جادویی برای تسکین نفخ و قلب
نارنج یک گیاه درختی است که ارتفاع آن به حداکثر ۵ متر میرسد و شکوفههای آن بهارنارنج نامیده میشود. این گیاه حالت همیشه سبز دارد و بهارنارنج تازه دارای بوی عطر و طعم مطبوعی است که بعد از خشک شدن ضعیف میشود. این گل دارای پنج کاسبرگ، پنج گلبرگ گوشتی و بیست پرچم است. برای استفاده دارویی، بهارنارنج را به شکل غنچه ناشکفته صبح زمستان از درخت میچینند و خشک میکنند.
دمنوش بهارنارنج خواص زیادی دارد از جمله استفاده در موارد عصبی مانند هیستری و ضعف اعصاب، کاهش سردردهای عصبی و میگرن، تقویت معده، تقویت نیروی جنسی، ضدسرفه و تسکین درد سینه. اما مصرف بیش از حد آن میتواند منجر به ناراحتیهای کبدی شود، بنابراین در دوران بارداری و شیردهی باید با احتیاط مصرف شود. برای تهیه دمنوش بهارنارنج، باید ۱۰ گرم از آن را در دو لیوان آب جوش بریزید، بگذارید دم بکشد و سپس آن را صاف کرده و با عسل میل کنید.
نارنج گیاهی است درختی به ارتفاع حداکثر ۵ متر که شکوفههای آن را بهارنارنج مینامند.
به گزارش همشهری آنلاین، این درخت حالت همیشه سبز دارد. بهارنارنج در حالت تازه، دارای بوی عطر و طعمی پسندیده است که پس از خشک شدن بوی آن ضعیف میشود.
بهارنارنج سفیدرنگ است و دارای پنج کاسبرگ، پنج گلبرگ گوشتی و بیست پرچم است. برای مصرف دارویی، بهارنارنج را به حالت غنچه ناشکفته هنگام صبح پس از آنکه ذرات شبنم خشک شد از درخت میچینند و سپس به سرعت در تاریکی خشک میکنند.
خواص دارویی دمنوش بهارنارنج
دمنوش بهارنارنج به عنوان ضدتشنج در بیماریهای عصبی مانند هیستری و ضعف اعصاب مورد استفاده قرار میگیرد. سردردهای عصبی و میگرنی را کاهش میدهد و برای کنترل تشنجها مفید است. دمنوش بهارنارنج برای رفع تپش قلب مفید است و برای کنترل حمله قلبی مؤثر است. همچنین در تقویت معده بسیار مؤثر است و به هضم غذا کمک میکند. از دمنوش بهارنارنج برای رفع دلپیچه توصیه میشود و گاز معده را دفع میکند.
دمنوش بهارنارنج برای تقویت نیروی جنسی به کار میرود، ضدسرفه است و برای تسکین درد سینه مفید است. همچنین از آن در رفع سکسکه استفاده میشود.
موارد منع مصرف و عوارض جانبی
زیادهروی و مصرف بیرویه بهارنارنج موجب ناراحتیهای کبدی میشود. بهار نارنج در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود. توجه داشته باشید که طبیعت این گیاه از نظر طب سنتی ایران، گرم و خشک است.
طرز تهیه دمنوش بهارنارنج
برای درست کردن دمنوش بهارنارنج کافی است ۱۰ گرم از آن را در دو لیوان آب جوش بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه بر روی شعله غیرمستقیم بگذارید تا دم بکشد؛ سپس آن را صاف کنید و همراه با عسل میل کنید.