شوربای ماست: طعم لذت بخشی که با چند قدم ساده به دست میآید!
«شوربای ماست» یکی از غذاهای سنتی و خوشمزهی کشور ماست که در فصل گرما میتواند جایگزین مناسبی برای غذاهای سنگین مانند پلو و خورش باشد. این غذا با مزهای منحصر به فرد از ماست، دوغ و گردو، انرژی لازم را برای شما فراهم میکند. آمادهسازی این غذا نیز بسیار آسان است. با کردن پیاز، اضافه کردن ادویهها و گردو، تفت دادن نعناع و اضافه کردن آرد، در نهایت مخلوطکردن ماست و دوغ با همه این مواد، «شوربای ماست» آماده میشود. این غذا تنها در عرض 15 دقیقه آماده میشود و میتواند برای 4 نفر کافی باشد. با این غذا سبک و خوشمزه، مطمئناً از لذت خوردن آن لذت خواهید برد. پس «شوربای ماست» را در لیست غذاهای هفتگی خود قرار دهید و از تجربهی آشپزی و لذت خوردن آن لذت ببرید.
تک فان- «هوا داره گرم میشه دیگه پلو و خورش خوردن سخته!»
برای افراد زیادی خوردن غذاهای سنگین مثل پلو و خورش در فصل گرما انرژی بر است! غذاهای حاضری و سوپ و انواع خوراکهایی که نیاز به ترید کردن نان در آنها دارد به این عزیزان پیشنهاد میشود.
به گزارش تک فان، «قاتیق شورباسی» یا «شوربای ماست» یکی از خوشمزهترین و سنتیترین غذاهای کشور ماست که زادگاهش در خطه آذربایجان است و طرفداران بسیار زیادی دارد. ضمن اینکه خواص آن هم به دلیل وجود ماست و دوغ و همراهی گردو کم نیست! پس این غذای ساده در عین حال پر خاصیت را در برنامهتان قرار بدهید تا تبدیل به یکی از همیشگیهای شما بشود!
مواد لازم:
ماده غذاییمقدارپیاز متوسط
یک عدد
آرد
یک قاشق غذاخوری پر
گردو
40 گرم
ماست
500 گرم
نمک
یک قاشق چای خوری
زردچوبه
نصف قاشق غذاخوری
فلفل سیاه یا فلفل سفید
نصف قاشق چای خوری
نعناع خشک
یک قاشق غذاخوری پر
دوغ یا آب
500 میلی لیتر یا 2 پیمانه
تخم مرغ
4 عدد
طرز تهیه:
این غذا زودتر از آنچه تصورش را بکنید آماده خواهد شد. پس زمان زیادی هم لازم ندارید.
در ابتدا گردوها را با چاقو خرد کنید. سعی کنید خیلی ریز باشند اما تبدیل به پودر نشوند. قرار است گردوهای عزیز و پرخاصیت زیر دندان حس بشوند.
پیاز را بشویید و پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. در یک قابلمه پیاز را تفت بدهید تا سبک شود. مقداری روغن به آن اضافه کنید و وقتی رنگ پیازها طلایی شد نمک، فلفل سیاه یا فلفل سفید و زردچوبه را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید ادویهها هم در کنار پیاز تفت بخورند و عطر آنها آشپزخانه را فرا بگیرد! گردوی خرد شده را هم به این ترکیب اضافه کنید. گردوها هم تا مرحلهای که از خامی خارج بشوند باید تفت بخورند. نعناع خشک را هم وارد بازی کنید. نعناع را کمی تفت بدهید البته در حد 2-3 دقیقه کافی است تا نعناع نسوزد. آرد هم باید در کنار مواد کمی تفت بخورد. آن را هم به همراه نعناع اضافه کنید تا همزمان این اتفاق بیفتد.
دوغها را با ماست در ظرفی جداگانه مخلوط کنید.
وقتی آرد از خامی درآمد مخلوط دوغ و ماست را داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. اجازه بدهید داغ بشوند و شما در این فاصله در یک کاسه تخم مرغها را شکسته و هم بزنید تا یکدست شوند. وقتی که دوغ در قابلمه شروع به قل زدن کرد زمان مناسب برای اضافه کردن تخم مرغهاست. هنگامی که تخم مرغها را اضافه میکنید حرارت گاز باید خیلی کم باشد و مرتب هم بزنید. حدود 5 دقیقه بعد غذای شما حاضر است.
از خوردن شوربای ماست یا قاتیق شورباسی لذت ببرید.
این مقدار مواد برای 4 نفر کافی است. در نظر داشته باشید که این غذا با تمام خاصیتی که دارد خیلی سریع و راحت در عرض 15 دقیقه آماده میشود و طعمی به یادماندنی برای شما به جا خواهد گذاشت.