بامداد چهارشنبه، کاربران در سراسر برزیل با هشدار ناگهانی زلزله از خواب بیدار شدند؛ هشداری که در نهایت مشخص شد نادرست بوده است. این اخطار اشتباه توسط سیستم هشدار زلزله اندروید ، که به وسیله گوگل توسعه یافته، ارسال شد و در نتیجه این خطا، این سرویس بهطور موقت در برزیل غیرفعال شد. این نخستین هشدار اشتباه گسترده این سیستم از زمان راهاندازی آن در سال ۲۰۲۰ محسوب میشود.
سیستم هشدار زلزله اندروید از دادههای جمعسپاریشده گوشیهای اندرویدی بهره میبرد. این گوشیها، که به شتابسنج مجهز هستند، میتوانند امواج اولیه زلزله (موسوم به “P-wave”) را شناسایی کنند.
این امواج، هرچند مخرب نیستند، پیش از امواج اصلی و قدرتمندتر زلزله (S-wave) به وقوع میپیوندند. هدف این سیستم این است که کاربران را چند ثانیه پیش از رسیدن امواج مخرب، آگاه کند و به آنها فرصت واکنش بدهد.
عملکرد این سیستم در سالهای گذشته نتایج متفاوتی داشته است. برای مثال، در سال ۲۰۲۱، موفق شد ساکنان فیلیپین را از وقوع زلزلهای قریبالوقوع مطلع کند. بااینحال، در سال ۲۰۲۳، هنگام زلزلهای مهیب در ترکیه، گزارشی از ارسال هشدار از سوی این سیستم منتشر نشد، هرچند گوگل تأکید دارد که سامانه طبق طراحی خود عمل کرده است. اوایل امسال، گوگل دامنه فعالیت این سیستم را در سراسر ایالات متحده گسترش داد.
بهگزارش تکراتو به نقل از phonearena، در حادثه این هفته در برزیل، کاربران اندروید حوالی ساعت ۲ بامداد به وقت محلی هشدار زلزلهای دریافت کردند که وقوع زمینلرزهای تا شدت ۵.۵ ریشتر را پیشبینی میکرد. بااینحال، هیچ زلزلهای در آن زمان ثبت نشد. علت این هشدار اشتباه هنوز مشخص نیست و گوگل اعلام کرده که در حال بررسی این موضوع است.
گوگل در بیانیهای تاکید کرد کرد که سیستم هشدار زلزله اندروید صرفا ابزاری کمکی است و جایگزین سامانههای رسمی هشداردهی محسوب نمیشود. این شرکت توضیح داد که سیستم، سیگنالهای غیرعادی تلفنهای همراه در نزدیکی سواحل سائوپائولو را بهعنوان نشانهای از زلزله تفسیر کرده و به همین دلیل هشدارهای اشتباه ارسال شده است.
گوگل ضمن عذرخواهی بابت این اتفاق، بر تعهد خود برای بهبود این سامانه تاکید کرد. در حال حاضر، این سیستم بهطور موقت در برزیل غیرفعال شده و زمان دقیق فعالسازی مجدد آن مشخص نیست.
این حادثه پرسشهایی را درباره میزان اعتمادپذیری سیستمهای هشداردهی مبتنی بر دادههای جمعی مطرح میکند. درحالیکه این فناوری میتواند مزایای چشمگیری داشته باشد، خطای احتمالی و ارسال هشدارهای اشتباه ممکن است باعث از بین رفتن اعتماد عمومی و حتی ایجاد سهلانگاری شود.
این اتفاق همچنین یادآور این نکته است که فناوری، با وجود پیشرفته بودن، همیشه بدون نقص نیست. در شرایط بحرانی، بهتر است برای دریافت اطلاعات به منابع مختلف تکیه کرد و همواره برای مواقع اضطراری یک برنامه پشتیبان در نظر داشت.
اخبار گوگل
طراحی و اجرا :
وین تم
هر گونه کپی برداری از طرح قالب یا مطالب پیگرد قانونی خواهد داشت ، کلیه حقوق این وب سایت متعلق به وب سایت تک فان است
دیدگاهتان را بنویسید