تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

حرف‌های سبز و نرم برای تهیه دلمه برگ مو

درست کردن دلمه برگ مو یکی از غذاهای خوشمزه و معروف در فصل بهار است که بسیاری از افراد از طعم و خوشایندی آن لذت می‌برند. مواد اصلی برای تهیه دلمه برگ مو شامل برگ مو، گوشت چرخ کرده، برنج، سبزی‌های دلمه، پیاز، لپه و نمک هستند. برای چاشنی دلمه با سرکه، آب، نمک و شکر کار خواهید داشت.

طرز تهیه دلمه برگ مو به این صورت است که ابتدا لپه و برنج را نیم‌پز می‌کنید. سپس در یک تابه پیاز و گوشت را تفت داده و به آن برنج و لپه را اضافه کرده و سپس سبزی‌ها را به مواد اضافه کرده و تفت می‌دهید. سپس مواد را در برگ‌های مو به صورت بقچه ای پیچیده و داخل قابلمه به صورت فشرده می‌چینید و چاشنی را روی آن می‌ریزید، قابلمه را ببندید تا دلمه‌ها با حرارت کم آماده شوند.

به عنوان چاشنی معروف دلمه برگ مو، “سکنجبین” نام برده شده است، اما می‌توانید از رب انار، رب آلوچه، آبغوره یا آبلیمو هم استفاده کنید. برگ‌های مو را می‌توانید با استفاده از مایکروویو، فر یا آون توستر نرم و ترد کنید. ترکیب سبزی‌های دلمه برگ مو نیز شامل سبزیجات مختلف مانند جعفری، نعنا، مرزه، شوید و ترخون می‌شود.

ایرنا نوشت: برای تهیه دلمه برگ مو می‌توانید آن را با شکر و رب انار مزه‌دار کنید و یا دلمه برگ مو با سرکه و شکر را امتحان کنید. شما می‌توانید به سادگی یک وعده دلمه برگ مو برای ۱۰ نفر یا بیشتر در عرض مدت زمانی کوتاه آماده کنید.

حالا که فصل برگ مو است، بهترین فرصت است تا دلمه با برگ مو درست کنیم. پس تا برگ‌ها ترد و تازه هستند دست به کار شوید.

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو

برگ مو: به مقدار لازم

گوشت چرخ‌کرده: ۳۰۰ گرم

برنج: یک پیمانه

سبزی دلمه (گشنیز، جعفری، نعنا و ترخون): ۳۰۰ گرم

پیاز: دو عدد

لپه: یک پیمانه

نمک: به مقدار لازم

مواد لازم برای چاشنی دلمه:

آب: یک پیمانه

سرکه: نصف پیمانه

شکر: یک فاشق غذاخوری

نمک: به مقدار کم

طرز تهیه و دستور پخت دلمه برگ مو

۱. لپه و برنج را جداگانه خیس کنید و بعد نیم پز کنید.

۲. تابه‌ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز را به همراه کمی زردچوبه به روغن اضافه کنید و تفت دهید.

۳. وقتی رنگ پیاز طلایی شد، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

۴. برنج و لپه نیم پز شده را به گوشت درحال تفت خوردن اضافه کنید و هم بزنید. در آخر سبزی را اضافه کنید و تفت دهید. بعد از کمی پاشیدن نمک روی مواد، آنها را از روی حرارت بردارید.

۵. مواد را داخل برگ‌ها به صورت بقچه‌ای بپیچید. اگر برگ‌هایی که استفاده می‌کنید تازه هستند باید دو سه دقیقه‌ای در آب جوش بجوشند تا نرم شوند و نشکنند.

۶. سپس دلمه‌ها را به صورت فشرده و از پشت داخل قابلمه بچینید و چاشنی را روی آن بریزید.

۷. در قابلمه را ببندید تا دلمه‌ها با حرارت کم و با بخار چاشنی بپزند.

۸. برای چاشنی دلمه از سرکه یا آبلیمو، آب، نمک و شکر استفاده کنید و به اندازه دلخواه از آنها استفاده کنید.

۹. دقت کنید سرکه را هنگام دم گذاشتن دلمه‌ها اضافه نکنید.

چاشنی دلمه برگ مو چی بزنیم؟

معروف‌ترین چاشنی برای دلمه برگ مو «سکنجبین» است. می‌توانید در این چاشنی از شکر هم استفاده کنید تا ترشی دلمه‌ها را ملایم‌تر کند. اگر می‌خواهید طعم شیرینی دلمه شما بیشتر باشد می‌توانید به اندازه ۱ قاشق غذاخوری به مقدار شکر اضافه کنید.

یا اینکه اگر دوست دارید طعم دلمه شما ترش‌تر باشد می‌توانید مقدار سرکه را بیشتر در نظر بگیرید تا دلمه ترش‌تری داشته باشید. البته رب انار، رب آلوچه، آبغوره و آبلیمو هم از دیگر چاشنی‌های دلمه برگ مو هستند که در شهرهای مختلف استفاده می‌شوند.

برای نرم و ترد شدن برگ‌های مو چه کنیم؟

اگر می‌خواهید برگ‌های انگور ترد و نرم شوند، پس از اینکه دلمه‌ها آماده شدند، آنها را داخل یک ظرف مناسب مایکروویو قرار دهید. مایکروویو را روشن کنید و دلمه‌ها را به مدت یک تا ۲ دقیقه داخل آن قرار دهید، سپس به همان صورت دلمه‌ها را سرو کنید.

در صورت نبود مایکروویو می‌توانید از فر یا حتی آون توستر نیز استفاده کنید. ترد شدن دلمه‌ها علاوه بر این‌که باعث می‌شود موقع خوردن دلمه احساس بهتری داشته باشید، به مجلسی‌تر شدن دلمه هم کمک می‌کند.

ترکیب سبزی دلمه برگ مو چیست؟

برخی افراد برای تهیه دلمه خانگی تنها از جعفری یا ترکیب جعفری و پیازچه خرد شده استفاده می‌کنند. اما در اکثر شهرها برای ترکیب سبزی دلمه برگ مو خوشمزه و مجلسی از سبزیجات معطر کوهی و همچنین جعفری، نعناع، مرزه، شوید، ترخون و پیازچه خرد شده استفاده می‌شود.

راضیه میرزاحیدری

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!