تک فان -مجله خبری و سرگرمی‌

4 تمرین جذاب برای بهبود حافظه و تمرکز خود

تمرینات مغزی می‌توانند به بهبود عملکرد شناختی و حافظه کمک کنند. این تمرینات شامل مطالعه فعال و یادداشت برداری، یادگیری یک زبان جدید، مراقبه و بازی شطرنج می‌شود. با مطالعه فعال و یادداشت برداری، تمرکز و درک اطلاعات افزایش می‌یابد و حافظه تقویت می‌شود. همچنین، یادگیری یک زبان جدید باعث بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و مهارت‌های حل مسئله می‌شود. مراقبه نیز به عنوان یک تمرین برای کاهش استرس و بهبود فرآیند‌های شناختی توصیه می‌شود. بازی شطرنج نیز به عنوان یک بازی استراتژیک باعث تقویت توانایی‌های شناختی و حل مسئله می‌شود. انجام این تمرینات به بهبود عملکرد مغز و حفظ سلامت ذهن کمک می‌کند، بنابراین انجام آن‌ها را به عنوان بخشی از روزمره خود در نظر بگیرید.

استفاده کردن و درگیر کردن خود با تمرینات مغز، مانند تکمیل یک جدول سودوکو، توانایی‌های شناختی که شامل تصمیم‌گیری، قضاوت و حل مسئله می‌شوند را افزایش می‌دهد، حافظه را تقویت می‌کند و به طور کلی سلامت ذهن را ارتقا می‌دهد.

به گزارش خبرآنلاین، عواملی مانند استرس، افزایش سن، خواب ناکافی یا سبک زندگی ناسالم می‌توانند عملکرد مغز را تضعیف کنند و تاثیر قابل توجهی بر عملکرد شناختی ما داشته باشند. در اینجا به چهار تمرین که پژوهش‌ها نشان داده‌اند باعث افزایش توانایی مغز می‌شوند اشاره شده است.

۱-مطالعه فعال و یادداشت برداری

هنگام مطالعه، با یادداشت برداری یا خط کشیدن نکات کلیدی، فعالانه با مطالب درگیر شوید. این روش می‌تواند منجر به افزایش تمرکز، درک و بهبود حافظه شود.

۲- یادگیری یک زبان جدید

یادگیری یک زبان جدید برای بهبود کارکرد‌های مغز بسیار مفید است و باعث بهبود عملکرد‌های شناختی، تقویت حافظه و تقویت مهارت حل مسئله می‌شود. به خاطر داشته باشید هدف این نیست که بر یک زبان کاملا مسلط و متخصص شوید. یک راه آسان استفاده از برنامه‌های یادگیری زبان آنلاین بر روی تلفن همراه است که با رویکرد ساختاریافته و فعالیت کم روزانه می‌توانید با یک زبان جدید آشنا شوید.

۳- مراقبه (مدیتیشن)

از آنجایی که بسیاری از بدکارکردی‌هایی که برای مغز به وجود می‌آید ناشی از استرس است، تمرین‌های مراقبه می‌توانند به بهبود عملکرد مغز بسیار کمک کنند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد که تمرین‌های مراقبه و ذهن‌آگاهی می‌توانند باعث بهبود فرآیند‌های شناختی مثل توجه، حافظه کاری و عملکرد‌های اجرایی و فرآیند‌های فراشناختی مانند سازماندهی، برنامه‌ریزی و مهارت‌های حل مسئله شوند.

۴- شطرنج

از آنجایی که بازی شطرنج نیاز به برنامه‌ریزی استراتژیک و توجه متمرکز دارد و یک تمرین ذهنی برای کل مغز فراهم می‌کند. تجزیه و تحلیل ۲۴ مطالعه نشان می‌دهدکه آموزش شطرنج می‌تواند پیشرفت ریاضی و شناختی کلی را در دانش‌آموزان دبستانی و راهنمایی افزایش دهد.

در مجموع تمرینات مختلف مغز به عنوان ابزاری پویا برای انعطاف‌پذیر نگه داشتن ذهن ما عمل می‌کند. آن‌ها همچنین ممکن است به تغییرات ساختاری در مغز کمک کنند و باعث بهبود عملکرد آن حتی در بزرگسالی شوند. سعی کنید تقویت توانایی‌های شناختی مغز را به بخش منظمی از روزمره خود تبدیل کنید.

برچسب ها

مطالب مشابه را ببینید!