سفری شگفتانگیز به دوران حکومت عثمانی با هونکار بینیدی!
«تک فان» یک روش جالب و متفاوت برای آموزش و پخت غذاهای مختلف است. این بار، این برنامه آموزشی برای ما طرز تهیه یک غذای ترکیهای با نام «هونکار بیندی» را آموزش میدهد.
این غذا از ترکیب بادمجان و گوشت تهیه میشود که گرچه به نظر ممکن است باهم سازگار نباشند، اما در تهیه این غذا ترکیبی عالی و لذیذ به وجود میآید. این غذا دارای مرغوبیت و شکوهی خاص است که در آشپزخانه عثمانیها محبوب بوده است.
طبق دستور پخت ارائه شده توسط «تک فان»، ابتدا بادمجانها و فلفلهای کاپیا را پخته و آماده میکنیم. سپس از مواد متنوعی از جمله گوشت چرخ کرده، پیاز، تخم مرغ، ادویهها و انواع ادویه و افزونگیها برای تهیه کوفته استفاده میکنیم. سس خاصی نیز برای این غذا تهیه کرده و به عنوان تزئین بر روی غذا میپاشیم.
با دنبال کردن این مراحل ساده و طبق دستور دقیق و کامل، میتوانید این غذای خاص را در خانه خودتان تهیه کرده و لذت ببرید. این غذا با ترکیب منحصر به فرد مواد و ادویهها، میتواند یک تجربه جدید و لذت بخش برای شما و خانواده تان باشد.
تک فان- «هیچی سوال نپرس فقط درستش کن! کیف میکنی!»
غذاهای ترکیهای با ذائقهی ما ایرانیها خیلی جور هستند. استفاده از ادویههای موردپسند ما، نوع و مدت پخت، استفاده از مواد اولیهای که عجیب و غریب نیست! همه اینها در کنار هم باعث میشوند نسبت به غذاهای این خطه از دنیا علاقه خاصی داشته باشیم!
به گزارش تک فان، «هونکار بیندی» شاهکاری از هم نشینی بادمجان و گوشت است که نه تنها برای کسی که عاشق بادمجان است، بلکه برای هر آنکسی که از بادمجان متنفر است نیز یک انتخاب عالی خواهد بود!
بادمجان در آشپزخانه عثمانیها ارج و قرب خاصی داشته است برای همین دستورهای غذایی که با آن از گذشته مانده است هر کدام یک غذای شاهانه به حساب میآیند. پس خوردن آن را جدی بگیرید!
مواد لازم:
ماده غذاییمقدارگوشت چرخ کرده
500 گرم
پیاز
یک عدد
آرد سوخاری
یک استکان
تخم مرغ
یک عدد
جعفری تازه خرد شده
یک مشت!
سیر
2 حبه
نمک
یک قاشق مربا خوری
آویشن
یک قاشق مرباخوری
زیره
یک قاشق چای خوری
فلفل سیاه
نصف قاشق چای خوری
پول بیبر
یک قاشق چای خوری
بادمجان
4 عدد
فلفل کاپیا
2 عدد
مواد لازم برای سس بشامل:
ماده غذاییمقدارکره
یک قاشق غذاخوری
آرد سفید گندم
یک قاشق غذاخوری
شیر
یک لیوان
نمک
یک قاشق مرباخوری
فلفل سیاه
یک قاشق چای خوری
پنیر پیتزای رنده شده
به میزان لازم!
مواد لازم برای روی غذا:
کره یک قاشق غذاخوری
پودر فلفل قرمز یک قاشق مربا خوری
طرز تهیه:
بادمجانها را به همراه فلفل کاپیا بشویید و روی آنها را با چاقو چند خط ایجاد کنید. آنها را کف سینی فر بچینید و در دمای 250 درجه سانتیگراد قرار بدهید تا کبابی و حسابی پخته بشوند.
برای کبابی کردن آنها میتوانید از روش کباب کردن آنها با شعله پخش کن روی شعله گاز هم استفاده کنید.
تا زمانی که بادمجانها آماده بشوند بهتر است به سراغ گوشت بروید.
پیاز را بشویید و آن را پوست کنده و ریز رنده کنید. آب آن را هم بگیرید.
جعفری را هم شسته و ساطوری خرد کنید.
در یک ظرف گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز رنده شده، آرد سوخاری، تخم مرغ، سیری که آن را پوست گرفته و ریز له کردهاید، جعفری خرد شده، نمک، آویشن، زیره، فلفل سیاه و پولبیبر بریزید و خوب ورز بدهید. مانند درست کردن مواد کباب تابهای آن را حسابی مشت و مال بدهید تا یک مایه گوشتی منسجم و یکدست برای شما به وجود بیاید.
از مواد گوشتی به اندازه گردو جدا کنید و همه کباب گردوها که آماده شدند آنها را در یک تابه حاوی روغن سرخ کنید.
بادمجانهای کبابی شده را از فر بیرون بیاورید. پوست آنها را به همراه پوست فلفل جدا کنید و به صورت ساطوری خیلی خوب و ریز خرد کنید.
در یک تابه کره را ذوب کنید و آرد را در آن تفت بدهید تا بوی خامی آن گرفته شود. شیر را که حتما باید سرد باشد کم کم اضافه کنید تا گلوله نشود. در همین حین مرتب هم بزنید. فلفل سیاه را هم اضافه کنید و مخلوط کنید تا کمی غلیظ شود.
بادمجان و فلفل کبابی و ساطوری شده را به این سس اضافه کنید و جوری هم بزنید که تمام قسمتها سس اندود بشوند. پنیر پیتزای رنده شده را هم به جمع آنها بیفزایید و تا وقتی پنیر ذوب بشود آنها را هم بزنید. حرارت گاز خیلی زیاد نباشد.
در بشقاب سرو ابتدا از مواد مخلوط شده بادمجان و سس بشامل بریزید و بعد کوفته کبابیها را دور آن بچینید.
کره را در یک تابه کوچک ذوب کنید و فلفل قرمز را در آن تفت بدهید تا عطر و رنگ فلفل باز شود. و بعد روی غذا بریزید و آن را سرو کنید.
این غذا خیلی خوشمزه تر از آن چیزی است که تصور میکنید!