رمان رب نارنج خانگی؛ رازهای شیرین ساختن آن
رب نارنج یکی از جذابترین انواع رب خانگی است که به سادگی میتوانید در خانه آن را تهیه کنید. این رب از طعم ترش و ملسی برخوردار بوده و یک افزودنی خوشمزه و مفید برای مزه دار کردن مرغ و خورشتهای سنتی میباشد. در این مقاله، طرز تهیه رب نارنج و نحوه گرفتن تلخی آن به تفصیل مورد بررسی قرار گرفته است.
برای تهیه رب نارنج، مواد لازم شامل نارنج، آب و شکر هستند. باید نارنجها را بشویید، آب گیرید و سپس آنها را بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد. بعد از بجوشیدن، رب را در شیشههای تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
برای گرفتن تلخی رب نارنج، آب نارنج را با دستگاه آبمیوه گیری بگیرید و مطمئن شوید که پوست و دانه نارنج در آن له نشوند. در نهایت، توصیه میشود آب نارنج را قبل از جوشاندن به خوبی فیلتر کنید.
در نهایت، باید توجه داشت که جوشاندن بیش از حد و میکس کردن پوست و دانه نارنج موجب تلخ شدن مزه رب میشود. با دنبال کردن این مراحل و نکات، میتوانید رب نارنج خانگی خوشمزه و تازهای تهیه کنید.
رب نارنج یکی از خوشمزهترین انواع رب خانگی است که میتوانید به راحتی آن را در خانه آماده کنید. این رب طعم ترش و ملسی دارد و یک چاشنی خوش طعم و مفید برای طعم دار کردن مرغ و خورشتهای سنتی است. در این مقاله از بخش آشپزی در تک فانبلاگ میتوانید با طرز تهیه رب نارنج و روشهای گرفتن تلخی این رب خوشمزه آشنا شوید.
طرز تهیه رب نارنج به روش شمالی
رب نارنج طعم ترش و ملسی دارد و درست کردن آن حدود ۱ ساعت طول میکشد.
مواد لازم برای تهیه رب نارنج خانگی
نارنج۱۵ کیلوگرم
مراحل طرز تهیه رب نارنج در خانه
در این مرحله میتوانید با مراحل طرز تهیه رب نارنج خوشمزه شمالی به طور کامل آشنا شوید.
مرحله اول: نارنجها را بشویید
برای شروع باید نارنجها را به دقت بشویید تا آفات و آلودگیهای آنها به خوبی تمیز شود. برای شستن نارنجها بهتر است از یک اسکاچ یا برس استفاده کنید و بعد آنها را آبکش کنید.
مرحله دوم: نارنجها را آب بگیرید
در این مرحله باید نارنجها را از وسط نصف کنید و بعد آنها را با دست یا با استفاده از دستگاه آبمیوه گیری برقی، آب گیرید. در ادامه آب نارنج را از صافی رد کنید تا پالپ و مواد اضافه موجود در آن جدا شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای پوست نارنج
مرحله سوم: آب نارنج را بجوشانید
آب نارنج صاف شده را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. صبر کنید تا آب نارنج شروع به جوشیدن کند، سپس هر چند دقیقه یک بار آن را هم بزنید.
مرحله چهارم: رب را آماده کنید
اجازه دهید رب به آرامی بجوشد و آب اضافه آن تبخیر شود و به غلظت مناسب برسد. برای تهیه رب معمولا بهتر است که ۲/۳ آب نارنج بخار شود و رب به غلظتی شبیه به فرنی برسد. به خاطر داشته باشید که رب نارنج نباید بیش از حد روی حرارت بجوشد و غلیظ شود، زیرا در این شرایط رب شما طعم سوختگی و تلخی میگیرد.
مرحله پنجم: رب را آماده کنید
بعد از این که رب به غلظت مناسب رسید، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود. سپس میتوانید رب را در شیشههای در بسته تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید.
بیشتر بخوانید: ۲ ترفند برای گرفتن تلخی بهار نارنج
بهترین روش گرفتن تلخی رب نارنج چیست؟
برای از بین بردن تلخی رب نارنج باید آب نارنج را با دستگاه آبمیوه گیری بگیرید و مراقب باشید که پوست و دانههای نارنج در زمان آبگیری له نشوند. برخی افراد برای گرفتن آب نارنج از دستگاه آب انارگیری استفاده میکنند. اگر به دستگاه برقی دسترسی ندارید، میتوانید برای تهیه آب نارنج از آبمیوه گیری دستی استفاده کنید.
قبل از جوشاندن آب نارنج بهتر است آن را فیلتر کنید تا اگر پوست نازک و هسته نارنج در آن وجود دارد، جدا شود. به خاطر داشته باشید که جوشاندن طولانی مدت رب انار نیز موجب ته گرفتن و تلخ شدن مزه آن میشود.
نکات و فوت و فنهای طرز تهیه رب نارنج
با نکات تهیه رب نارنج همراه ما باشید.
برای تهیه رب نارنج بهتر است از قابلمه روی یا مسی استفاده کنید.در زمان جوشیدن آب نارنج حتما کف روی آن را بگیرید که رب شما خوشرنگ تر شود.از آن جایی که رب نارنج حالت اسیدی دارد، نباید برای نگهداری آن از ظرف پلاستیکی استفاده کنید.اگر دوست دارید طعم رب شما ملس شود، میتوانید مقداری شکر به آن اضافه کنید.برای افزایش قوام رب نارنج میتوانید مقداری عسل به آن اضافه کنید. میتوانید از ترکیب رب بهار نارنج و عسل به جای سکنجبین برای خوردن کاهو استفاده کنید.برای تهیه این رب از قابلمهای بزرگ استفاده کنید تا رب در زمان جوشیدن سر نرود و به بیرون بریزد.غلظت رب نارنج باید مثل فرنی باشد، زیرا این رب بعد از سرد شدن غلیظتر میشود.اگر نارنجهایی که برای تهیه رب استفاده میکنید، تازه هستند، بهتر است چند روز صبر کنید تا اسید آنها کمتر شود و سپس رب را آماده کنید.رب نارنج شمال و شیراز تفاوتی با هم ندارند، تنها برای تهیه رب نارنج شمال از نارنج شمالی و برای تهیه رب نارنج شیرازی استفاده میشود.در طرز تهیه رب نارنج با شیره انگور باید مقداری شیره انگور به رب اضافه کنید تا طعم آن ملس کنید.طرز تهیه رب نارنج با پوست به هیچ عنوان روش مناسبی نیست. میکس کردن پوست نارنج با آب و گوشت آن موجب تلخ شده مزه رب میشود.برای صاف کردن آب نارنج میتوانید از یک پارچه نخی یا یک الک استفاده کنید.
سوالات متداول
در این بخش به رایجترین سوالات متداول شما در مورد طرز تهیه رب نارنج پاسخ دادهایم.
چرا رب نارنج تلخ میشود؟
جوشاندن بیش از حد رب نارنج و همچنین میکس کردن پوست و دانه نارنج همراه با آب موجب تلخ شدن مزه رب میشود.
رب نارنج در چه غذاهایی استفاده میشود؟
در پاسخ به این سوال که رب نارنج برای چی خوبه باید بگوییم که میتوانید از این رب برای مزه دار کردن جوجه ترش، ماهی کبابی، بادمجان شکم پر یا هر غذایی که دوست دارید استفاده کنید.
خواص رب نارنج چیست؟
رب نارنج برای کاهش وزن و لاغری، بهبود سرماخوردگی و همچنین از بین بردن لکههای پوستی مفید است.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…