تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

با خورش ریواس به سبکی شیرین، از شر کبد چرب خلاص شوید!

ریواس یک گیاه بسیار مفید و خوشمزه است که در طبخ غذاها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه باعث طعم دلچسب و خوشمزه‌ای در غذاها می‌شود. خورش ریواس، یکی از غذاهای خوشمزه و محبوبی است که در فصل بهار می‌توان آن را تهیه کرد. این خورش با مواد ساده‌ای مانند گوشت گوسفندی، ریواس، پیاز، رب گوجه فرنگی و انواع ادویه‌ها تهیه می‌شود.

برای تهیه خورش ریواس، ابتدا ریواس‌ها را تمیز کرده و به مدتی در مخلوطی از آب سرد و سرکه قرار داده تا تازگی و تردی آن حفظ شود. سپس پیاز را سرخ کرده و گوشت گوسفندی و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و آب جوش بریزید. در انتها سبزیجات خردشده و ریواس‌ها را اضافه کنید و پس از 10 دقیقه نهایی، آب غوره و زعفران دم شده را به آن اضافه کنید.

خورش ریواس به دلیل حاوی ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های مفید برای سلامتی بسیار مورد توجه است. همچنین خواص سلامتی‌ای مانند کاهش کلسترول خون، تقویت استخوان‌ها، و کمک به رفع التهابات بدن از دیگر مزایای مصرف این گیاه است. این خورش علاوه بر اینکه خوشمزه است، سلامتی بدن را نیز تقویت می‌کند.

تک فان- «این همه خورش رو کجای دلم جا بدم؟! یکم یواشتر!»

خورش ریواس از قدیم در دستورهای آشپزی ما جا داشته است اما هنوز به آن جایگاه واقعی خودش نرسیده است! با توجه به خاصیت‌هایی که ریواس دارد بهتر است آن را به حقش برسانیم و هر از گاهی به آشپزخانه‌مان دعوتش کنیم! حیف است که از این گیاه پر فایده محروم بمانیم!

به گزارش تک فان، فصل بهار زمان مناسبی برای درست کردن خورش ریواس است. این گیاه در سه ماه اول سال به شکل زیبایی خودنمایی می‌کند و در دسترس همه است. حتی می‌توانید برای طول سال هم آن را فریز کنید تا همیشه بتوانید این خورش مجلسی در عین حال خوشمزه را تهیه کنید.

مواد لازم:

ماده غذاییمقدارگوشت گوسفندی

400 گرم

ریواس

400 گرم

آب سرد

یک لیوان

سرکه

نصف لیوان

نمک

یک قاشق غذاخوری

پیاز

یک عدد

رب گوجه فرنگی

یک قاشق غذاخوری

آب جوش

4 لیوان

جعفری تازه خرد شده

200 گرم

نعناع تازه خرد شده

50 گرم

زعفران دم شده

یک قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

از هر کدام یک قاشق چای خوری

آب غوره

2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

ریواس‌ها را پاک کنید و بشویید. اندازه آنها برای خورش باید 2بند انگشت باشد. البته در بازار مواد غذایی و تره بار معمولا ریواس آماده هم موجود است که فقط باید آن را بشویید. پاک کردن آن هم کار سختی نیست فقط باید سر و ته ریواس‌ها را با چاقو ببرید و خرد کنید، همین! بعد از اینکه ریواس‌ها را شستید و برش زدید آنها را در محلول آب سرد و سرکه بریزید و به مدت یک ساعت در یخچال قرار بدهید. این کار تازگی آن را حفظ می‌کند و به ترد بودنش هم کمک زیادی خواهد کرد.

پیاز را بشویید، پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید. در قابلمه مورد نظر که برای طبخ این خورش در نظر گرفته‌اید پیازها را با حرارت کم تفت بدهید تا سبک و طلایی رنگ بشوند. زردچوبه را به آن اضافه کنید و به مدت یک دقیقه هم با زردچوبه تفت بدهید تا عطر آن پخش شود و رنگ پیازها هم تغییر کند. گوشت گوسفندی خرد شده را هم به جمع دوستان در قابلمه اضافه کنید! نمک و فلفل سیاه را هم روی آن بپاشید و کمی تفت بدهید. لازم نیست گوشت‌ها را زیاد هم بزنید. همین که رنگ اطراف گوشت‌ها تغییر کرد کافی است.

رب گوجه فرنگی باید به بازی بیاید. آن را در وسط قابلمه سرخ کنید. همیشه به خاطر داشته باشید که برای خوشرنگ و طعم‌تر شدن خورش‌ها باید رب را حتما سرخ کنید تا بوی خامی آن از دست برود و رنگ آن باز شود. پس وسط قابلمه را جا باز کنید تا رب به تنهایی سرخ شود! 4 لیوان آب جوش را روی همه مواد بریزید و در قابلمه را بگذارید و حرارت را هم کم کنید که این خورش باید 2 ساعت کامل بپزد تا گوشت‌ها نرم بشوند و زیر دندان اذیت کننده نباشند.

سبزیجاتی که نامشان برده شد بعد از پاک کردن و شست و شو خرد کنید. می‌توانید این بخش را هم آماده تهیه کنید فقط مقدار دقیق سبزی‎ها را از یاد نبرید.

در یک تابه جعفری و نعناع خرد شده را بدون اینکه روغن اضافه کنید تفت بدهید. وقتی آب سبزیجات کشیده شد روغن اضافه کنید و آنها را سرخ کنید. یک ساعت که از پخت گوشت گذشت سبزی‌ها را هم به معاشرت با دوستان در قابلمه برسانید و در قابلمه را ببندید.

حتما با خودتان می‌گویید پس نقش ریواس در این خورش چیست؟! عجله نکنید! ریواس خیلی سریع می‌پزد و قرار نیست له شود! پس ریواس‌ها را هم در یک تابه به مدت 2-3 دقیقه تفت بدهید. به هیچ وجه آنها را هم نزنید. همین که به آرامی در تابه تفت بخورند کافی است و آنها را خارج کنید.

10 دقیقه پایانی طبخ خورش نوبت اضافه شدن ریواس‌هاست. آنها را داخل قابلمه بریزید و آب غوره و زعفران دم شده را هم روی آنها ریخته و نکته طلایی کار را هم به خاطر بسپارید: در قابلمه را دیگر نبندید! اجازه بدهید 10 دقیقه خورش با تمام مواد با حرارت ملایم بپزد و دیگر شما کاری ندارید جز اینکه خورش ریواس نازنین را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با یک بشقاب پلوی خوشمزه‌ که طی این مدت پخته‌اید نوش جان بفرمایید!

نکته:

اگر ریواس شما خیلی ترش بود دیگر لازم نیست آب غوره در خورش بریزید! این مساله را حتما به خاطر بسپارید!

خواص ریواس:

به حفظ سلامت مغز کمک می‌کند و برای جلوگیری از آلزایمر بسیار مفید است!از آنجا که ویتامین C و A دارد و آنتی اکسیدان موجود در آن بسیار زیاد است برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و انواع سرطان حتما استفاده کنید!فیبر موجود در ریواس به رفع یبوست کمک ویژه‌ای می‌کند!جالب است بدانید که ریشه ریواس رنگ مو را تغییر می‌دهد! با پودر ریشه‌ی ریواس می‌توانید محلولی آماده کنید که بعد از آغشته کردن مو به آن می‌توانید موهایتان را روشنتر کنید!خوردن ساقه ریواس باعث کاهش کلسترول خون می‌شود.ساقه ریواس سرشار از ویتامین K است و برای تقویت استخوان‌ها خیلی مناسب است.برای رفع التهابات بدن و همچنین دیابت به کار می‌رود!فشار خون را در دوران بارداری کاهش می‌دهد و خطر مسمومیت بارداری را هم به حداقل می‌رساند.مهمترین و ویژه‌ترین خاصیت ریواس هم در کاهش علائم کبد چرب است! اگر دچار این بیماری هستید هرگز از مصرف ریوای غافل نشوید که بسیار برای شما مفید خواهد بود و اثرات آن را بعد از استمرار در مصرف خواهید دید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!