تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

سری از رازهای طولانی مدت برای نگهداری خرما

خرما یکی از میوه‌های خوشمزه و شیرین است که معمولا از آن به عنوان یک منبع غذایی مهم استفاده می‌شود. برای نگهداری خرما و حفظ تازگی آن باید روش‌های خاصی رعایت کرد. نگهداری خرما نارس پس از برداشت تاخیری با انجام فرایند خشک کردن یا پختن می‌تواند بیشتر بماند. خرمای تازه بهترین شرایط نگهداری را در یخچال دارد، اما نگهداری طولانی مدت آن ممکن است باعث تغییر طعم آن شود. خرمای خشک را در مکان خشک و خنک نگهداری کرد و خرمای کبکاب را فریز کرد. برای خرمای خاصویی هم می‌توان از فریزر استفاده کرد. بهترین راه نگهداری خرما از طریق فریزر است که خرما در این شرایط تا ۳ سال می‌تواند تازه بماند. برای جلوگیری از شکرک زدن یا ترش شدن خرما، حفظ آن در مکان‌های خشک و خنک موثر است. بهترین زمان مصرف خرما یک هفته پس از خرید است. هر زمانی از روز می‌توانید خرما را به عنوان یک منبع انرژی سالم و خوشمزه، مصرف کنید.

خرما یک نوع میوه شیرین است که از مهم‌ترین منابع غذایی نیز به شمار می‌رود. برای نگهداری خرما به مدت طولانی و حفظ تازگی و کیفیت آن باید برخی از روش‌ها و ترفندها را رعایت کنیم. با توجه به اینکه نگهداری خرمای خشک نسبت به خرمای تر و تازه راحت‌تر است؛ در این مقاله از بلاگ اکالا به شما برخی از راهکارهای نگهداری انواع خرما در راستای ماندگاری بالاتر آن بیان کرده‌ایم.

شیوه‌ نگهداری انواع خرما

خرما حاوی مواد قندی است و همین موضوع موجب شده که در مدت زمان کوتاهی شکرک بزند یا طعم مطبوع آن تغییر کند، بنابراین توصیه می‌شود خرمای تازه را همیشه در یخچال نگهداری کنیم تا دوام و ماندگاری بیشتری داشته باشد.

در ادامه به روش‌های نگهداری انواع خرما از جمله (خرمای نارس، خرمای تازه، خرمای خشک و …) پرداخته‌ایم.

۱- نگهداری خرمای نارس

خرمای نارس یا خارک نوعی از خرما است که ساکنان جنوب کشور اغلب از این نوع خرما مصرف می‌کنند که مزه‌ای شیرین و گس دارد. خرمای نارس پس از برداشت خشک یا پخته می‌شود که این کار موجب ماندگاری بیشتر آن می‌شود.

۲- نگهداری خرمای تازه

خرمای تازه نوعی از خرما است که اغلب افراد مصرف می‌کنند و بهترین روش نگهداری خرمای تازه داخل یخچال است اما با این حال نگهداری طولانی‌ مدت خرما داخل یخچال هم ماندگاری آن را کاهش داده و طعم ترشی به خود می‌گیرد.

با رعایت برخی از نکات می‌توانید به مدت طولانی‌تری خرمای تازه را داخل یخچال نگهداری کنید. اولین نکته اینکه حتما خرمای تازه را در ظرف با درب بسته و محکم بریزید یا در کیسه های فریزری ریخته و هوای داخل آن را خالی کنید. می‌توانید خرما را فریز کنید که تا سه سال از آن استفاده کنید.

۳- نگهداری خرمای خشک

خرمای خشک را می‌توان در فضای باز و دمای اتاق نگهداری کرد یا اینکه خرما را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و در آن را محکم کنید و در مکانی دور از نور مستقیم یا گرما نگهداری کنید تا فاسد نشود. مکان خشک و خنک و به‌ دور از رطوبت بهترین ‌جا برای نگهداری خرمای خشک است و تا یک ماه ماندگاری دارد.

۴- نگهداری خرمای کبکاب

خرمای کبکاب یکی دیگر از انواع خرما است که به دلیل دانه‌های درشت و شیره آن طرفداران خاص خود را دارد. این نوع خرما را نیز بهتر است در محیط خشک و خنک نگهداری کنید و با فریز کردن نیز می‌توانید مدت طولانی از خرمای کبکاب استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه معسله (معجون خرما)

۵- نگهداری خرمای خاصویی

خرمای خاصویی از نظر ظاهری شبیه بامیه با رنگ قهوه‌ای روشن است و از نوع خرمای‌ تر و مرطوب به حساب می‌آید. برای ماندگاری بهتر خرما خاصویی نیز می‌توان آن را فریز کرد. این خرما با طعم شیرین به علت شیره زیاد آن به عنوان شیرین‌کننده و طعم‌دهنده طبیعی در بسیاری از محصولات دیگر استفاده می‌شود.

بهترین روش‌های نگهداری از خرما در خانه

بهترین روش‌های نگهداری از خرما در خانه به شرح زیر است:

۱- نگهداری خرما در فریزر

فریز کردن خرما یکی از بهترین روش‌های نگهداری طولانی‌ مدت خرما در خانه است که بهتر است خرماها را داخل یک کیسه زیپ‌دار ریخته و هوای داخل آن را نیز خالی کنید تا خرما فاسد نشود.

با قرار دادن خرما در کشوی پایین فریزر می‌توان مدت‌زمان طولانی‌تر آن را نگهداری کرد و احتمال خراب شدن آن نیز کاهش می‌یابد. به‌ طوری‌ که خرمای بسته‌بندی و فریز شده اغلب تا سه سال در فریزر کاملا سالم می‌ماند و طعم اصلی خود را حفظ می‌کند.

۲- نگهداری خرما در دمای اتاق

خرمای خشک را می‌توان در دمای اتاق و مکان خشک تا دو ماه نیز نگهداری کرد. البته لازم است که خرما را داخل یک ظرف شیشه‌ای بریزید و درب آن را محکم ببندید. حتما ظرف خرما را دور از نور و گرمای مستقیم نگهداری کنید تا ماندگاری بیشتری داشته و فاسد نشود.

۳- نگهداری خرما داخل یخچال

اغلب برای نگهداری خرما در خانه آن را داخل یخچال قرار می‌دهند که با رعایت اصول نگهداری تا شش ماه نیز ماندگاری خرما حفظ می‌شود. فقط به این نکته دقت کنید که خرماها را داخل یک ظرف با درب بسته ریخته و دمای یخچال نیز از ۴ درجه سانتی‌گراد پایین‌تر باشد تا موجب شکرک زدن یا ترش شدن مزه خرما نشود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه حلوا خرما به روش جنوبی‌ها

راهکارهای جلوگیری از شکرک زدن یا ترش شدن خرما

یکی از مشکلات نگهداری خرما در خانه، شکرک‌زدن آن است که به صورت بلورهای قندی روی خرمای تازه ایجاد می‌شود. البته شکرک‌ زدن خرما به معنی خراب شدن آن نیست، خرمای شکرک‌زده را می‌توانید بشویید و مصرف کنید.

اما شکرک‌زدن می‌تواند به دلیل شرایط نامناسب نگهداری آن باشد و با ادامه داشتن این شرایط موجب خراب‌شدن خرما نیز می‌شود. ترش مزه شدن خرما یکی از نشانه‌های خرابی آن است که به دلیل مواد قندی خرما مکان خوبی برای باکتری‌ها محسوب می‌شود.

اغلب خرما با نگهداری در مکان گرم، ترش می‌شود و در مدت زمان کوتاه زود فاسد می‌شود که در این صورت خرما را باید دور بیندازید. برای جلوگیری از ترش‌شدن خرما نیز بهتر است آن را در جای خشک‌ و‌ خنک مثل یخچال نگهداری کنید.

بهترین زمان مصرف خرما

خرما تازه در مدت زمان یک هفته‌ای باید استفاده شود تا عطر و طعم آن از بین نرفته باشد. البته می‌توانید خرما را با رعایت نکاتی که پیش از این گفتیم تا یکسال نیز در یخچال نگهداری کنید یا حتی فریز کنید.

اما با تمام این نکات، بهترین زمان مصرف خرما یک هفته است. خرما به عنوان یک میوه خوراکی و خوشمزه در هر زمانی از روز مصرف می‌شود که اغلب به دلیل مواد قندی موجود در آن انتخاب خوبی برای وعده صبحانه است.

همچنین می‌توان به عنوان یک میان‌وعده سالم و خوشمزه در طول روز مصرف کرد و به دلیل قند طبیعی آن، خرما به عنوان یک منبع انرژی پس از ورزش به بازسازی انرژی از دست رفته کمک می‌کند. به طور کلی، خرما را می‌توان در هر زمانی از روز مصرف کرد.

در این مقاله از مجله آشپزی تک فانراهکارهایی برای نگهداری بهتر خرما در طولانی‌مدت بیان کردیم که با استفاده از آن‌ها خرمای خریداری شده ماندگاری بهتری خواهد داشت و می‌توانید در طولانی مدت مصرف کنید.

امیررضا هستم، فخاریان. به چند تا چیز خیلی علاقه دارم: نوشتن، آشپزی، سینما و کتاب. چند سالی میشه همه اینا رو در کنار هم پیش می‌برم. الان هم خوشحالم که فرصتش هست تا دو تا از چیزهای مورد علاقه‌ام رو با هم ترکیب کنم!

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!