تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

از این ماده خطرناک دوری کنید تا زنده بمانید!

ویپ، یا سیگار الکترونیکی، یک دستگاه برقی است که با استفاده از یک مخلوطی از مواد شیمیایی، از جمله گلیسیرین، پروپیلن گلیکول، نیکوتین و طعم دهنده‌ها، بخاری تولید می‌کند که توسط استفاده‌کننده تنفس می‌شود. اما مطالعات اخیر نشان داده است که برخی از ویپ‌ها با طعم میوه، به دلیل فرآیند گرمادهی، ترکیبات خطرناکی مانند کربونیل‌های فرار تولید می‌کنند که برای سلامتی بشر مضر است.

به تحقیقات انجام شده با استفاده از هوش مصنوعی، بیش از ۱۸۰ طعم دهنده ویپ شناسایی شده و بیش از ۱۰۰ ترکیب شیمیایی مضر در آن‌ها شناسایی شده است. مصرف ویپ در سراسر دنیا در حال افزایش است، اما نتایج این تحقیقات نشان داده است که ویپ‌ها ممکن است یک تهدید جدی برای سلامت عمومی باشند، به ویژه برای جوانان.

در نتیجه، تحقیقات نشان می‌دهد که لازم است محدودیت‌هایی برای استفاده از ویپ‌ها، به ویژه ویپ‌های دارای طعم، برقرار شود تا از شیوع بیماری‌های مزمن در آینده جلوگیری شود. این مطالعات نشان می‌دهد که دولت‌ها نیاز دارند تا به شیوه‌های جدیدی برای کنترل و مدیریت استفاده از ویپ‌ها نگاه کنند تا از خطرات آن‌ها برای سلامت عمومی جلوگیری کنند.

این مواد حاوی مواد شیمیایی از جمله گلیسیرین گیاهی، پروپیلن گلیکول، نیکوتین و طعم دهنده‌ها هستند که در مقادیر مختلف مخلوط شده اند.

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از گاردین، آزمایش‌های قبلی نشان داده‌اند که برخی از ویپ‌ها با طعم میوه مانند توت‌فرنگی، خربزه و زغال‌اخته به دلیل فرآیند گرمادهی، ترکیبات خطرناکی به نام کربونیل‌های فرار تولید می‌کنند. این ترکیبات برای بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان یک عامل مضر شناخته شده است.

در این مطالعه از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل ترکیب شیمیایی ۱۸۰ طعم دهنده ویپ و شبیه‌سازی نحوه تجزیه آن‌ها هنگام گرم کردن استفاده شده است. این تحقیق که در Scientific Reports منتشر شد، پیش‌بینی کرد که ویپ‌ها ۱۲۷ ماده شیمیایی سمی حاد، ۱۵۳ ماده خطرناک برای سلامتی و ۲۲۵ماده محرک تولید می‌کند. این سموم با ویپ‌های با نیکوتین و بدون نیکوتین مرتبط بودند.

میزان در حال افزایش مصرف ویپ در سراسر دنیا باعث نگرانی محققان شده است. تیم تحقیقاتی دانشگاه پزشکی و علوم بهداشتی RCSI دوبلین، به این نتیجه رسیدند که این وسیله یک تهدید سلامت عمومی بالقوه است به ویژه برای جوانان است و نیاز فوری برقراری محدودیت‌هایی در طعم‌ها دارد.

دانل اوشی نویسنده اصلی این تحقیق که استاد شیمی هم هست، گفت که دولت بریتانیا باید پا را فراتر بگذارد و همه طعم‌ها را از ویپ‌ها حذف کند. او افزود که درک تاثیر ویپ‌های طعم دار بر سلامتی قبل از اینکه خیلی دیر شود، بسیار مهم است. این احتمال وجود دارد که ما در آستانه موج جدیدی از بیماری‌های مزمن هستیم که ۱۵ تا ۲۰ سال آینده به دلیل این ویپ‌ها ظاهر خواهند شد.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!