طعم تازه انبه به دو شکل ترش و شیرین
ترشی انبه یکی از ترشیهای خوشمزه و منحصر به فرد است که معمولا به عنوان یک تنقلات محبوب در ایران شناخته میشود. ترشی انبه معمولا به دو صورت سبز و زرد تهیه میشود. ترشی انبه سبز با طعم ملس و ترش هر کدام طعم و شکل مخصوص به خود را دارند.
برای تهیه ترشی انبه سبز با طعم ملس، انبهها را خرد کرده و در مخلوطی از سیر، سرکه، شکر، نمک و ادویهها میریزیم و روی حرارت تهیه میکنیم. سپس ترشی را داخل ظرفی شیشهای بریزیم و برای مدتی در یخچال نگهداری کنیم تا طعم و مزهی بهتری بگیرد.
اما برای ترشی انبه سبز با طعم ترش، انبهها را با ادویههای مخصوصی همچون زردچوبه، دانه خردل و فلفل قرمز ترکیب میکنیم. سپس آنها را با روغن خردل و ادویههای دیگر سرخ کرده و داخل ظرف شیشهای میریزیم تا برای مدت دو هفته در جای خنک و خشک نگهداری شود.
با تهیه و نوش جان کردن این دو نوع ترشی انبه، میتوانید لذت یک تنقلات خوشمزه و مخصوص را تجربه کنید. با دنبال کردن دستورات ساده میتوانید به راحتی این ترشیها را در خانهتان تهیه کرده و از آنها لذت ببرید.
تک فان- «ترشی فقط هفت بیجار! نهایت لیته! بادمجونم خوبه!»
اگر طرفدار ترشیجات هستید خودتان را محدود نکنید. با تمام میوهها و مواد غذایی و خوراکی میتوانید به راحتی ترشی درست کنید. ترشی انبه هم که به صورت بسته بندی و مخصوصا از نوع غیروطنی آن طرفداران بسیار زیادی دارد. اگر شما هم دوستدار این نوع ترشی هستید زمان را از دست ندهید و حتما این دستور را ذخیره کنید تا در اولین فرصت نسبت به تهیه آن اقدام کنید.
به گزارش تک فان، انبه را به دو حالت سبز و زرد دیدهاید. انبه زرد از نوع رسیدهی آن است و سبز هم که دیگر مشخص است، هنوز کال و نرسیده است. بوی انبه و طعم جادویی آن وقتی تبدیل به ترشی میشود در کنار بعضی غذاها واقعا اشتهابرانگیز است و نمیتوانید از خیر خوردن آن به راحتی بگذرید!
مواد لازم برای ترشی انبه سبز با طعم ملس:
انبه سبز
1 کیلوگرم
سرکه
1 لیتر
شکر
1 پیمانه
نمک
2 قاشق غذاخوری
سیر
5 حبه
فلفل قرمز خشک
به مقدار دلخواه
گلپر
1 قاشق چایخوری
تخم گشنیز
1 قاشق چایخوری
زردچوبه
1 قاشق چایخوری
سیاه دانه
1 قاشق چایخوری
طرز تهیه:
انبهها را بشویید و به آرامی پوست آنها را بگیرید و به شکل دلخواه خرد کنید. اگر خیلی باسلیقه هستید و قیافه مربا و ترشی برایتان مهم است میتوانید از قالبهای مختلف برای برش انبه استفاده کنید. اگر هم میخواهید سریعتر دست به عمل بزنید مکعبهای کوچکی از انبه خرد کنید و کنار بگذارید.
سیرها را پوست بگیرید و آنها را هم به صورت ریز خرد کنید.
ادویهها را هم اگر به صورت پودر نشده دارید و تازه هستند آسیاب کنید. ادویه تازه عطر و خاصیت بیشتری دارد.
یک قابلمه بزرگ انتخاب کنید. سرکه، شکر، نمک و ادویهها را داخل آن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا به جوش و خروش دربیایند. حدود 5 دقیقه باید این مواد با هم بجوشند تا عطر ادویهها کامل خارج بشود. انبههای خرد شده را داخل آن بریزید و چند دقیقهای زمان بدهید تا انبهها نرم شوند و آن سفتی اولیه را از دست بدهند. بعد از اینکه شاهد نرم شدن انبهها بودید قابلمه را از روی گاز بردارید و اجازه بدهید مواد ترشی خنک شود.
برای اینکه ترشیهای شما سالم بماند و کپک نزند در مرحله اول حتما از ظروف شیشهای برای نگهداری آنها استفاده کنید و نکته مهم دوم این است که تمیز بشویید و حتما کاملا آنها را خشک کنید.
مواد ترشی را داخل ظرف بریزید، در آن را به خوبی ببندید و در یخچال قرار بدهید.
این ترشی بعد از خنک شدن قابل استفاده است ولی هرچه در یخچال بماند خوشمزهتر خواهد شد.
مواد لازم برای ترشی انبه سبز با طعم ترش:
انبه سبز
1 کیلوگرم
زردچوبه
1 قاشق غذاخوری
دانه خردل
1 قاشق چایخوری
دانه شنبلیله
1/2 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز
2 قاشق غذاخوری
نمک
1 قاشق غذاخوری
روغن خردل
1/2 فنجان
پودر آسافوتیدا
1 قاشق چایخوری
برگ کاری
10-15 عدد
طرز تهیه:
مانند روش اول عمل کنید. انبههای سبز را بشویید و به خوبی پوست آنها را بگیرید و خرد کنید. مجدد آنها را بشویید و آبکشی کنید.
در یک کاسه زرچوبه را به همراه دانه خردل، دانه شنبلیله، پودر فلفل قرمز و نمک به خوبی مخلوط کنید.
انبههای مکعبی خرد شده را داخل ظرف ادویهها بریزید.
یک تابه روی گاز بگذارید و روغن خردل را داخل آن بریزید. وقتی روغن گرم شد پودر آسافوتیدا را به همراه برگهای کاری در آن قرار بدهید. این برگها و پودر باید در روغن خردل سرخ شوند. بعد از چند دقیقه آنها را به مخلوط انبهها اضافه کنید.
شیشهی مخصوص ترشی را بشویید و خوب خشک کنید. ترشی را داخل آن بریزید و در آن را محکم ببندید و دو هفته در جای خشک و خنک بگذارید. بعد از طی این مدت ترشی انبه سبز ترش شما آماده است. نوش جان بفرمایید.