تک فان

تک فان

مجله خبری تفریحی: دنیای سرگرمی و تفریح
امروز: سه شنبه , ۲۳ بهمن , ۱۴۰۳
X
کاربران از ذوب شدن کانکتور برق RTX 5090 انویدیا گزارش می دهند

کاربران از ذوب شدن کانکتور برق RTX 5090 انویدیا گزارش می دهند

اخیراً گزارش‌هایی مبنی بر ذوب شدن کانکتورهای برق و آسیب دیدن منبع تغذیه در برخی از کارت‌های گرافیک RTX 5090 Founders Edition انویدیا منتشر شده است. این مشکل به شدت شبیه به مشکلی است که در دو سال گذشته برای برخی از کاربران کارت‌های RTX 4090 رخ داده بود.

در یکی از این موارد، کاربری که از یک کارت RTX 4090 به RTX 5090 ارتقا یافته بود، متوجه بوی سوختگی در هنگام بازی Battlefield 5 شده است. پس از خاموش کردن سیستم، او متوجه آسیب دیدن کانکتور برق در هر دو سر کارت گرافیک و منبع تغذیه شده است. تصاویر منتشر شده از این حادثه نشان می‌دهد که پلاستیک اطراف کانکتور در اثر حرارت زیاد ذوب شده است. نکته قابل توجه این است که کابل مورد استفاده در این سیستم ساخت شرکت MODDIY بوده و کاربر ادعا می‌کند که کابل به درستی به کارت گرافیک و منبع تغذیه وصل شده است.

انویدیا پیشتر در مورد مشکلات مشابهی که برای کارت‌های RTX 4090 رخ داده بود، کاربران را مسئول دانسته و اعلام کرده بود که این مشکلات به دلیل اتصال نادرست کابل‌های برق رخ داده است. سازمان PCI-SIG که مسئول استانداردسازی کانکتورهای برق کارت‌های گرافیک است نیز در آن زمان، انویدیا را مقصر دانسته بود.

کاربران از ذوب شدن کانکتور برق RTX 5090 انویدیا گزارش می دهند

مشکل ذوب شدن کانکتورهای برق در کارت‌های گرافیک سری RTX 5090 انویدیا همچنان ادامه دارد و گویا محدود به یک برند خاص از کابل‌ها نیست. یک کاربر گزارش داده که با وجود استفاده از کابل اورجینال FSP همراه با کارت گرافیک RTX 5090 Founders Edition، شاهد ذوب شدن کانکتور و آسیب به منبع تغذیه بوده است. این اتفاق نشان می‌دهد که مشکل مذکور می‌تواند فراتر از کیفیت کابل‌ها و به طراحی کلی سیستم یا خود کارت گرافیک مرتبط باشد.

MODDIY در پاسخ به این گزارش‌ها، احتمال نقص در کابل‌های خود یا خطای تولید را رد کرده است. این شرکت پیشنهاد کرده است که هزینه تعمیرات ناشی از این مشکل بر عهده انویدیا و ایسوس، به عنوان تولیدکنندگان کارت گرافیک و مادربرد، باشد.

یوتیوبر دیگری نیز به بررسی دقیق این مشکل پرداخته و با بررسی تجهیزات کاربری که این مشکل برای او رخ داده بود، هرگونه خطای کاربری را رد کرده است. او معتقد است که ممکن است مشکل ذوب شدن کانکتورها به نحوه توزیع جریان برق در کارت‌های گرافیک RTX 5090 Founders Edition مرتبط باشد.

لازم به ذکر است که سازمان PCI-SIG، مسئول استانداردسازی کانکتورهای برق، پس از مشکلات متعدد گزارش شده در مورد کانکتورهای ۱۲VHPWR در کارت‌های سری RTX 40، نسخه جدیدی از این کانکتور با نام ۱۲V-2×۶ را معرفی کرده است. این نسخه جدید با هدف بهبود پایداری و کاهش احتمال ذوب شدن طراحی شده است.

کانکتور جدید ۱۲V-2×۶ که در کارت‌های گرافیک سری RTX 50 انویدیا به کار رفته است، دارای تغییراتی =نسبت به نسل قبلی خود یعنی ۱۲VHPWR است. در این کانکتور جدید، پین‌های حسگر کوتاه‌تر و پایانه‌ها بلندتر شده‌اند. با وجود معرفی کانکتور جدید ۱۲V-2×۶، همچنان می‌توان از کابل‌های ۱۲VHPWR قدیمی در کارت‌های گرافیک سری RTX 50 استفاده کرد. شرکت کورسیر تأکید می‌کند که این یک کابل جدید نیست، بلکه تغییرات در طراحی سوکت ایجاد شده است. به عبارت دیگر، کابل‌های قدیمی با کمی تغییر در سوکت، قابلیت سازگاری با کارت‌های جدید را پیدا می‌کنند.

با وجود اینکه اینتل و AMD هر دو در توسعه استاندارد جدید کانکتور برق ۱۲VHPWR نقش داشته‌اند، اما تاکنون تنها انویدیا از این استاندارد استفاده کرده است. حتی AMD برای کارت‌های گرافیکی قدرتمند سری Radeon RX 9000 خود همچنان به کانکتورهای PCIe 8 پین سنتی اعتماد کرده است. جالب توجه است که مدیر بازاریابی AMD، در اواخر سال ۲۰۲۲ با انتشار تصویری از کانکتورهای ۸ پین، به طور کنایه‌آمیز به خطر بالقوه کانکتور ۱۲VHPWR اشاره کرد و از کاربران خواست تا در این فصل تعطیلات ایمن بمانند.

مشکلات مرتبط با کانکتور ۱۲VHPWR به حدی گسترده شده است که باعث شده تا بسیاری از کاربران در اتصال آن به کارت گرافیک دچار مشکل شوند و در برخی موارد، حتی شاهد ذوب شدن کابل و آسیب دیدن سخت‌افزار باشند. شرکت Cablemod نیز سال گذشته مجبور شد به دلیل گزارش‌های متعدد درباره ذوب شدن آداپتورهای ۱۲VHPWR، فراخوانی گسترده‌ای را برای محصولات خود انجام دهد.

منبع خبر

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

طراحی و اجرا : وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است