رازهای تهیه ماکودا – گام به گام
تهیه کتلت یکی از روشهای سریع و لذیذ برای تهیه غذا در مدت زمان کوتاه است. کتلت ماکودا یکی از نوعی کتلت مراکشی است که طعم تندی دارد. برای تهیه این کتلت، ابتدا سیب زمینیها را آبپز کرده و پوست آنها را جدا کرده و رنده میکنیم. سپس به آن نمک، فلفل، تخم مرغ، گشنیز خرد شده، و سیر اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. سپس از این مخلوط روی آرد میگذاریم و به صورت گرد کنیم و در روغن داغ سرخ میکنیم. بعد از سرخ کردن، آنها را بر روی دستمال حولهای قرار میدهیم تا اضافهی روغن جذب شود. در نهایت میتوانیم آنها را با سسهای مختلف یا سبزیجات تزیین شده سرو کنیم. این غذا مناسب سرو کردن در وعدههای ناهار و شام میباشد و به دلیل سهولت تهیه و طعم خوبش، بسیار مورد توجه است.
ایرنا نوشت: اگر میخواهید غذایی ساده و در عین حال خوش طعم را در مدت زمان کمی تهیه کنید، تهیه انواع کتلت از جمله ماکودا میتواند گزینهای عالی باشد.
ماکادو یکی از ساده و خوشمزه ترین کتلتهای مراکشی است که با استفاده از مواد اولیه و مدت زمانی کمی تهیه میشود. این کتلت دارای طعمی تند است که میتوان به عنوان شام و یا ناهار سرو کرد. این کتلت مناسب برای زمانهایی است که میخواهید غذایی متفاوت بچشید اما زمان و یا حوصله کافی را برای این کار ندارید. طرز تهیه ماکودا در این مطلب قرار دارد.
همانطور که می دانید کتلتها انواع مختلفی دارد که کتلت به دلیل حاضر شدن سریع و داشتی طعمی لذیذ محبوب است. از انواع کتلت میتوان به کتلت پنیری، کتلت ماش و یا حتی کتلت ایتالیایی اشاره کرد. کتلت ماکودا را میتوان با انواع سبزیهای معطر مانند جعفری و گشنیز به دلخواه تزئین کرد.
مواد لازم
تخم مرغ ۲ عدد
سیب مینی ۳ عدد
آرد ۱ پیمانه
سیر ۲ حبه
برگ گشنیز خرد شده ۱ مشت
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه ماکودا مراکشی لذیذ و خوش طعم
ابتدا برای تهیه ماکودا باید سیب زمینیها را به خوبی بشویید و با پوست درون یک قابلمه مناسب آب پز کنید. پس از آب پز شدن سیب زمینی پوست آن را جدا نمایید و در کاسهای رنده کنید. نمک و فلفل را به کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند.
تخم مرغ، برگ گشنیز خرد شده و سیر را به کاسه اضافه کرده و با دست ورز دهید تا به خوبی مواد کتلت مخلوط شوند. مقداری از مواد کتلت را بردارید و در دست به صورت گرد کنید و در مقداری آرد بغلتانید. سپس تابهای مناسب را با مقداری روغن بر روی حرارت قرار دهید.
صبر کنید تا روغن داغ شود. پس از داغ شدن روغن کتلتهای گرد خود را در تابه سراخ کنید. به دلخواه میتوان شکل کتلتها را با دست تغییر داد قبل از سرخ کردن. کتلت را برگردانید تا روی دیگر آن هم طلایی و سرخ شود. پس از سرخ شدن کتلت را بر روی دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافه گرفته شود. زمانی که تمامی کتلتها سرخ شد، آن را در ظرف مناسب بچینید و به همراه انواع سس، گوجه و یا حتی خیار شور سرو کنید.
راضیه میرزاحیدری