راهکار های تغذیه مناسب برای کسانی که به واریس مبتلا هستند
واریس یک اختلال در خون رسانی به رگ های پاست که میتواند باعث برجستگی و تغییر رنگ رگ ها شود. برای کمک به درمان و بهبود علائم واریس، پزشکان توصیه میکنند که از راهکارهای تغذیه ای استفاده کنند. مصرف غذاهای شور و سرشار از سدیم باعث حفظ آب اضافی در بدن میشود که میتواند علائم واریس را تشدید کند. بنابراین تغییر در رژیم غذایی با کاهش مصرف غذاهای شور و سدیم دار و افزایش مصرف غذاهای حاوی پتاسیم می تواند مفید باشد. غذاهایی مانند بادام، پسته، عدس، لوبیا سفید، سیب زمینی، سبزیجات و ماهی هایی مانند سالمون و تن ماهی میتوانند به عنوان منابع خوراکی غنی از پتاسیم مفید باشند. همچنین مصرف غذاهای حاوی فیبر مانند آجیل، دانه ها و حبوبات، جو، گندم و بذر کتان نیز میتواند به کاهش علائم واریس کمک کند. افرادی که اضافه وزن دارند باید به کاهش وزن دقت کنند زیرا افزایش وزن میتواند خطر واریس را افزایش دهد. در نهایت فلاونویدها که در غذاهایی مانند سبزیجات، مرکبات و ذغال اخته وجود دارند میتوانند با بهبود گردش خون و انبساط رگها در درمان بیماری واریس موثر باشند.
واریس، اختلالی در خونرسانی به رگهای پا است که باعث برجستگی و تغییر رنگ رگها میشود.
به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال نیوز تودی، پزشکان توصیه میکنند فردی که به واریس وریدی مبتلاست از راهکارهای تغذیهای برای کمک به درمان بیماری و بهبود علایم آن استفاده کند.
مصرف غذاهای شور و سرشار از سدیم باعث حفظ آب اضافی در بدن میشود که به تشدید علایم واریس کمک میکند و به همین دلیل کاهش مصرف غذاهای شور و سدیمدار و در مقابل افزایش استفاده از غذاهای حاوی پتاسیم میتواند مفید باشد.
از منابع خوراکی غنی از پتاسیم میتوان به بادام، پسته، عدس، لوبیا سفید، سیب زمینی، سبزیجات برگ دار و نیز برخی از ماهیها مانند ماهی سالمون و تن ماهی اشاره کرد.
غذاهای حاوی فیبر نیز همچون آجیل، دانهها و حبوبات، جو، گندم، بذر کتان و غذاهای غلات کامل با جلوگیری از یبوست و کاهش فشار به دریچههای آسیب دیده در رگهای پاها به کاهش علایم واریس کمک میکنند.
افرادی که اضافه وزن دارند، بیشتر در معرض خطر واریس وریدی هستند، بنابراین کاهش وزن در درمان این بیماری بسیار موثر است.
فلاونوئیدها هم با بهبود گردش خون و حفظ جریان خون موجب کاهش واریس میشوند. این ترکیبات همچنین با کاهش فشار خون و انبساط رگها در درمان این بیماری موثرند. از غذاهای حاوی فلاونوئیدها میتوان به سبزیجاتی، چون پیاز، فلفل، اسفناج و کلم بروکلی و همچنین مرکبات، انگور، گیلاس، سیب، ذغال اخته، کاکائو و سیر اشاره کرد.