راز طعم خوشمزه خورش نخود سبز و شوید را بیاموزید
خورش نخود سبز و شوید یکی از شهرتهای آشپزی ترکیه و برخی از شهرهای ایران است که با استفاده از مواد ساده تهیه میشود. اگر به تجربه طعمهای متفاوت علاقهمند هستید، حتما باید این خورش را امتحان کنید. برای تهیه آن، ابتدا پیاز و سیر را خرد کرده و تفت میدهیم. سپس گوشت را اضافه و تفت میدهیم تا رنگی طلایی بگیرد. سپس آب جوش، نخود سبز و شوید را اضافه میکنیم و به مدت زمان مناسب میپزیم تا گوشت و نخود نرم شوند. در انتها، چاشنیها را به خورشت اضافه کرده و با محلول زعفران رنگی زیبا به آن میدهیم. این خورشت را میتوانید با کته یا پلو سرو کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید. امیدواریم که با این روش ساده و خوشمزه، لذت آشپری خانوادگی خود را دو چندان کنید.
خورش نخود سبز و شوید یکی از خورشتهای بسیار مقوی و مفیدی است که به راحتی و با چند قلم مواد ساده و در دسترسی تهیه میشود. شاید تا به حال نام این غذا را نشنیده باشید؛ اما جالب است بدانید که این خورشت یکی از خورشتهای محبوب در ترکیه و برخی از شهرهای ایران است.
اگر به دنبال امتحان کردن طعمهای جدید و متفاوت هستید به شما توصیه میکنیم که از خوردن این خورشت غافل نشوید. ما امروز در این بخش از تک فانبلاگ یکی از کاملترین و خوشمزهترین روشهای تهیه خورش نخود سبز و شوید را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه خورش نخود سبز و شوید
برای تهیه خورش نخود سبز و شوید به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
گوشت۲۰۰-۲۵۰ گرمنخود سبز۲۵۰ گرمشوید تازه۱ پیمانهشکر۱/۲ قاشق چایخورینمک و فلفل سیاهبه مقدار دلخواهمحلول زعفرانبه مقدار دلخواهادویه گوشت۱ قاشق چایخوریروغنبه مقدار لازمآب جوش۲-۳ پیمانهسیر۲ حبهپیاز۱ عدد
مراحل تهیه خورش نخودسبز و شوید
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و تهیه این خورشت ۴۰-۶۰ دقیقه است.مقدار مواد اعلام شده در این آموزش مناسب برای ۲-۳ نفر است که شما به راحتی با جمع و ضرب ساده میتوانید مقدار مواد را افزایش دهید و در حجمهای بیشتر این غذا را تهیه کنید.درجه سختی تهیه این غذا در دستهبندی متوسط قرار دارد.
مرحله اول: آماده سازی پیاز و سیر
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را با کمک چاقو به صورت نگینی ریز خرد کنید.
درون قابلمه مناسبی که قصد طبخ خورشت را دارید کمی روغن بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید. پیازها را تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
سیر را بشویید و پوست بگیرید. با کمک سیر له کن آن را پوره کنید و پوره سیر را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مرحله دوم: افزودن گوشت و ادویهها
گوشت را بشویید و به ابعاد یکسانی برش زنید.
گوشتهای شسته شده را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا تغییر رنگ دهد و بوی خامیشان گرفته شود.
۲-۳ دقیقهای گوشت را درون قابلمه تفت دهید. سپس ادویه گوشت را به آن اضافه کنید و ۱-۲ دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویه آزاد شود.
مرحله سوم: پخت گوشت
۲ تا ۳ پیمانه آب جوش به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید و منتظر بمانید تا محتوای درون قابلمه شما به نقطه جوش رسد.
سپس درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید. ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان دهید تا گوشت به خوبی بپزد و نرم شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورش نخود آله کاشانی
مرحله چهارم: آماده سازی شوید
شوید تازه را بشویید و درون آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود. با کمک چاقو یا خردکن سبزی را کاملاً ریز خرد کنید.
توجه داشته باشید که یکی از نکات مهمی که در تهیه این خورشت باید رعایت کنید این است که شوید را به خوبی ریز خرد کنید تا خورشت شما لعاب گیرد.
درون تابه مناسبی کمی روغن بریزید و شوید تازه را به تابه اضافه کنید. چند دقیقهای تفت دهید تا شوید تغییر رنگ دهد و عطر آن آزاد شود.
حال باید شکر را به سبزی شوید درون تابه اضافه کنید و چند دقیقه دیگر سبزی را تفت دهید. حرارت را خاموش کنید و سبزی را کنار گذارید.
مرحله پنجم: افزودن نخود سبز
نخود سبزها را بشویید و درون آبکش قرار دهید تا آب اضافیشان گرفته شود. اگر تمایل داشته باشید میتوانید در این مرحله پوست نخود سبزها را جدا کنید.
پس از پخت گوشت نخود سبزها و شوید را به محتوای خورشت اضافه کنید. مواد را در حد مخلوط شدن به هم زنید و مجدد درب قابلمه را گذارید.
۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا خورشت شما بپزد و لعاب بیندازد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نخود آب خوشطعم و مقوی
مرحله ششم: تنظیم چاشنی و سرو غذا
پس از پخته شدن نخود سبز مقداری نمک و فلفل سیاه به چاشنی خورشت تان را تنظیم کنید. برای خوش رنگ تر شدن خورشت کمی محلول زعفران به آن اضافه کنید.
به همین راحتی و با طی کردن چند مرحله ساده خورش نخود سبز و شوید خوشمزه و جذاب شما آماده سرو و نوش جان کردن است. آن را در ظرف سرو بریزید و در کنار کته یا پلو نوش جان کنید.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی تک فانمورد توجه شما علاقهمندان به دنیای رنگارنگ و جذاب آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز مانند روش بالا این خورشت متفاوت و جذاب را تهیه و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
اگر شما نیز در تهیه خورش نخود سبز و شوید از فوت و فنها استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و خوش طعم تر شدن خورشت میشود خوشحال میشویم که آن را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، از بچگیم عاشق این بودم که توی تلویزیون آشپزی رو آموزش بدم.
هر روز پیشبند آشپزخونه مادرم رو میبستم و ساعتها جلوی دوربین تخیلی ذهنم، آموزش آشپزی میدادم!
بزرگتر که شدم به صورت تخصصیتر رویاهامو دنبال کردم و هر روز براشون بیشتر تلاش کردم تا فهمیدم علاقه زیادی به دنیای شیرینیها و شیرین کردن کام آدمها دارم.
حالا خیلی خوشحالم که این فرصت رو دارم تا با تلفیق آشپزی کردن، نوشتن و عکاسی که الان بخش بزرگی از دنیای من شده بتونم این حس خوب رو با شما به اشتراک بزارم.