راههای خلاقانه برای تهیه غذاهای پرپروتئین برای نوزادان
این نوشته با معرفی چند غذای پر از پروتئین برای کودکان از ردههای سنی مختلف آغاز میشود. اولین غذا کوفته قلقلی با آلو بخارا است که شامل موادی مانند آرد سوخاری، آلو، تخممرغ و گوشت بوقلمون است. سپس به معرفی کوکوی پروتئینی با موادی همچون سیبزمینی، تخممرغ، گوشت و ریزهپوست ارائه شده است. سالاد مرغ و پاستای تن ماهی نیز از دیگر غذاهای معرفی شده در این نوشته هستند. به هر کدام از این غذاها مدت زمان پخت مشخص شده و مواد لازم برای تهیه آنها آورده شده است. همچنین طرز تهیه هر یک از غذاها به طور گام به گام شرح داده شده است. این غذاها مناسب و سالم برای کودکان هستند و میتوانند به عنوان وعدههای اصلی یا خوراکی پر انرژی برای آنها محسوب شوند.
کودکان در همه ردههای سنی به جذب پروتئین کافی برای رشد نیاز دارند. اما بیشتر بچهها میانه خوبی با خوردن غذاهای حاوی پروتئین ندارند و این کار را برای والدین سخت میکند.
به گزارش همشهری آنلاین، با این پیشنهادها میتوانید یک بشقاب پروتئینی برای کودکتان آماده کنید تا به مصرف غذاهای مقوی و سالم تشویق شود.
نام غذا: کوفته قلقلی با آلو بخارا
مدت زمان پخت: ۱۵ دقیقه
رده سنی: ۱ تا ۲ سال
مواد لازم:
روغن زیتون: حد چند قطره برای چرب کردن سینی فر
آرد سوخاری سبوسدار: نصف لیوان
تخممرغ بزرگ همزده: یک عدد
آلو بخارای خردشده: ۳ عدد
گوشت بوقلمون چرخکرده:۲۵۰ گرم
طرز تهیه:
۱. فر را گرم کنید، کف ظرف موردنظر را با روغن زیتون چرب کنید. آلوها، چرخ کرده بوقلمون را آبدار و نرم نگه میدارد. گرچه آلوها با پخته شدن در فر نرم میشوند، اما حتما آنها را ریز کنید، چون میتوانند چسبناک باشند و به حلق و گلوی بچهها بچسند.
۲. همه مواد را با هم مخلوط کنید. مراقب باشید که بیش از حد هم نزنید وگرنه کوفتهها سفت میشوند. به اندازه یک قاشق غذاخوری از مواد را به شکل کوفته گرد دربیاورید و کوفتهها را با فاصله مناسب در ظرف بچینید. بعد ظرف را داخل فر بگذارید.
۳. کوفتهها را تا زمانی که قهوهای و مغزپخت شوند، یعنی چیزی حدود ۱۵ دقیقه توی فر بگذارید. البته میتوانید کوفتهها را با روغن خیلی کم سرخ کنید. اجازه دهید کوفتهها خنک شوند و بعد به اندازه مناسب و ایمن برای خوردن کودکتان خرد و سرو کنید.
نکته: کوفتهها را میتوانید در ظروف نگهداری مواد غذایی تا ۳ روز در ظرفهای دردار در یخچال نگه دارید.
نام غذا: کوکوی پروتئینی
مدت زمان پخت: ۲۰ دقیقه
رده سنی: ۲ تا ۴ سال
مواد لازم:
سیبزمینی: عدد
تخممرغ: ۳ عدد
گوشت چرخ کرده:حدود نصف لیوان
پیاز: ۲ عدد
گوجهفرنگی: ۱ عدد
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. سیبزمینیها را رنده و تخممرغها را به آن اضافه کنید. گوشت را با پیاز چرخ و به مواد اضافه کنید. گوجهفرنگی را خرد و با موادتان مخلوط کنید.
۲. کف تابه را چرب و روی شعله گاز قرار دهید. روغن خیلی کمی در تابه بریزید تا کوکوها چرب نباشند.
۳. تمام مواد را کف تابه پهن کنید و در آن را بگذارید تا بپزد یا کوکوها را یکییکی در اندازه دلخواهتان سرخ کنید. مراقب باشید کوکوها زیاد سرخ نشوند تا طعم تلخ نگیرند. کوکوها را با کاهو، گوجه یا ماست سرو کنید.
نکته: میتوانید به دلخواه خود به این کوکو هویج یا کدو سبز رنده شده هم اضافه کنید.
نام غذا: سالاد مرغ
مدت زمان پخت: ۳۰ دقیقه
رده سنی: ۴ تا ۶ سال
مواد لازم:
سیبزمینی پخته و ریزشده: ۲ عدد
فلفل دلمهای ریزشده: ۱ عدد کوچک
هر نوع لوبیای پخته: یک چهارم لیوان
نخودفرنگی پخته: یک چهارم لیوان
مرغ پخته و ریزشده: ۴ قاشق غذاخوری
جوانه گندم: ۱ قاشق غذاخوری
ماست چکیده: ۵ قاشق مرباخوری
آبلیموی تازه و آب مرغ به میزان لازم
طرز تهیه:
۱. جوانه گندم و سیبزمینی را با هم مخلوط کنید. ماست چکیده را با آبلیموی تازه مخلوط و روی مواد بریزید.
۲. فلفل دلمهای و در صورت دلخواه پیاز را خرد کنید. سپس به همراه لوبیا، نخودفرنگی و مرغ به مواد اضافه کنید. در صورت تمایل کمی آب مرغ روی مواد بریزید و هم بزنید.
۳. سالاد را در یخچال بگذارید تا طعم تمام مواد در هم پخش و کمی هم نرم شود. بعد از ۱۵ دقیقه سالاد شما آماده است.
نکته: میتوانید کمی کاهوی ریز شده هم به این ترکیب اضافه کنید. بهتر است از سسهای آماده در سالادهای کودکان استفاده نشود.
نام غذا: پاستای تن ماهی
مدت زمان پخت: ۲۰ دقیقه
رده سنی: ۶ تا ۸ سال
مواد لازم:
پاستا: ۵۰۰ گرم
تن ماهی:۳۰۰ گرم
ذرت:۱ پیمانه
گوجه گیلاسی: ۱۰ عدد
زیتون سیاه: ۱ پیمانه
ریحان: به میزان دلخواه
سیر: ۲ حبه
روغن و ادویه دلخواه به میزان لازم
طرز تهیه:
۱. سیر رنده شده و گوجه گیلاسی را داخل روغن بریزید و به مدت ۲ دقیقه تفت دهید. تنماهی را به محتویات داخل تابه اضافه کنید و حدود ۱ دقیقه تفت دهید، حالا نوبت به اضافه کردن ذرت، زیتون سیاه، ریحان، نمک و فلفل است.
۲. آب را بجوشانید و کمی نمک به آن اضافه کنید. پاستا را در آب جوش بریزید و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا پاستا بپزد.
۳. بعد از آبکش کردن پاستا، مایه تهیه شده را با آن مخلوط کنید و خوب هم بزنید. میتوانید آن را با گوجه گیلاسی و ریحان تازه تزئین کنید.
نکته: در بعضی دستورهای آشپزی در این غذا پنیر پارمزان هم میریزند، اما بهتر است در غذاهای کودکان از پنیرهای فرآوری شده کمتر استفاده کنید.