راهنمای تمتع با غذا در رستوران هنگام رژیم – چگونه سیراب و لذت بخش بخورید؟
در این نوشته، جنا هوپ، متخصص تغذیه به بررسی رفتار مصرف کالری در خوراکی های بیرون از خانه پرداخته است. او تاکید دارد که بیرون رفتن و صرف غذا در رستوران به هیچ وجه امری تجملاتی و بی ربط به گذشته نیست و باید آگاهانه به مواد مصرفی خود توجه کرد. او اشاره کرده است که کشور بریتانیا اقدام به قرار دادن کالری در منوی رستورانهای زنجیرهای نموده است، اما اعمال این قانون به طور گسترده صرفا برای برخی از رستورانها صورت میگیرد.
او پیشنهاد میدهد که بیشتر به انتخابهای تغذیهای خود توجه کنیم، از سسهای چرب و مصرف زیاد تنقلات خودداری کنیم و سعی کنیم از صرف دسر پس از غذا جلوگیری کنیم. همچنین، مصرف آب به مقدار کافی همراه با غذا توصیه میشود و انتخاب مواد غذایی با پروتئین و فیبر بیشتر به جای کربوهیدراتها نیز توصیه میشود.
در کل، او تاکید دارد که باید به تعادل کالری مصرفی خود توجه کنیم تا از رفتارهای افراطی و زیادهرفتن در مصرف غذا جلوگیری کنیم و به انتخابهای سالمتر و مناسبتر برای سلامتی خود توجه کنیم.
فرارو- جنا هوپ، متخصص تغذیه و نویسنده کتاب «چگونه سالم بمانیم» میگوید: «بیرون رفتن هنگام شب، مشکلی ثابت برای بسیاری از افراد است. غذاخوردن بیرون از خانه مانند گذشته دیگر امری تجملاتی محسوب نمیشود. بسیاری از افراد یک یا دوبار در هفته بیرون از خانه غذا صرف میکنند. این کار روی وزن تاثیرگذار است، بنابراین ما باید بیشتر نسبت به آن آگاه باشیم».
به گزارش تک فانبه نقل از دیلی تلگراف، در کشور بریتانیا از سال ۲۰۲۲ میلادی به این طرف، هر مکانی که غذا سرو میکند و بیش از ۲۵۰ نفر پرسنل دارد، باید میزان کالری را در منوی خود ذکر کند. بااینوجود، از آنجا که این قانون بهطور گسترده صرفا برای رستورانهای زنجیرهای اعمال میشود، تنها حدود ۱۸درصد از کسب و کارهای مرتبط با مواد غذایی آن را رعایت میکنند.
دانشمندان بخش اپیدمیولوژی دانشگاه لیورپول نشان دادهاند اگر این قوانین به همه رستورانها تعمیم داده شوند، میتوان چاقی را تا ۲.۶۴درصد کاهش داد و از ۹۲۰۰ مورد مرگومیر بیشتر جلوگیری کرد، درنتیجه بهتر است جایگزینهایی را پیدا کنید. اگر ماءالشعیر سفارش میدهید، بهتر است در کنار آن به جای چیپس، یک کاسه آجیل را جایگزین کنید. درمجموع مصرف تنقلات را به حداکثر ممکن برسانید و کالری مصرفی خود را برای یک وعده شام مناسب نگه دارید.
همچنین باید توجه کنید، مصرف سسها را به حداقل ممکن برسانید؛ چراکه سسهای روغندار میتوانند بهسرعت کالری مصرفی را افزایش بدهند. اگر مناسبت خاصی نباشد، از صرف دسر پس از غذا نیز خودداری کنید. درنهایت اگر رستوران، راهنمای کالری در منو دارد، از آن استفاده کنید. به کل وعده غذایی نگاه کنید و مطمئن شوید سبزیجاتی دارید که شما را سیرتر نگه میدارد و احتمال اینکه در خوردن زیادهروی کنید، کمتر است.
همچنین، نوشیدن آب به میزان کافی همراه با غذا را فراموش نکنید. اگر میخواهید از غذایی گوشتی استفاده کنید، بهتر است مرغ سفارش بدهید؛ زیرا میزان چربی کمتری دارد. علاوهبرآن، اندازه بزرگ غذاهای سروشده در رستوران میتواند تاثیر زیادی بر میزان کالری مصرفی داشته باشند.
سفارش سالاد برای پیشغذا ایده خوبی خواهد بود. سفارش هر خوردنیای که سبز باشد و در آن سبزیجات وجود داشته باشد، به شما کمک میکند سطح قند خونتان را تنظیم کنید. همچنین، مصرف مواد غذایی دریایی ازجمله میگو، انتخاب سالمتری است و موجب میشود کالری کمتری مصرف کنید.
شاید انتخاب غذایی مانند پاستا، انتخابی حجیم به نظر برسد. اگر این کار را انجام میدهید، پیشغذا و دسر را سفارش ندهید یا آن را با سایر همراهانتان به اشتراک بگذارید. همچنین، برای افرادی که میخواهند یک وعده غذایی را که همراه با پنیر است سفارش بدهند، باید گفت قطعا گزینه بهتری در مقایسه با دسرهای مملو از قند است که خوردنشان موجب میشود بعدا هوس قند بیشتری کنید.
پروتئین موجود در پنیر، شما را سیر نگه میدارد. درهرصورت پیشنهاد میشود برای کاهش کالری مصرفی در رستوران، هنگام سفارش غذای اصلی، مواد غذایی حاوی پروتئین و فیبر بیشتر را به جای غذایی مملو از کربوهیدرات مانند پاستا یا پیتزا سفارش بدهید. این کار موجب میشود غذای مصرفی شما را سیر کند، همچنین کمتر هوس کنید دسر سفارش بدهید.
درنهایت بیرونرفتن و صرف غذا در رستوران، همواره کاری لذتبخش است، اما خوب است اگر مرتب این کار را انجام میدهید، به آنچه سفارش میدهید، توجه و دقت کنید. در رستوران همواره یک تله روانی وجود دارد که شاید احساس کنید، چون پول پرداخت کردهاید باید تمام غذایتان را ـحتی اگر پرحجم باشدـ کنید و اگر سیر هم شدهاید، باز به خوردن ادامه بدهید.
این طرز فکر اشتباهی است. باید فکر کنید پول پرداختشده از طرف شما به پرسنل رستوران نیز میرسد و بابت دکوراسیون و اجارهبهای احتمالی ساختمانی که رستوران در آن واقعشده نیز هست و صرفا شامل غذا نمیشود. این طرز فکر موجب میشود تا زمانی که سیر شدید و غذایی در بشقابتان باقیمانده است، احساس بهتری داشته باشید، همچنین معیارتان را صرفا کالری قرار ندهید.
باید بدانید ۵۰۰ کیلوکالری میوه قطعا بهتر از ۵۰۰ کیلوکالری شکر فرآوریشده است. به آنچه سفارش میدهید و میخورید، توجه کنید تا بتوانید تصمیمگیری معقولی داشته باشید.