به دنبال یک تجربه معنوی و لذیذ؟ امتحان کنید: کوفته سوئدی!
سوئد و کوفته یا به عبارتی دیگر کوفتهی سوئدی، یک غذای خوشمزه و محبوب است که میتوانید با ترکیب مواد سادهای در خانه تهیه کنید. این کوفته با طعم و نمای جذابش میتواند دل هر کسی را برباید. برای تهیه این کوفته، ابتدا مواد لازم از جمله گوشت چرخ کرده، مغز نان خرد شده، پیاز، تخم مرغ و ادویهها را با هم مخلوط کرده و مواد را داخل یخچال بگذارید. سپس این مواد را به شکل کوفتههای کوچک درآورده و در آرد سوخاری مخلوط کرده و در فریزر قرار دهید. سرانجام با سرخ کردن کوفتهها در روغن و پختن در سس آماده میشود. سرخ کردن کوفتهها تا زمانی که سطح آنها به رنگ طلایی درآید و اضافه کردن سس شوید و آب لیمو جزء مرحلههای مهم تهیه این کوفته است. در نهایت این کوفته را همراه با سس لذیذش در میان خانواده خود سرو کنید و لذت ببرید.
تک فان- «آخه سوئد و کوفته؟! مگه سند کوفته به اسم ما نخورده بود؟!»
کوفتهها در تمام دنیا دستورات متفاوتی دارند! این کاملا درست و قابل احترام است که کوفته تبریزی، کوفته نخودچی و انواع و اقسام کوفتههای ایرانی بسیار لذیذ هستند ولی دلیلی بر این نیست که شما طعمهای جدید را امتحان نکنید.
به گزارش تک فان، کوفته سوئدی سبکی از کوفته است که پیر و جوان عاشق آن خواهند شد. با سس متفاوت و نمای دل انگیزش دل هر کسی را خواهد برد! با اطمینان میگویم اگر همین امشب این غذا را بپزید فردا شب باز هم دلتان هوسش را میکند! پس درنگ جایز نیست، عجله کنید!
مواد لازم:
ماده غذاییمقدارگوشت چرخ کرده
500 گرم
مغز نان خرد شده
یک پیمانه
شیر
نصف پیمانه
پیاز متوسط
یک عدد
تخم مرغ
یک عدد
جعفری ساطوری شده
3 قاشق غذاخوری
آرد سوخاری
3 قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل
نصف قاشق چای خوری
زردچوبه
نصف قاشق چای خوری
پودر جوز هندی
¼ قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه
به میزان لازم
مواد لازم برای سس کوفته:
ماده غذاییمقدارکره
100 گرم
آرد سفید
4 قاشق غذاخوری
شیر
2 پیمانه
شوید ساطوری شده
3 قاشق غذاخوری
آب لیموی تازه
3 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه
به میزان دلخواه
طرز تهیه:
پیاز را بشویید و پوست بگیرید و رنده کنید. آب آن را هم بگیرید. در تمام کبابها، کوفتهها و کتلتها همیشه در خاطر داشته باشد که باید آب پیاز را بگیرید تا کیفیت غذای شما مطلوب باشد. مغز نان خرد شده را در مقداری شیر خیس کنید و بعد برای استفاده آن را فشار بدهید تا شیرهای اضافی خارج بشوند.
گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز، زردچوبه، زنجبیل، نمک، فلفل سیاه و پودر جوز هندی مخلوط کنید. نانهای خیس خورده در شیر را هم به آن اضافه کنید و خوب ورز بدهید. وقتی یک مایهی گوشتی منسجم ایجاد شد آن را برای مدتی (دستکم نیم ساعت) در یخچال قرار بدهید. بعد از طی این مدت تخم مرغ را با چنگال بزنید و به مواد اضافه کنید و باز هم به ورز دادن مشغول شوید. با این کار چیز زیادی را از دست نمیدهید بلکه کوفتهی شما بسیار جذابتر خواهد شد! پس تنبلی نکنید و تمام دستور را مو به مو اجرا کنید!
از مواد گوشتی به اندازه گردوهای متوسط بردارید و در کف دستتان آنها را گرد کرده و در آرد سوخاری بغلتانید و بعد به مدت نیم ساعت در فریزر بگذارید. این قسمت را اصلا حذف نکنید چون برای انسجام کوفتهها لازم است!
بعد از نیم ساعتی که گذشت در یک تابه نچسب مقداری روغن بریزید. کوفتههای نازنین را از فریزر خارج کنید و در روغن سرخ کرده به صورتی که همهی قسمتهای آنها به خوبی طلایی شود. در انتها مقدار کمی آب به آن اضافه کنید و با حرارت ملایم اجازه بدهید کوفتهها کمی در آب بپزند و مغزپخت شوند.
در این فاصله سس را آماده کنید.
سس مورد نظر سس شوید و لیمو است که برای غذاهای دیگر هم میتوانید استفاده کنید. ترکیبی از سس بشامل و لیمو و شوید است.
در یک قابلمه کوچک کره را ذوب کنید و آرد را در آن تفت بدهید. آرد باید آنقدری هم بخورد تا بوی خامی آن گرفته شود! 2-3 دقیقه زمان کافی است. شیر را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آردها گلوله نشوند. شوید ساطوری شده را به همراه نمک و فلفل سیاه داخل سس بریزید. نوبت به اضافه کردن آب لیمو که رسید کمی دقت کنید. برای اینکه سس شما بریده بریده نشود آب لیمو را کم کم اضافه کنید و هم بزنید. سس که حاضر شد و به کمی غلظت رسید آن را داخل تابهی کوفتهها بریزید و اجازه بدهید در کنار یکدیگر بمانند تا وقتی که شاهد حبابهای روی سس بودید! این حبابهای زیبا به شما این مژده را میدهند که غذای شما حاضر است. نوش جان بفرمایید و از طعم استثنایی آن لذت ببرید!