تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

پرنده زیبای ممنونی که بیست سال در سرگرمی پنهان بود

تیم دانشمندان بین‌المللی برای نخستین بار پس از ۲۰ سال موفق شدند، پرنده‌ای نادر به نام قیقه سر زرد را که در فهرست پرندگان گمشده آمریکا ثبت شده بود، دیده و عکس‌های آن را گرفتند. این پرنده با ظاهر درخشان و صداهای پر انرژی اکثراً از حشرات تغذیه می‌کند و در گروه‌های بسیار پر سر و صدا در جنگل‌های ابر قسمت میانی جنگل زندگی می‌کند.

علاوه بر این، این سفر برای دانشمندان موجب کشف یک گونه دیگر جانوری، قورباغه شکم قرمز، شد که از دهه ۱۹۵۰ دیگر دیده نشده بود. این کشف‌ها، هر چند شگفت‌انگیز هستند، اما دانشمندان همچنان نگران آینده این جانوران هستند. اطلاعات فهرست قرمز IUCN نشان می‌دهد که قیقه سر زرد در خطر از دست دادن بیش از ۹۰ درصد از محدوده حیات خود توسط تغییرات آب و هوایی و فعالیت‌های انسانی می‌باشد.

اما در حال حاضر، محافظت از جنگل‌های استوایی مانند منطقه Itombwe، به عنوان یک فرصت برای مطالعه و حفظ جانوران قبل از انقراض به نظر می‌رسد. بنابراین، اهمیت حفظ و محافظت از این مناطق طبیعی و جانوران آن‌ها، برای دانشمندان بسیار حائز اهمیت است.

خبرآنلاین نوشت: پرنده‌ای پر سر و صدا با ظاهری درخشان که توسط سازمان حفاظت از پرندگان آمریکا به عنوان پرنده گمشده در فهرست قرار گرفته بود پس از ۲۰ سال برای نخستین بار دیده شد.یک تیم بین‌المللی از دانشمندان ۷۵ مایل از شیب‌های کوهستانی را طی کردند تا از پرنده‌ای که دیگر پیدایش نبود اولین عکس‌ها را بگیرند. قیقه سر زرد (Prionops alberti) توسط سازمان حفاظت از پرندگان آمریکا به عنوان «پرنده گمشده» در فهرست قرار گرفت زیرا تقریباً ۲۰ سال بود که دانشمندان آن را ندیده بودند.با این حال دانشمندان منصرف نشدند. گروهی از دانشمندان دانشگاه تگزاس در ال‌پاسو به همراه محققین کنگویی از مرکز تحقیقات علوم طبیعی، در سفری شش هفته‌ای راهی Itombwe در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو شدند.در این سفر آن‌ها همه پرندگان، دوزیستان و خزندگان را مورد مطالعه قرار دادند.در حین کاوش در جنگل‌های ابر در دامنه‌های یک کوه، تیم به طور تصادفی به قیقه سر زرد با کاکل زرد روشن و پرهای سیاه آن برخورد کرد. این پرندگان زیبا عمدتاً از حشرات و سایر طعمه‌های کوچک تغذیه می‌کنند. قیقه سر زرد در گروه‌های بسیار پر سر و صدا در طبقه میانی جنگل، قسمتی که میان کوتاه‌ترین و بلندترین درختان جنگل مشاهده شد.این سفر شش هفته‌ای همچنین باعث کشف یک گونه جانوری دیگر شد، قورباغه شکم قرمز که از دهه ۱۹۵۰ دیگر دیده نشده بود. در حالی که دیدن عکس‌های این دو جاندار شگفت‌انگیز است، دانشمندان همچنان نگران آینده آن‌ها هستند.فهرست قرمز IUCN نشان می‌دهد که قیقه سر زرد ممکن است تا سال ۲۰۸۰ بیش از ۹۰ درصد از محدوده حیات خود را به دلیل تغییرات آب و هوایی از دست بدهد. چراکه بهره‌برداری از معادن، قطع درختان و همچنین پاک‌سازی جنگل‌ها برای کشاورزی، به عمق جنگل‌های محدوده Itombwe نفوذ می‌کند. در حال حاضر محافظت از این جنگل‌های استوایی فرصت خوبی برای مطالعه و تحقیق در مورد جانوران قبل از از بین رفتن گونه آن‌ها است.راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!