تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

در قوطی‌های کنسرو، این نشانه‌ها حقیقتی مهمند!

تغییر شکل قوطی کنسرو یک نشانه مهم است که نشان می دهد آیا کنسرو سالم است یا خیر. به عبارت دیگر، تغییر شکل قوطی می تواند نشان دهنده فساد یا ناسالم بودن محتویات کنسرو باشد. از نشانه های ظاهری فساد کنسرو می توان به تورم قوطی اشاره کرد که ممکن است ناشی از تولید گاز هیدروژن یا رشد میکروب‌ها باشد. متخصصان تغییرات شکلی مختلف را توضیح می دهند و تاکید می کنند که اگر قسمتی از قوطی تورم و فشرده شود در حالی که طرف دیگر برجسته شود، احتمالاً قوطی فاسد است. همچنین، اگر تنها یک طرف قوطی تورم شود و علت آن ضربه خوردن نباشد، قوطی ممکن است محتویات آن ناسالم باشد. بنابراین، برای اطمینان از سلامت کنسرو، توجه به شکل ظاهری آن و جلوگیری از مصرف کنسرو‌های شبیه به فاسد بسیار حائز اهمیت است.

معاون اداره کل فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو گفت: هرگونه تغییر شکل قوطی کنسرو‌ها نشان دهنده یک نوع اشکال در سلامت کنسرو است؛ مهمترین علامت ظاهری در مورد فساد کنسرو‌ها تورم قوطی آنهاست بنابراین توجه به شکل ظاهری قوطی باید در اولویت باشد.

به گزارش ایسنا، مهندس هاله سمیعی اظهار کرد: تغییر شکل قوطی کنسرو می‌تواند به اشکال مختلف باشد؛ به طوری که اگر قسمتی متورم و فشرده شود طرف دیگر برجسته شود و یا جداره قوطی در اثر حمل و نقل و دیگر موارد، ضربه دیده باشد، اما چنانچه طرفین و یا تنها یک طرف قوطی متورم شده باشد و علت آن هم ضربه خوردن نباشد؛ ممکن است سلامت آن ایرادی وجود داشته باشد.

وی افزود: در مورد کنسرو‌هایی که یک طرف آن‌ها برآمده شده است چنانچه با سوراخ کردن قوطی مقدار زیادی گاز خارج شود دلیل بر فاسد بودن محتوی قوطی است. باید توجه داشت که موقع باز کردن قوطی‌های سالم، مقدار ناچیزی هوا به داخل آن‌ها کشیده می‌شود که نباید آن را با خروج گاز اشتباه کرد.

به گفته معاون اداره کل فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو، تورم کنسرو در مورد کنسرو‌هایی که بیش از یک سال از تاریخ تولید آن‌ها گذشته باشد مربوط به تولید گاز هیدروژن و در نتیجه واکنش بین ماده غذایی و فلز قوطی (خوردگی قوطی) و یا تولید گاز کربن دی اکسید در نتیجه رشد میکروب‌ها در داخل قوطی‌هاست.

وی تاکید کرد: قبل از مصرف کنسرو‌ها برای از بین بردن سم خطرناک بوتولیسم احتمالی موجود در تمامی مواد غذایی کنسرو شده اعم از لوبیا، ذرت و … باید قوطی‌های کنسرو دست کم به مدت ۲۰ دقیقه در آب جوشانده شود.

سمیعی خاطرنشان کرد: از آنجایی که نمی‌توان انتظار داشت مصرف کنندگان تفاوت بین انواع تورم ایجاد شده در کنسرو‌ها را تشخیص دهند، برای اطمینان از سلامت محصول، از مصرف کنسرو‌های مشکوک به آلودگی، فرورفتگی، برامدگی و یا هرگونه تغییر شکل ظاهری خودداری کنید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!