تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

راز تهیه بهترین کله گنجشکی: همه چیز راجع به آشپزی این غذای خوشمزه

کله گنجشکی یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در خانواده‌های ایرانی بسیار محبوب است. این غذا در واقع یک نوع کوفته سنتی در ظاهر با سیب زمینی سرخ شده و ادویه‌ها تهیه می‌شود. این غذا دارای طعم و مزه‌ای خاص است که اکثر افراد آن را دوست دارند. لازم به ذکر است که هر خانواده می‌تواند طعم و مزه این غذا را بر اساس سلیقه خود تغییر دهد.

برای تهیه کله گنجشکی، ابتدا مواد لازم را آماده می‌کنیم شامل گوشت چرخ کرده، سیب زمینی، پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه‌ها. سپس گوشت چرخ کرده را با پیاز و ادویه‌ها مخلوط کرده و به صورت کوفته‌های کوچک درست می‌کنیم. سیب زمینی را هم سرخ می‌کنیم و کله گنجشکی را آماده می‌نماییم. در نهایت با اضافه کردن آب نارنج یا آب غوره یا آب لیمو به غذا، می‌توانیم این غذای خوشمزه را به همراه پلوی زعفرانی سرو کنیم.

با تهیه و نوش جان کردن این غذا، می‌توانیم خاطرات زیبا و دلنشینی را به خاطر بیاوریم و لذت ببریم.

تک فان- «همه بچگیای ما با این غذا خاطره داره! تو چی!؟»

حتما «کله گنجشکی» را می‌شناسید. حتی اگر آن را نخورده باشید یا دوست نداشته باشد به اسم آن را شنیده‌اید! حتی اگر آن را خودتان نپخته باشید حتما مادری، مادربزرگی، مادر همسری، خواهری و… برای شما تهیه کرده و نوش جانتان شده است!

به گزارش تک فان، کله گنجشکی یکی از غذاهای خوشمزه و دوست داشتنی ماست که برای بچه‌ها هم خیلی جذابیت دارد. این دستور یکی از بهترین آموزش‌های این خوراک سنتی است که می‌توانید با پختن و خوردن آن سال‌ها به عقب برگردید و تمام حس‌های نوستالژی شما زنده می‌شود!

مواد لازم:

ماده غذاییمقدارگوشت چرخ کرده

350 گرم

سیب زمینی متوسط

3 عدد

پیاز متوسط

2 عدد

رب گوجه فرنگی

یک قاشق غذاخوری

سیر

یک حبه

نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر دارچین و سماق 

به میزان لازم

نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه، کمی سبزی خشک معطر

برای سس

به میزان لازم

آب نارنج یا آب غوره یا آب لیمو

به میزان دلخواه

طرز تهیه:

یکی از پیازها را بشویید و پوست بگیرید و ریز رنده کنید. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر دارچین و سماق مخلوط کنید و حسابی ورز بدهید. یکی از رموز موفقیت در انواع کوفته و کباب ورز دادن مناسب و کافی است. وقتی مواد به انسجام و یکدستی لازم رسید کف دستتان را خیس کنید و از آن به اندازه یک گردو بردارید و در دست گرد کنید و همه را در یک سینی بچینید.

سیب زمینی‌ها را بشویید و پوست بگیرید و نگینی درشت خرد کنید.

در یک تابه روغن بریزید و وقتی داغ شد سیب زمینی‌های مکعبی را در آن سرخ کنید و کنار بگذارید.

در همان تابه اگر روغنش سالم است کوفته قلقلی‌ها را هم سرخ کنید طوری که تمام اطراف آنها رنگشان تغییر کند و سرخ بشود و بعد از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.

پیاز دوم را بشویید و پوست بگیرید و خلالی خرد کنید. در یک تابه پیاز را بریزید و تفت بدهید و وقتی سبک شد نمک، فلفل قرمز، فلفل سیاه و سبزی خشک معطر را اضافه کنید. سیر را هم بعد از پوست گیری له کنید و به جمع بقیه مواد ببرید! عطر ادویه‌ها که بلند شد نوبت به رب گوجه فرنگی می‌رسد. رنگ رب باید با تفت دادن باز بشود و بوی خامی آن گرفته شود. مقداری آب داخل مواد بریزید و وقتی جوش آمد سیب زمینی‌های سرخ شده و گوشت قلقلی‌های آماده را داخل آن بریزید و نمک بزنید. در انتهای پخت آب نارنج یا آب غوره یا آب لیمو را اضافه کنید و کله گنجشکی خوشمزه را به همراه یک پلوی زعفرانی خوش عطر سرو کنید. نوش جان

 

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!