۵ دلیل برای انتخاب تخممرغ برای سلامتی! زرده یا سفیده، کدام را انتخاب کنیم؟
سفیده تخم مرغ به دلیل حاوی پروتئین و مواد غذایی حیاتی مانند ویتامینها A، D، E، ارزش غذایی بالایی دارد. دکتر سوپارنا موکرجی، تأکید دارد که مصرف متعادل و اعتدالی از سفیده و زرده تخم مرغ بسیار مفید است. مصرف تخم مرغ در یک رژیم غذایی متنوع، غنی از مواد مغذی ضروری برای بدن است و به حفظ سلامت عمومی کمک میکند. تخم مرغ دارای فواید زیادی برای سلامتی است، از جمله کاهش خطر بیماریهای قلبی، محافظت از چشم و کاهش تریگلیسرید و کلسترول خوب. خوردن تخم مرغ ممکن است باعث کاهش خطر سکته مغزی شود و در کل، مصرف مناسب تخم مرغ یکی از راههای تأمین مواد غذایی مورد نیاز بدن است. از این رو، توصیه میشود تا تخم مرغ به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه درنظر گرفته شود.
دکتر سوپارنا موکرجی، متخصص تغذیه سلامت، تأیید کرد که سفیدهتخم مرغ بهدلیل محتوای پروتئین دارای ارزش غذایی زیادی است؛ زیرا حاوی مواد مغذی حیاتی مانند ویتامینهای A، D، E است.
به گزارش خبرآنلاین، وی گفت: «هر دو جزء مکمل یکدیگر هستند و یک پروفایل تغذیهای جامع ارائه میدهند و به جای تمرکز روی یک قسمت از تخم مرغ (سفیده یا زرده)، مصرف متعادل سفیده و زرده تخم مرغ باید تشویق شود و تاکید کرد که اعتدال. کلیدی است، به ویژه برای افرادی که مشکل دارند.»
وی افزود: «تمرکز بر تخم مرغ در یک رژیم غذایی متنوع از سلامت عمومی حمایت میکند و مجموعهای غنی از مواد مغذی ضروری را برای بدن تضمین میکند و اگر فردی از کلسترول بالا رنج میبرد، میتوان تخم مرغ را با نوع دیگری از مواد غذایی غنی از پروتئین جایگزین کرد.»
پنج فایده تخممرغ برای سلامتی
کلسترول خوب: HDL “کلسترول خوب” نیز نامیده میشود که به نظر میرسد زمانی که افراد سه یا بیشتر تخم مرغ در روز مصرف میکنند افزایش مییابد.
به کاهش تریگلیسیرید کمک میکند: خوردن تخم مرغ به افزایش اسیدهای چرب مانند امگا ۳ کمک میکند و در نتیجه به کاهش سطح تری گلیسیرید در بدن کمک میکند.
کاهش خطر سکته مغزی: طبق برخی مطالعات، خوردن روزانه تخم مرغ ممکن است خطر سکته را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.
حفظ سلامت قلب: افرادی که تخم مرغ بیشتری میخورند کمتر به بیماری قلبی مبتلا میشوند. یک مطالعه چینی نشان داد افرادی که روزانه یک تخم مرغ میخورند ۲۰ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی هستند.
سلامت چشم: به گفته متخصصان، تخم مرغ حاوی آنتی اکسیدانهایی مانند لوتئین و زآگزانتین است که به پیشگیری از بیماریهای چشمی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن کمک میکند.