موسیقی قهوه؛ آهنگهایی برای دل عاشقان قهوه
با توجه به آمارها و گفتههای مسئولان بهداشتی درباره وضعیت نگران کنندهی سرطان روده بزرگ در ایران، توصیههایی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری ارائه شده است. مصرف میوه و سبزیجات، و کاهش مصرف گوشت قرمز از جمله راهکارهای پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ از سوی متخصصان پیشنهاد شده است.
یک مطالعه جدید نشان داده که افرادی که میزان مصرف قهوه آنها بیش از چهار فنجان در روز بوده است، در خطر کمتری برای ابتلا به سرطان روده در مقایسه با افرادی که میزان مصرف آنها کمتر از دو فنجان بوده است. افزایش مصرف قهوه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.
نتایج یک تحقیق در هلند نشان داده که مصرف سه تا پنج فنجان قهوه در روز باعث کاهش بیش از ۳۰ درصدی عود سرطان روده بزرگ و کاهش مرگ و میر در افراد مصرفکنندهی چهار فنجان قهوه در مقایسه با افرادی که قهوه نمینوشند میشود. اما توصیه NHS به مردم این است که بیش از چهار فنجان قهوه در روز مصرف نکنند به دلیل اینکه ممکن است فشار خون شما افزایش یابد.
آمارها و گفتههای مسئولان بهداشتی کشور نشانگر وضعیت بسیار نگران کننده سرطان روده بزرگ در ایران است.
به گزارش ایسنا، رئیس انجمن متخصصان گوارش و کبد ایران در سال ۱۳۹۹ اعلام کرده بود که سالانه ۱۲ هزار نفر در ایران به سرطان روده بزرگ مبتلا میشوند و آمار سال ۱۴۰۱ نیز نشانگر ابتلای۱۲ هزار نفر به این بیماری بود. آمار بالای ابتلا به سرطان روده نشانگر آن است که باید با استفاده از راهکارهای پیشگیرانه به ویژه در عرصه تغذیه (مانند مصرف میوه و سبزیجات و پرهیز از خوردن زیاد گوشت قرمز) از ابتلای تعداد زیادی از شهروندان ایرانی به این بیماری خطرناک پیشگیری کرد. در این راه باید از تحقیقات جدید در زمینه راهکارهای پیشگیرانه برای مهار سرطان روده و نتایج آن استقبال کرد.
یک مطالعه جدید نشان داد افرادی که بیش از چهار فنجان قهوه در روز مینوشیدند، ۲۹ درصد کمتر از افرادی که کمتر از دو فنجان از این نوشیدنی کافئیندار مینوشیدند، در اثر سرطان روده جان خود را از دست دادهاند.
این درحالی است که کارشناسان مستقل نیز بر این نکته تاکید کردهاند که نوشیدن چندین فنجان قهوه در روز میتواند به پیشگیری از سرطان کمک کند.
پروفسور کارلو لا وکیا، از دانشگاه میلان، که در این مطالعه شرکت نداشت، گفت: قهوه رابطه معکوس با خطر سرطان روده بزرگ دارد. کاهش خطر ابتلا به این سرطان با مصرف یک فنجان در روز حدود ۵ تا ۶ درصد و در نتیجه ۲۵ تا ۳۰ درصد برای چهار تا پنج فنجان در روز است. به گفته این متخصص، فنجانهای اضافی خطر سرطان روده بزرگ را تغییر نمیدهد. قهوه باعث کاهش خطر افزایش قند خون و متعاقب آن کاهش خطر ابتلا به دیابت میشود که یک عامل خطر شناخته شده برای سرطان کولورکتال (سرطان روده) است.
بر اساس این تحقیق که نتایج آن در نشریه بین المللی سطان انتشار یافته محققان در هلند ۱.۷۱۹ وضعیت سلامت بیمار مبتلا به سرطان روده را به طور متوسط به مدت ۶.۶ سال پیگیری کردند. در طول این مطالعه، ۲۵۷ بیمار شاهد بازگشت سرطان خود بودند، در حالی که ۳۰۹ نفر فوت کردند. نتایج این تحقیق در نشریه بین المللی سرطان انتشار یافته است. این مطالعه که در مجله بین المللی سرطان منتشر شد، به بررسی این موضوع پرداخت که چگونه این نوشیدنی بر خطر بازگشت بیماری و مرگ ناشی از آن تأثیر میگذارد.
پروفسور لاوکیا که همچنین عضو موءسسه اطلاعات علمی درباره قهوه است، گفت: یافته کلیدی این مقاله کاهش بیش از ۳۰ درصدی عود سرطان کولورکتال برای مصرف سه تا پنج فنجان در روز در مقابل کمتر از دو فنجان را نشان میدهد. همچنین نتایج این تحقیق کاهش بیش از ۳۰ درصدی مرگ و میر در مصرف کنندگان چهار فنجان قهوه در روز در مقایسه با افرادی که قهوه نمینوشند را گزارش میدهد.
تحقیقات قبلی نیز نشان داده افرادی که قهوه مینوشند در مقایسه با افرادی که قهوه نمینوشند در خطر کمتری برای ابتلا به سرطان روده قرار دارند. اما با این حال «سرویس بهداشت ملی بریتانیا» (NHS) به مردم توصیه میکند که بیش از چهار فنجان در روز ننوشند، زیرا ممکن است فشار خون شما را افزایش دهد.