طعم و خاطره غافلگیر کننده میگو پلوی بوشهری در مجلس های شیک و زیبا • معجزه های زندگی در مجله تصویر
میگو پلو بوشهری یا میگو هواری مجلسی، یک غذای اصیل و خوشمزه ایرانی است که اغلب در مجالس و جشنها سرو میشود. برای تهیه این غذا، ابتدا میگوهای تازه شسته و پاک میشوند و سپس در ماهیتابهای با روغن و پیاز خرد شده سرخ میشوند. سپس برنج را به همراه ادویههای گیاهی مانند زردچوبه و زعفران و نمک به آن اضافه کرده و با آب مقداری تهیه میکنیم.
در مرحله بعد، میگوهای سرخ شده به برنج اضافه میشود و تمامی مواد با هم مخلوط میشوند تا طعم و عطر میگو به برنج منتقل شود. این غذا معمولاً با خلیل، آلبالو، خیار شور و ماست سرو میشود و طعم بینظیر آن همیشه همه را مجذوب خود میکند. شما نیز میتوانید این غذای لذیذ را در منزل خود تهیه کرده و لذت ببرید.
میگو پلو بوشهری یا میگو هواری یک از غذاهای خوشمزه و دوست داشتنی جنوبی است. این غذای مقوی سرشار از فسفر و بسیار لذیذ است که با یک بار امتحان کردن، طرفدار آن خواهید شد.
میگو یکی از آبزیان خوش خوراک محسوب میشود که در تغذیه انسان به عنوان یک منبع پروتئین دریایی اهمیت زیادی دارد و از لذیذترین غذاهای دریایی است.
میگوها در کل دارای چربی کمی هستند. اسید های چرب امگا۳ که از دسته اسیدهای چرب غیر اشباع بوده و برای سلامت مفید هستند، در میگوها به وفور یافت می شوند.
هواری را با ماهی نیز طبخ می نمایند.
روش اول تهیه میگو پلو بوشهری
مواد لازم برای میگو پلو بوشهری
برنج۴ پیمانهمیگو پاک شده۵۰۰ گرم یا بیشترسبزی (گشنیز و شنبلیله)۱۰۰ گرم و ۵۰ گرمپیاز بزرگ۱ عددسیر:۲ حبه (یا بیشتر اگه دوست دارید)زعفرانمقدارینمکبه مقدار مورد نیازفلفلبه مقدار مورد نیازپودر زنجبیلبه مقدار مورد نیازادویه کاری و تخم گشنیزبه مقدار مورد نیازرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذا خوریآماده سازی:۴۵ دقیقهزمان پخت:۶۵ دقیقهمجموع زمان پخت:۱۱۰ دقیقه
طرز تهیه میگو پلو بوشهری
۱- پیاز را ریز خرد کرده و با سیر خرد شده توی روغن با کمی زردچوبه و تخم گشنیز تفت دهید.
۲- سبزی ها را ریز کنید واضافه کنید و بگذارید تفت بخوره.
۳- میگوهای تمیز شده را هم افزوده و نمک و فلفل بزنید.
۴- کمی پودر زنجبیل با ۱ قاشق زعفران حل شده و کاری بریزید .
۵- هفت الی ۸ دقیقه بعد از اضافه کردن میگوها خاموش کنید چون میگو زیاد تفت بخوره سفت و لاستیکی میشه.
۶- برنج را آبکش کنید و کف قابلمه را روغن بریزید یکی دو کفگیر برنج ریخته و مواد رو روش بریزید و دوباره برنج و …
۷- تا همه مواد و برنج تموم بشه فقط لایه آخر برنج باشه. یعنی میگوها زیر برنج باشن تا دم بکشن.
۸- زیر قابلمه را روشن کرده و حرارت رو متوسط کنید تا بخار کنه بعد حرارت را کم کنید اگه لازم بود آب و روغن بدین روش.
میگو پلو بوشهری خوشمزه تون آماده ست. با سبزی خوردن و ترشی محشره.
نکات
سیر را به مدت سرخ شدن پیاز سرخ نکنید زیرا تلخ میشود (کمی سرخ شود).۱ عدد پیازچه کوچک خرد شده نیز به مواد اضافه کنید پلو خوشبو خواهد شد.میتوانید به جای ریختن آبلیمو داخل مواد، میگو را در آبلیمو بخابانید و در غذا بریزید که به خورد میگو رفته باشد.میتوانید مواد را با برنج ترکیب نکنید وهر دو را جداگانه تهیه و در پایان برای سرو، در کنار هم در ظرف بگذارید و تزیین کنید.
در این دستور برای پخت، مایکروویو یا سولاردام بکار رفته، شما می توانید از همین مواد برای پخت میگو پلو بوشهری با اجاق گاز استفاده کنید.
مواد لازم
برنج : ۲ پیمانهپودر سیر : ۱ قاشق چایخوریروغن مایع : ۴ قاشق غذاخوریزردچوبه : ۱ قاشق چایخوریسبزی قلیه ماهی : ۷۰ (گشنیز و شنبلیله ساطوری) گرمفلفل قرمز : ۱ قاشق چایخوریگرد لیمو : ۱ قاشق غذاخوریمیگو : ۱۰۰ گرمنمک : به میزان لازم
طرز تهیه
۱- میگوها را به اندازه یک بند انگشت خرد کنید، سپس داخل یک ظرف دیوارهدار بریزید.
۲- یک قاشق غذاخوری روغن، پودرسیر، زردچوبه و فلفل قرمز را اضافه کرده و مخلوط کنید.
۳- ظرف را به مدت ۳ دقیقه با پخت ترکیبی ۶-co با توان مایکرو ۱۸۰ و حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید و در حین پخت، یکبار هم بزنید.
۴- ظرف را از دستگاه خارج کنید.
۵- سبزی را همراه یک قاشق غذاخوری روغن، گرد لیمو و کمی نمک اضافه کرده وهمه مواد را مخلوط کنید و به روش پخت مایکرو ۵ دقیقه با توان ۹۰۰ وات و درپوش بپزید. در اواسط کار مواد را هم بزنید.
۶- برنج را بشویید، سپس با ۲ پیمانه آب، یک قاشق چایخوری نمک و ۲ قاشق غذاخوری روغن در یک قابلمه شیشهای مناسب داخل فر گذاشته و با استفاده از دکمه پخت ایرانی و انتخاب ۱pc برنج را بپزید.
۷- هنگام پخت برنج باید دستورالعمل ص ۱۸ راهنمای فر نوری سولاردام را دنبال کنید.
۸- چلو را از مایکرو خارج کرده و مایه میگو و سبزی را با آن مخلوط کنید. ظرف را با درپوش با دکمه پخت ایرانی و انتخاب ۱pc 4-3دقیقه باید درپوش بپزید تا مواد کاملا یک نواخت شده و با هم دم بکشد.
نکات
توجه داشته باشید حجم برنج الان بیشتر شده و وزن پلو حدود ۳۰۰ گرم است، بنابراین در انتخاب وزن در هنگام پخت ۳/۰ کیلوگرم را انتخاب کنید.می توانید به جای میگو از فیله ماهی خرد شده استفاده کنید.میتوانید مراحل پخت میگو را با مایکرو انجام میدهد. اما با این روش، میگوها آبدارتر است.درصورت تمایل سبزی قلیه را با شوید ساطوری جایگزین کنید.ممکن است به خاطر نوع برنج یا تفاوت حجم و کیفیت مواد زمان پخت شما کمی کمتر یا بیشتر شود.
نوش جان
روش سوم تهیه میگو پلو بوشهری
مواد لازم برای ۴-۵ نفر
۴۰۰ گرم سبزى شامل گشنیز و شنبلیله به نسبت سه بر یک
۱/۲ بسته تمر هندى
۲ عدد فلفل تند
۱ قاشق مرباخورى زنجبیل رنده شده
۵۰۰ گرم میگو
۱ قاشق غذا خورى رب گوجه
۶ پیمانه برنج
۲ عدد پیاز
۱ بوته سیر
روغن به میزان لازم
نمک و فلفل و زردچوبه
۱ قاشق آبلیمو تازه
طرز تهیه
۱- ابتدا پیازها را پوست کرده خرد می کنیم و درون تابه با مقدارى روغن تفت می دهیم.
۲- سیرها رو هم پوست کرده و خرد می کنیم به پیاز اضافه می کنیم.
۳- بعد از چند دقیقه که خوب تفت خورد، زرچوبه میریزیم و میگوها را اضافه می کنیم.
۴- تمر هندى را با کمى آب خیس کرده و از صافى رد می کنیم، با یک قاشق رب مخلوط کرده به تابه اضافه می کنیم.
۵- فلفل هاى تند را ریز خرد کرده، همراه زنجبیل داخل تابه میریزیم و یک قاشق آبلیمو را همراه نمک و فلفل هم به مواد اضافه می کنیم.
۶- برنج را آبکش کرده و یک لایه از برنج و یک لایه سبزى که آماده کرده و خرد کردیم و یک لایه از میگوها را همینطور به ترتیب داخل قابلمه ریخته و کمى آب و روغن داده و دم میکنیم.
بعد از دم کشیدن، میگو پلو بوشهری را نوش جان کنید.