تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

آموزش طرز تهیه منتو، غذای شهی افغانی، همراه با لیست مواد لازم

آموزش طرز تهیه منتو، غذای شهی افغانی، همراه با لیست مواد لازم

منتو یک پیراشکی افغانی خوشمزه است که به غذاهای رسمی افغانستان محسوب می‌شود. این غذا با خمیری نازک و خوشمزه همراه با گوشت و ادویه‌های خاص تهیه می‌شود و در مهمانی‌ها و اجتماعات معمولاً سرو می‌شود. طرز تهیه منتو شامل مراحل مختلف مانند تهیه خمیر منتو، خلط مواد میانی، آماده سازی چاشنی منتو و پختن خمیر در بخارپز می‌شود. این غذا نیاز به زمان و دقت دارد اما نتیجه آن، یک غذای خوشمزه و متفاوت است که ارزش تلاش برای تهیه آن را دارد. منتو می‌تواند در وعده‌های نهار و شام سرو شود و برای تهیه آن می‌توان از گوشت گوساله یا گاو استفاده کرد. تزئین منتو با گشنیز تازه و سس ماست و سیر، طعم و ظاهر این غذا را تکمیل می‌کند. وقتی این منتوهای خوشمزه را سرو می کنید، حتماً تعداد زیادی طرفدار خواهید داشت.

نمناک نوشت: منتو یک پیراشکی افغانی خوشمزه بوده کعه غذا رسمی افغانستان هم محسوب می شود، ما طرز تهیه پیراشکی منتو را برایتان آماده کرده ایم.طرز تهیه منتو غذای خوشمزه افغانستانیمنتو یا مانتو یکی از غذاهای محلی افغانستان است که به دلیل طعم لذیذش، طرف‌داران بسیاری دارد. منتو در واقع نوعی پیراشکی است که با گوشت و ادویه‌های مخصوص پر می‌شود و به سفره های مردم افغانستان در مهمانی ها رنگ می بخشد.مرحله اول:خمیر منتوبرای تهیه منتو شما باید خمیر را ابتدا آماده کنید. برای این کار:مواد لازم برای خمیر منتومواد لازممقدارتخم مرغ1 عددآرد سه صفر375 گرمنمک1/5 قاشق چایخوریروغن زیتون2 قاشق غذاخوریطرز تهیه خمیر منتودر یک ظرف تخم مرغ را با همزن مخلوط کنید.مقداری آب به تخم مرغ بیافزایید و دوباره هم بزنید.آرد، روغن و نمک را اضافه کنید.مواد را با هم مخلوط نمایید.با دست شروع به ورز دادن خمیر کنید.اگر خمیر خشک است و آرد روی سطح خمیر وجود دارد، مقداری آب اضافه کرده و خمیر را ورزدهید.روی خمیر را با سلفون بپوشانید تا 30 دقیقه استراحت کند.روی ظرف خمیر را با پارچه‌ای بپوشانید.مرحله دوم:طرز تهیه مواد میانی منتومرحله دوم تهیه منتو، طبخ مواد میانی آن است که در ادامه آورده ایم.مواد لازم برای داخل منتومواد لازممقدارگوشت چرخ کرده500 گرمگشنیز تازه1 دستهپیاز متوسط2 عددسیر2 حبهفلفل قرمز1 قاشق چایخورینمک1 قاشق چایخوریزردچوبهنصف قاشق چایخوریتخم گشنیز1 قاشق چایخوریروغن زیتونبه مقدار لازمطرز تهیه مواد داخل منتوپیازها را پوست کنید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و روی گاز قرار دهید.اجازه دهید روغن کمی گرم شود،سپس پیاز خرد شده را درون ماهیتابه بریزید.بعد از تفت و سبک شدن پیاز، سیر را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.گوشت چرخ شده را همراه با نمک، فلفل، تخم گشنیز و زردچوبه در ماهیتابه بریزید.اجازه دهید گوشت کمی تفت بخورد.به گوشت درون ماهیتابه، گشنیز خرد شده اضافه کنید و هم بزنید.مرحله سوم:آماده نمودن چاشنی منتودر این مرحله شما باید چاشنی و سس منتو را تهیه نمایید.بدین صورت که:مواد لازم تهیه چاشنی منتومواد لازممقدارلپه پخته شده1 پیمانهماست چکیده2 قاشق غذاخورینمکنصف قاشق چایخوریپودر تخم گشنیزنصف قاشق چایخوریزردچوبه1 قاشق چایخوریرب گوجه فرنگی3 قاشق غذاخوریسیر2 حبهطرز تهیه سس منتولپه را بپزید.در تابه ای سیر رنده شده را تفت داده و به آن لپه، نمک، تخم گشنیز و زردچوبه بیافزایید و کمی تفت می‌دهیم.رب را به مواد اضافه کنید و تفت دهید.بگذارید مواد جا بیافتد.در ظرف دیگر ماست، نمک و دو حبه سیر رنده را باهم ترکیب کنید.مرحله چهارم:پیچاندن خمیرمرحله چهارم تهیه منتو پیچاندن مواد در خمیر منتو است که نیازمند دقت فراوان است.در این مرحله:خمیر را بعد از نیم ساعت استراحت از ظرف خارج کرده و روی تخته کار قرار دهید.خمیر را به دو قسمت تقسیم نمایید.یکی از چونه‌ها را برداشته و با وردنه نازک کنید.خمیر را به دایره‌های کوچک تقسیم نمایید.ضخامت خمیر منتو باید خیلی کم باشد.مخلوط گوشت را در مرکز هر یک از خمیر‌ها قرار دهید.لبه‌های خمیر‌ها را به هم بچسبانید.در ظرفی مقداری کمی روغن ریخته و خمیر را به روغن مایع آغشته نمایید.خمیر‌ها را پخاریز یا آبپز کنید، ولی مراقب باشید که خمیر‌ها باز نشوند.مرحله آخر:سرو منتوبرای سرو می توانید هم لعاب را جداگانه بگذارید یا روی منتو هایتان بریزید.مخلوط ماست و سیر را در دیسی ریخته و پخش کنید.خمیر‌های منتو را روی آن بریزید.چاشنی منتو را روی خمیر‌های بریزید.غذایتان را با گشنیز تازه تزئین نمایید.نکات مهم منتو غذای افغانی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید.برای تهیه منتو می توانید از گوشت گوساله یا گاو استفاده می‌کنند.دستور‌های مختلفی برای تهیه خمیر و چاشنی‌ها آن وجود دارد.تهیه این غذا نیازمند صرف زمان و حوصله می‌باشد و زمان آماده‌سازی آن 3 تا 2 ساعت زمان لازم دارد.برای بخار پز کردن منتو‌ها می‌توانید از یک سبد فلزی بر روی قابلمه استفاده کنید.خمیر این غذا را می‌توانید به صورت آماده از فروشگاه‌ها تهیه کنید.کات تکمیلی در مورد منتو غذای افغانیزمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .منتو غذای افغانی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد.راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!