۱۵ گیاه شگفتآور که در آشپزخانه شما به زیبایی میرویند: راهنمای نگهداری و پرورش
گیاهها از جمله عناصری هستند که میتوانند زیبایی و انرژی مثبتی را به محیط زندگی ما بیاورند. درست استفاده از گیاهان مناسب در آشپزخانه میتواند باعث شود که این فضا زیبا و پرنشاط تر شود و حتی کار کردن در آشپزخانه را لذت بخشتر کند. گیاههایی مانند گیاه عنکبوت، پیچ انگلیسی، قاشقی، کاکتوس، زامیفولیا، پوتوس، غورهای، ریحان، گیاه هوا، برگ بیدی، گیاه مار، گیاه یشم، فیلودندرون با برگ قلبی، بنفشه آفریقایی و آلوئه ورا از جمله گیاهانی هستند که میتوانند در آشپزخانه مورد استفاده قرار بگیرند و تاثیرات مثبت خود را اعمال کنند. هر کدام از این گیاهان نیازهای خاص و شرایط خاصی برای رشد و توسعه دارند که با رعایت آنها میتوانید از آنها بهترین بهره را ببرید و از زیبایی و انرژی مثبتی که به آشپزخانه شما میبخشند، لذت ببرید.
نمناک نوشت: استفاده از گیاهان مناسب در آشپزخانه باعث می شود محیط آشپزخانه زیبا و پر نشاط شود و کار کردن در آشپزخانه را لذت بخش می کند.
بسیاری از خانم ها علاقه دارند که آشپزخانه خود را پر از گل و گیاه کنند. این کار باعث می شود که از کار کردن در آشپزخانه بیشتر لذت ببرید و هوای آنجا را تمیز نگه دارید و شکل منحصر به فردی به منزل خود ببخشید اما آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چه گیاهانی مناسب آشپزخانه هستند؟ در این قسمت از سبک زندگی گیاهانی را به شما معرفی می کنیم که جایشان در آشپزخانه تان خالی است.
۱. گیاه عنکبوت
این گیاه نیاز به محیط روشن با نور غیر مستقیم دارد و خاک آن باید زهکشی مناسبی داشته باشد . معمولاً محیط قلیایی آن باید بین ۶ تا ۷ باشد. این گیاه تقریباً طرفداران زیادی دارد زیرا مراقبت از آن راحت است. ظاهر جذاب و برگ های سبز و سفیدی دارد که آشپزخانه شما را زیبا نشان می دهد. به همین دلیل به راحتی می توانید آن ها را روی کابینت قرار دهید.
۲. گیاه پیچ انگلیسی
گیاه پیچ انگلیسی نیاز به نور جانبی و محیط نسبتاً روشن دارد و درجه قلیایی آن باید بین ۵.۵ تا ۶.۵ باشد. این گیاه رنگ زیبایی به اشپزخانه می دهد و به راحتی می توانید آن را در سبدهای آویز استفاده کنید. معمولاً خودش را با نور های مختلف سازگار می کند. فقط باید مراقب باشید که خاک آن مرطوب باقی بماند. محیط آشپزخانه را نیز از هرگونه سموم و آلودگی پاکسازی می کند.
۳. گیاه قاشقی
گیاه قاشقی نیاز به نور غیر مستقیم و محیط نسبتاً روشن دارد . خاک آن باید زهکشی مناسبی داشته باشد. درجه قلیایی آن باید بین ۶ تا ۷ باشد . این گیاه گزینه مناسبی برای آشپزخانه های نسبتاً گرم با نور زیاد است . فقط باید مراقب برگ های آن باشید. اگر احساس کردید که برگ ها کمی پیچ خوردند، یعنی این گیاه به اندازه کافی نور دریافت نمی کند و باید جای آن را عوض کنید.
۴. کاکتوس
این گیاه دارای رنگ روشن است و به نور غیر مستقیم یا نور کامل نیاز دارد . درجه قلیایی آن باید بین ۵.۵ تا ۶.۵ باشد. به همین دلیل برای آشپزخانه گیاه مناسبی است . اگر آشپزخانه شما محیط گرم و یا خشکی دارد ، می توانید از این گیاه استفاده کنید . گیاه کاکتوس می تواند تا هفته ها بدون آب هم دوام بیاورد.
۵. زامیفولیا
این گیاه در محیط کم نور و یا نور متعادل به صورت جانبی وضعیت نسبتا خوبی دارد . درجه قلیایی آن باید بین ۶ تا ۷ باشد . این گیاه به راحتی خودش را با محیط اطراف سازگار می کند و نسبت به خشکی تحمل بالایی دارد . معمولا می توانید آن را در گوشه آشپزخانه قرار دهید و خیلی هم نیاز به توجه زیادی ندارد.
۶. پوتوس
این گیاه به نور نسبتاً کم تا متوسط و جانبی نیاز دارد . درجه قلیایی آن باید بین ۶.۱ تا ۶.۵ باشد . این گیاه می تواند در محیط های مرطوب مثل حمام هم دوام بیاورد بنابراین بسیاری از افراد از آن برای تزئین محیط های مختلف خانه استفاده می کنند . در نتیجه گزینه مناسبی برای آشپزخانه هم هست و سموم را از داخل اشپزخانه پاکسازی می کند.
۷. گیاه غوره ای
این گیاه نیاز به محیط روشن با نور غیر مستقیم دارد . درجه قلیایی آن باید بین ۶.۶ تا ۷.۵ باشد.
این گیاه سموم آشپزخانه را به راحتی پاک سازی می کند و یک ظاهر جذاب و منحصر به فرد دارد و تقریباً در هر فضایی، خودش را سازگار می کند و گزینه مناسبی برای قرار دادن روی قفسه ها و کابینت های بلند است.
۸. ریحان
این گیاه نیاز به محیط روشن با نور غیر مستقیم دارد و درجه قلیایی آن باید بین ۶ تا ۷ و نیم باشد. یکی از گیاهانی است که آسان ترین روش های نگهداری را دارد و نسبت به محیط آشپزخانه و فضای آشپزی کاملاً مقاوم است. به همین دلیل می توانید برای کاهش استرس و اضطراب هم این گیاه را در محیط آشپزخانه قرار دهید. فقط باید مراقب باشید که در طول روز حداقل ۶ ساعت نور به این گیاه برسد و خاک آن را مرطوب نگه دارید.
۹. گیاه هوا
این گیاه نیاز به محیط روشن با نور غیر مستقیم دارد. درجه قلیایی آن بین ۴ تا ۸ است. فقط کافی است که یک محیط پر نور را برای آن فراهم کنید. می توانید آن را در گوشه های گرم آشپزخانه نگهداری کنید ؛ بدون اینکه آسیبی به گیاه وارد شود. اگر احساس می کنید که محیط آشپزخانه خیلی خشک است، هر دو هفته یکبار رطوبت محیط را افزایش دهید.
۱۰. برگ بیدی
این گیاه نیاز به نور معمولی تا روشن و غیر مستقیم دارد. درجه قلیایی آن باید به ۶.۱ تا ۷.۸ باشد. مراقبت از آن راحت است و می تواند خودش را با محیط های مختلف وفق بدهد. به همین دلیل برای محیط آشپزخانه مناسب است. این گیاه دارای برگ های قلبی شکل بنفش می باشد که محیط آشپزخانه را به شدت زیبا می کند.
۱۱. گیاه مار
گیاه مار نیاز به محیط کم نور تا متوسط با نور غیر مستقیم دارد. درجه قلیایی آن باید بین ۴.۵ تا ۷ باشد. انواع شکل ها و رنگ های مختلف از برگ ها برای این گیاه وجود دارد. می توانید این گیاه را در گوشه آشپزخانه قرار دهید. فقط کافی است که به طور طبیعی به آن نور برسد.
۱۲. گیاه یشم
این گیاه نیاز به محیط روشن با نور غیر مستقیم دارد. درجه قلیایی آن باید به ۶.۱ تا ۶.۵ باشد . این گیاه بسیار شیک است و به راحتی زیر پنجره های پر نور و آفتابی دوام می آورد. هر روز حداقل باید ۴ ساعت نور کامل به آن برسد بنابراین اگر آشپزخانه شما پنجره دارد، این گیاه را به راحتی می توانید داخل آن قرار دهید . بهترین دما برای آن بین ۵۰ تا ۷۰ درجه است.
۱۳. فیلودندرون با برگ قلبی
این گیاه نیاز به نور کم تا متوسط و به صورت جانبی دارد. درجه قلیایی آن باید بین ۶ تا ۷ باشد . معمولاً برگ های قلبی شکل آن بسیار زیبا است. مراقبت از آن خیلی سخت نیست . البته عمر خیلی بالایی ندارد. اگر می خواهید از آن به نحو احسنت مراقبت کنید، مراقب نور و آب مورد نیاز این گیاه باشید.
۱۴. بنفشه آفریقایی
بنفشه آفریقایی نیاز به محیط روشن با نور غیر مستقیم دارد. خاک آن باید متخلخل با زهکشی بالا باشد. درجه قلیایی آن باید بین ۵.۸ تا ۶.۲ باشد . اگر رنگ آن را می پسندید، می توانید به راحتی آن را داخل آشپزخانه قرار دهید. فقط باید نکات مراقبتی آن را رعایت کنید زیرا اگر نور کافی دریافت نکند، به راحتی شکوفه نمی دهد . علاوه بر این ؛ به کم آبی و پرآبی هم حساس است.
۱۵. آلوئه ورا
آلوئه ورا نیاز به محیط روشن با نور غیر مستقیم دارد . درجه قلیایی آن باید بین ۷ تا ۸.۵ باشد. از آنجایی که می تواند در محیط خشک ، گرم و آفتابی دوام بیاورد، در نتیجه گزینه مناسبی برای آشپزخانه است. همچنین می توانید آن را برای پوست و موی خود هم استفاده کنید.
راضیه میرزاحیدری