سریع ترین و لذیذ ترین روش تهیه آش گندم توسط اهالی زنجان!
آش گندم زنجان یکی از انواع آش های خوشمزه و مفید است که مزه و طعم ویژه ای دارد. این آش از مواد اولیه ای مانند عدس، گندم و نخود تهیه میشود که به دلیل مزه خوب و خواص مفید آن، انتخاب خوبی برای وعده های شام و ناهار میباشد. تهیه این آش نیازمند زمان و صبر است ولی نتیجه آن ارزشمند و لذیذ است. اسفناج که از مواد اضافی در این آش استفاده میشود، غنی از ویتامین ها و مواد مغذی مختلف است که به سلامتی بدن کمک میکند. ضمناً ترفندهایی مانند استفاده از آرد سرخ شده برای افزودن طعم و رنگ به آش، این غذا را به یک طعم واقعی تبدیل میکند. بنابراین، تهیه و مصرف آش گندم زنجان به عنوان یک غذای سنتی و مقوی، پیشنهاد خوبی برای افزایش سلامتی و انرژی بدن میباشد.
ایرنا نوشت: هر آش خواص مخصوص به خود را دارد که آش گندم زنجان هم از این موضوع مستثنا نیست. در تهیه این آش از مواد اولیه بسیار مفید مانند عدس، گندم و نخود استفاده میشود که شما با تهیه آن میتوانید از خواص این آش بهرمند شوید. آش یکی از انواع غذاهای سنتی ایرانی است که با روشهای مختلفی تهیه میشود. آش گندم زنجان یکی از همین آشهای سنتی استان زنجان است که به راحتی آماده میشود. این آش خوش طعم را میتوان در وعدههای شام و ناهار سرو کرد.با تهیه این آش میتوان از تمامی خواص خوب آن بهرمند شد.مواد لازمپیاز: ۵ عدداسفناج: ۲ کیلوگرمگندم: ۲۵۰ گرمنخود، عدس، لوبیا قرمز: ۵۰۰ گرمروغن: ۲۰۰ گرمنمک: به مقدار لازمفلفل سیاه: به مقدار لازمزردچوبه: به مقدار لازمطرز تهیه آش زنجانمرحله اولابتدا نخود، لوبیا و عدس را در ظرفهای جداگانه به مدت حداقل ۱۲ ساعت خیس کنید و هر چند ساعت یک بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن کاملا گرفته شود. گندم را خوب شسته و به مدت ۲ الی ۳ ساعت داخل آب خیس کنید.مرحله دومپیاز را نگینی خرد کنید و کنار بگذارید. یک قابلمه مناسب را روی حرارت قرار دهید و داخل آن روغن بریزید تا داغ شود. پیاز را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا شفاف و طلایی رنگ شود. به پیاز زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید تا خامی زردچوبه گرفته شود. سپس حبوبات و گندم را به قابلمه اضافه کنید.مرحله سومبه مقدار لازم آب داخل قابلمه ریخته و صبر کنید تا آب جوش بیاد. حرارت را کم کنید و آش را مرتبا هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از اینکه حبوبات خوب پخته شد، اسفناج ها را به صورت درشت خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. اجازه دهید آش به آرامی پخته شود و دائما آن را هم بزنید.مرحله چهارمبعد از اینکه آش خوب پخته شد، در ۱۰ دقیقه آخر در یک ظرف دیگر دو قاشق غذاخوری روغن را همراه آرد روی حرارت قرار دهید و آرد را خوب سرخ کنید و به قابلمه آش اضافه کنید.نکات مهم و ترفندهااستفاده از اسفناج در این آش ارزش غذایی بالایی به این غذا می بخشد. همچنین اسفناج سرشار از خواص مختلف مانند درمان یبوست، ضد سرطان، تقویت بینایی و تقویت استخوان ها و دندان می باشد.راضیه میرزاحیدری