آبی که دوبار بجوشد: مضرات این روش طبخ!
آب لوله کشی شده ممکن است حاوی ناخالصیهایی باشد که نیاز به جوشاندن قبل از مصرف داشته باشد، اما برخی افراد باور دارند که آب چندبار جوشانده شده خطرناک است. این باور اشتباه است؛ زیرا آب چندبار جوشانده شده خطری برای سلامتی انسان ندارد. اصطلاح “آب سنگین” که حاوی دوتریوم و ترتیوم است، پس از جوشاندن آب ایجاد میشود اما برای سلامتی خطری ندارد.
هنگام جوشاندن آب، نمکهای معدنی و فلزات سنگینی که ممکن است در آب وجود داشته باشد، به صورت رسوبات در کتری تشکیل میشوند، اما این رسوبات بی ضرر هستند. همچنین، کلر که به آب اضافه میشود برای تصفیه، برای سلامتی مضر نیست، اما ممکن است پوست را خشک کند.
بدیهی است که آب لوله کشی چندین بار جوشانده شده برای سلامتی مناسب نیست، اما اگر آب مرغوبی استفاده شود و کتری به صورت مرتب تمیز شود، استفاده از آن به تعداد بیشتری برای جوشاندن ممکن است و هیچ خطری برای سلامتی انسان وجود نداشته باشد.
ممکن است در آب لوله کشی شده برخی ناخالصیها وجود داشته باشد که ما را مجبور به جوشاندن قبل از استفاده آب بکند، اما بعضی افراد بر این باورند که آب چندبار جوشانده شده خطرناک است آیا این صحت دارد؟
به گزارش خبرآنلاین، مطمئننا همه می دانند که نوشیدن آب شیر دلچسب نیست و بسیاری از مردم فکر می کنند آیا امکان دوباره جوشاندن آب وجود دارد؟ از آن گذشته، این عقیده وجود دارد که با جوشاندن مکرر آب، ترکیباتی مانند آب سنگین، نمک معدنی غلیظ و مادههای سمی از جنس کلر در آن ایجاد می شوند، درنتیجه، نوشیدن همچین آبی برای سلامتی خطرناک است.
کیفیت آب در کشورهای مختلف متفاوت است، اما اگر شاخصهای کلی در نظر گرفته شود، ممکن است برخی ناخالصیها در چنین آبی وجود داشته باشد که اولین ماده کلر است که به منظور تصفیه شدن آب استفاده می شود.
مادهی خطرناک بعدی، نمکهای کلسیم و منیزیم هستند که وقتی به جوش می آیند روی دیوارههای داخلی کتری به شکل رسوب میچسبند و فلزات سنگین مانند سرب، استرانسیم و روی نیز ممکن است در دوزهای کم وجود داشته باشند.
جوشاندن آب منجر به تشکیل به اصطلاح “آب سنگین” می شود که حاوی دوتریوم و ترتیوم است و با این حال پس از جوشیدن آب این دو ماده با اندازههای بسیار ریز تشکیل می شوند و آسیبی به همراه ندارند.
وقتی آب میجوشد، غلظت نمکهای معدنی در آن افزایش می یابد چرا که آب تبخیر می شود، اما نمکها باقی می مانند و به همین خاطر نمکها به راحتی داخل کتری رسوب می کنند و این رسوبها بی خطرند، اما بهتر است کتری مرتبا تمیز شود.
هنگام جوشاندن آب، کلر با ترکیبات آلی موجود در آب تعامل دارد و مواد سمی بیشتری ایجاد می کند پس برای تصفیه کردن آب شیر به آن کلر اضافه می کنند که البته کلر برای سلامتی مضر نیست، اما آب کلرشده پوست را خشک می کند و می تواند موجب تشدید آکنه شود؛ بنابراین اگر از آب مرغوب استفاده شود و رسوبات داخل کتری مرتبا تمیز شود، می توان آب را بارها و بارها جوشاند، چرا که هیچ خطری برای سلامتی فرد ندارد.
تمام این عقاید رد شده است و باید بدانید که آب لوله کشی چندین بار جوشیده شده برای سلامتی انسان مفید نخواهد بود.