کشور چین با توسعه فناوری EUV بومی، یک قدم دیگر به خودکفایی در تولید تراشههای بسیار پیشرفته نزدیک شده است.
به گزارش تکراتو و به نقل از phonearena، نگرانی قانونگذاران آمریکایی درباره پیشرفت چین در حوزه تراشهسازی روز به روز جدیتر میشود؛ چرا که چین ممکن است به زودی به خودکفایی در تولید تراشههای پیشرفته برسد.
تنها مانع اصلی که تاکنون جلوی شرکتهایی مانند Huawei را برای رقابت با تولیدکنندگانی مثل TSMC و Samsung Foundry گرفته، ممنوعیت ارسال دستگاههای لیتوگرافی Extreme Ultraviolet یا همان EUV به کارخانههای تولید تراشه چینی مانند SMIC بوده است.
این کارخانه سومین تولیدکننده بزرگ تراشه در جهان پس از TSMC و Samsung Foundry محسوب میشود.
دستگاه لیتوگرافی EUV نقش مهمی در انتقال تولید تراشهها از فناوری ۱۰ نانومتری به ۲ نانومتری دارد؛ سطحی که امروزه پیشرفتهترین تراشهها با آن ساخته میشوند. هرچه این عدد کوچکتر باشد، اجزای تشکیلدهنده تراشه مانند ترانزیستورها کوچکتر شده و در نتیجه تراشه قدرتمندتر و کممصرفتر میشود.
دلیل اهمیت دستگاههای EUV این است که میتوانند الگوهای مدار بسیار نازکتر از موی انسان را روی ویفرهای سیلیکونی چاپ کنند. برای ساخت دقیق پردازندههایی با میلیاردها ترانزیستور، چنین دقتی حیاتی است.
در حال حاضر فقط یک شرکت در جهان به نام ASML از هلند وجود دارد که توانایی ساخت این دستگاهها را دارد. با این حال، آمریکا و هلند صادرات این ماشینها به چین را ممنوع کردهاند.
البته شرکتهای چینی مثل SMIC همچنان قادرند از نسخههای قدیمیتر این فناوری یعنی دستگاههای DUV استفاده کنند که امکان تولید تراشههای ۷ نانومتری را میدهد. اما اکنون شایعهای جدید منتشر شده که میگوید چین ممکن است در حال ساخت نسخه داخلی فناوری EUV باشد.
بر اساس این گزارش، تیمی از مؤسسه اپتیک و مکانیک دقیق شانگهای، وابسته به آکادمی علوم چین، به رهبری لین نان که سابقه کار در ASML را دارد، موفق شدهاند به پیشرفت مهمی در این زمینه برسند. این گروه توانسته پلتفرم منبع نور EUV با طول موجی معادل ۱۳.۵ نانومتر، مشابه نمونههای جهانی بسازد.
اگر این پیشرفت واقعاً به نتیجه برسد، کارخانههایی مانند SMIC خواهند توانست الگوهای دقیقتری روی ویفرهای سیلیکونی چاپ کنند، بدون آنکه مجبور باشند از روشهای پرهزینه و پیچیدهای مانند چند مرحلهای کردن چاپ مدار استفاده کنند.
این روش جایگزین برای نبود دستگاههای EUV است، اما نیاز به دقتی فوقالعاده بالا دارد و کوچکترین انحرافی میتواند کل طراحی را بیاثر کند.
در صورتی که چین موفق به توسعه کامل فناوری EUV بومی شود، دیگر نگرانیای بابت تحریمهای آمریکا در مسیر تولید تراشههای پیشرفته نخواهد داشت.
شرکتهایی مانند Huawei که نشان دادهاند هم خلاق هستند و هم انعطافپذیر، میتوانند با تولید گوشیهایی مجهز به تراشه ۲ نانومتری، با رقبای جهانی مانند Apple رقابت کنند.
چنین اتفاقی یک جهش بزرگ برای صنعت فناوری چین محسوب میشود و نشانهای است از ناکامی سیاست محدودسازی فناوری آمریکا در برابر پایداری و نوآوری چین.
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید