تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

طعم لذت بخورشت مرغ با آلو فراموش نشه!

خورش مرغ و آلو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با ترکیبات اصلی مانند مرغ، پیاز، آلو، رب گوجه، رب آلو و ادویه‌ها نظیر نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می‌شود. در این غذا، ابتدا پیاز و مرغ سرخ می‌شوند و سپس رب گوجه و رب آلو اضافه شده و آب و سایر ادویه‌ها درست می‌شوند. آلو خشک نیز در مرحله‌ی پایانی به غذا اضافه شده و با خورشت هم‌زیستی می‌کند.

قابل ذکر است که در صورت عدم داشتن آلو خشک، می‌توان از آلو تازه یا حتی انواع آلوچه جایگزین استفاده کرد. اگر دوست دارید خورشت‌تان سالم‌تر باشد، شکر را حذف و یا به جای آن از شیره انگور استفاده کنید.

همچنین، برای طعم دلپذیرتر، می‌توانید از هویج، سیب‌زمینی یا حتی میوه‌های خشک مانند پسته استفاده کنید. این غذا که با نام محلی “مسمای مرغ و آلو” هم شناخته می‌شود، یک گزینه خوشمزه برای وعده‌های ناهار یا شام می‌باشد و تجربه‌ی جذابی از تهیه مرغ را به شما بخش می‌دهد.

آشپزی آنلاین نوشت: خورش مرغ و آلو از خورشت‌های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که با ترکیبات متنوعی درست می‌شود.

تهیه خورشت مرغ و آلو

مرغ۲-۳ تکه

پیاز۱ عدد

آلو خورشتی۱۰-۱۵ عدد

رب گوجه۲ قاشق غذاخوری

رب آلو۱ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبهبه مقدار لازم

زعفرانبه مقدار لازم

شکربه مقدار لازم

طرز تهیه خورشت مرغ و آلو مجلسی

۱. سرخ کردن پیاز و مرغ

در اولین مرحله از طرز تهیه خورشت مرغ و آلو، درست مثل طرز تهیه خورشت مرغ ربی پیاز را نگینی خرد کنید و بعد داخل یک ماهیتابه در روغن سرخ کنید. بعد مقداری نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید. وقتی پیاز طلایی شد نوبت آن رسیده که مرغ را اضافه کنید. مرغ را داخل روغن تفت دهید تا خوب سرخ شود و رنگش طلایی شود.

۲. اضافه کردن رب

اکنون و در این مرحله از طرز تهیه خورشت مرغ و آلو، وقتی مرغ خوب سرخ شد، رب گوجه را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا خامی آن از بین برود. بعد رب آلو را اضافه کنید و خوب هم بزنید. بعد مقدار مناسبی آب اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا مرغ خوب بپزد.

۳. پخت خورشت

اکنون که مرغ تقریبا پخته است در قابلمه را باز کنید و آلو خشک را همراه مقداری آبلیمو به مرغ اضافه کنید. در نهایت شکر را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا در خورشت حل شود. در مرحله آخر از پخت زعفران دم کرده را اضافه کنید و وقتی خورشت خوب به روغن افتاد اجاق گاز را خاموش کنید و خورشت مرغ و آلوی خود را همراه پلو سرو کنید. نوش جان! طرز تهیه آلو خشک در منزل را در کتاب کاله مطالعه کنید.

نکته مهم: قبل از اضافه کردن آلو به خورشت حتما آن را خوب بشویید و به مدت یک ربع در آب بخیسانید.

خورشت مرغ و آلو که به اسم مسمای مرغ و آلو هم شناخته می‌شود، غذایی ملس و خوشمزه است که با آن می‌توانید تجربه متفاوتی از تهیه مرغ را داشته باشید.

جایگزین آلو برای تهیه خورش آلو و مرغ

اگر آلو خشک برقانی یا آلو بخارا ندارید، می‌توانید میوه تازه آلو را جایگزین کنید. البته عده‌ای از آلوچه هم برای تهیه خورشت مرغ و آلو استفاده می‌کنند.

جایگزین شکر در تهیه خورش آلو

اگر دوست دارید خورش‌تان سالم‌تر باشد می‌توانید شکر را در طرز تهیه خورشت مرغ و آلو یا کامل حذف کنید که در این صورت غذای شما نسبتا ترش خواهد بود یا این که شیره انگور را جایگزین شکر کنید تا غذایتان سالم‌تر باشد.

روش‌های مختلف تهیه خورش مرغ و آلو

در تهیه و پخت خورش آلو و مرغ می‌توانید هم از هویج و هم سیب زمینی استفاده کنید. هر چند عده‌ای با ریختن خلال پسته و انواع میوه خشک آن را تبدیل به خورشت آلو مسما می‌کنند.

راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!