تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

افزایش دفاعات بدنی با مصرف این ماده غذایی و تقویت سیستم ایمنی

مصرف لبنیات، به ویژه ماست، برای بهبود سلامتی بدن اهمیت بسیاری دارد. این محصول تخمیری، به دلیل مزه و فواید سلامتی‌اش، در خانواده‌های ایرانی بسیار محبوب است. ماست منبعی غنی از کلسیم، فسفر، پتاسیم، و ویتامین‌هاست که می‌تواند برای بدن مفید باشد. همچنین، مصرف ماست می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و عفونت‌ها و بیماری‌های گوارشی را پیشگیری کند. ویتامین دی که در برخی از ماست‌ها حضور دارد، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند. انجام پویش ملی اطلاع‌رسانی با محوریت مصرف لبنیات و کاهش مصرف نمک، به جامعه کمک می‌کند تا از فواید مصرف ماست و دیگر لبنیات آگاه شوند و سلامت خود را بهبود بخشند. از این رو، توصیه می‌شود که ماست را به عنوان یک جزء اصلی از رژیم غذایی خود در نظر بگیرید.

احمد اسماعیل زاده روز شنبه در ششمین روز از هفته پویش تغذیه سالم با محوریت افزایش مصرف لبنیات، با تاکید بر مصرف لبنیات برای بهبود سلامتی بدن، اظهار کرد: ماست یکی از محبوب‌ترین غذا‌های تخمیری در جهان به خصوص در خانواده‌های ایرانی است و به دلیل مزه و فواید سلامتی از مقبولیت گسترده‌ای در مصرف کنندگان برخوردار است و می‌توان از آن در کنار غذای اصلی و یا به عنوان میان وعده در طول روز استفاده کرد.

به گزارش سلامت نیوز، وی با بیان اینکه ماست منبع غنی کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین آ، ویتامین ب ۲ و ویتامین ب ۱۲ به شمار می‌رود، افزود: ماست می‌تواند پروتئین‌های با ارزش بیولوژیکی بالا و اسید‌های چرب ضروری را نیز فراهم کند؛ بنابراین، ماست یک غذای مغذی و یک حامل پروبیوتیک عالی است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ماست از تخمیر و اسیدی شدن شیر توسط باکتری‌های زنده، معمولاً لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوک ترموفیلوس تولید می‌شوند، این فرآیند منجر به یک محصول لبنی با افزایش ماندگاری می‌شود.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت این باکتری‌ها منجر به افزایش فواید مغذی این ماده غذایی شده است، نتایج مطالعات نشان می‌دهد که مصرف ماست عملکرد سیستم ایمنی را از طریق وجود همین باکتری‌ها طی مکانیسم‌هایی در روده بهبود می‌بخشد، مواد فعال زیستی ماست با تعدیل میکروبیوتای روده، سد روده و ایمونوسیت‌ها در روده و سایر بافت‌ها بر سیستم ایمنی تأثیر می‌گذارند.

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می‌دهند که افزایش مصرف ماست با کاهش نشانگر‌های زیستی در گردش التهاب مزمن مرتبط است. همچنین نشان می‌دهند مصرف ماست می‌تواند از عفونت جلوگیری کند و بیماری‌های گوارشی را بهبود بخشد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ماست‌های غنی شده با ویتامین دی در تقویت سیستم ایمنی تاثیرگذار هستند، گفت: ویتامین دی به دلیل پتانسیل آن برای پیشگیری از بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا نیز مناسب است، لذا توصیه می‌شود، در کنار وعده‌های غذایی خود ماست مصرف کنید تا به تقویت سیستم ایمنی خود و سلامت دستگاه گوارش کمک کنید.

پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه درخصوص مصرف نمک تصفیه شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار “انتخاب همه، نمک کم، اما تصفیه شده یُد دار” برای هفته اول و شعار “از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی” برای هفته دوم، از تاریخ ۱ بهمن ماه آغاز شده و تا ۱۵ بهمن ماه سال جاری ادامه دارد.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!