقتی ضرورتی ندارد؛ این نشان میدهد که بخش بزرگی از رفتار تهاجمیاش، بخاطر جاهطلبی بیش از حدش و تسلط مطلقی که بر همهچیز میخواهد داشته باشد نشئت گرفته است.
یکی از مشکلات فیلم معرفی نکردن درست شخصیتهایش است. مثلاً فیلم به اینکه فرانک یک دیپلمات و شخص پرنفوذ است، بسنده میکند. ما هیچ چیزی از شخصیت فرانک که در واقع کار خاصی در فیلم انجام بدهد نمیبینیم. در واقع این دو بزرگ سازمان به اندازه کافی، باور پذیر نیستند، و آنقدر که باید و شاید به آندو پرداخته نمیشود. عملاً ما نمیتوانیم با این دو شخصیت همذاتپنداری کنیم. The Alto knights هیچ گره داستانی ایجاد نمیکند که بعدن سرش را در جایی از فیلم باز کند، و در این زمینه کاملاً منفعل عمل میکند. به همین خاطر The Alto knights نمونه بارز فیلمی است که فاقد نقطه عطف میباشد.
مشکل The Alto knightsهمین تمرکز بیش از حد بر رابطه بین دو شخصیت اصلی داستان و غفلت از پرداختن به رویدادهای تاریخی و واقعی مهم مرتبط با دنیای مافیا در آن دوره است، که برای فیلمی که ادعای الهام از وقایع واقعی دارد، یک وهن به حساب میآید. The Alto knights به مورادی که در طول داستان بهصورت بسیار جزئی میپردازد، و مورادی که نمیپردازد در واقع موارد بسیار مهمی هستند، که در طول داستان میتوانست بیشتر به آنها پرداخته شود. اما کارگردان تصمیم میگیرد به صدای راوی برای تنها بیان این موارد در حد اشارهای گذرا بسنده کند.
حضور دنیرو در دو نقش متضاد، نقطه قوت اصلی فیلم است. او با مهارت همیشگیاش، تفاوتهای شخصیتی کاستلو و جنووِزه را بهخوبی به تصویر میکشد. The Alto knights با دقت به بازسازی نیویورک دهه ۱۹۵۰ پرداخته و از نظر بصری، حس و حال آن دوران را بهخوبی منتقل میکند و جلوههای بصری در به تصویر کشیدن دنیای مافیا موفق عمل کردهاند.
The Alto knights فیلمی است که تنها بازی دنیرو در آن به چشم میآید، و هیچ چیز خاص یا متفاوتی درباره آن وجود ندارد. شخصیت فرانک در طول فیلم در حد معرفی باقی میماند و ما هیچگاه نمیفهمیم چرا شخصیتی مانند فرانک کستلو شخصیتی پر نفوذ و با سیاست در مافیا بود. از طرفی فیلم بهصورت کامل وفادار به جزئیات داستان واقعی آن نیست و موارد مهم مانند ممنوعیت الکل در آن دوران تنها در قالب بازگوییهایی خام در اختیار مخاطب قرار میگیرند. به قول یکی از منتقدین The Alto knights اگر به صورت مستند ساخته میشد بهتر بود تا اینگونه بصورتی ناپخته تمرکزش تنها روی قسمتی از این اتفاقات زنجیرهای مافیایی باشد.
امتیاز نویسنده: ۵.۵/۱۰
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید