طعم بی نظیر! سالاد تن ماهی با دستور جدید و سس ویژه
سالاد تن ماهی یکی از سالادهای سرد و خوشمزه است که با ترکیب تن ماهی و سبزیجات مختلف مانند جعفری، کرفس و پیازها تهیه میشود. سالادها همیشه محبوباند و برای هر وعده غذایی مناسب هستند. مواد لازم برای تهیه سالاد تن ماهی شامل تن ماهی، پیازچه، کرفس، جعفری، پیاز قرمز، فلفل هالوپینو، آواکادو، روغن زیتون، آب لیمو، سس خردل، نمک و فلفل سیاه میباشد. برای تهیه، تن ماهی را میپزیم و با سبزیجات خرد شده و آواکادو مخلوط میکنیم. سس سالاد با ترکیب سس خردل، آب لیمو، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه تهیه میشود و به سبزیجات اضافه میشود. سپس سالاد را در یخچال خنک کرده و سرو میکنیم. نکات مهم شامل جوشاندن تن ماهی قبل از مصرف و استفاده از روغن زیتون خالص است. همچنین روشهای تشخیص روغن زیتون اصل شامل بو، طعم و رنگ آن میباشد. این سالاد همچنین میتواند با نان یا نانهای ترد و خشک سرو شود و یک وعده غذایی خوشمزه و مقوی را ارائه دهد.
فرارو نوشت: سالاد تن ماهی یکی از انواع سالادهای سرد است که از ترکیب تن ماهی با انواع سبزیجات مانند کرفس، پیازچه، جعفری و… تهیه میشود و بسیار خوشمزه است.
سالادها همیشه محبوباند! از پیش غذا گرفته تا مزه کنار غذا همیشه پای سالاد در میان است. اصلا وقتی روی میز یا سفره سالاد نباشد، انگار سفره یک چیز اساسی کم دارد. سالادها انقدر متنوع و هیجان انگیز و رنگارنگ هستند که تمامی ندارند. مثلا در رستورانها معمولا یک میز مخصوص فقط به سالاد اختصاص دارد که هرکدامشان انگار دارند به شما چشمک میزنند. سالادها در اصل به عنوان پیش غذا سرو میشوند، اما بعضی وقتها انقدر چیزهای خوشمزه و مقوی داخلشان هست که برای خودشان یک پا غذای اصلی به حساب میآیند. مثلا اگر سالاد سزار را تنها بخورید، آنقدر سیر میشوید که جا برای غذا نمیماند، حالا سالاد ماکارانی که جای خودش را دارد. سالادها با انواع سبزیجات مثل خیار، گوجه، انواع کلم، کاهو، هویج، خیارشور، زیتون، تخم مرغ، سیب زمینی، فلفل دلمهای، مرغ، قارچ و… تهیه میشوند و هرکدام سسهای مخصوص به خود را دارند. سالاد تن ماهی یکی از سالادهای سرد خوشمزه است که از ترکیب تن ماهی با انواع سبزیجات معطر مانند جعفری، پیازچه، کرفس و… تهیه میشود و بسیار خوشمزه و مجلسی است. اگر دوست دارید سالاد تن ماهی را اینبار با روشی متفاوت تهیه کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم
تن ماهی: ۱ قوطی
پیازچه: ۳ شاخه
کرفس: ۱ شاخه
جعفری: ۱ دسته
پیاز قرمز: ۱ عدد بزرگ
فلفل هالوپینو: ۲ عدد
روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
آب لیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری
سس خردل: ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
آواکادو: ۲ عدد
طرز تهیه
برای درست کردن این سالاد خوشمزه باید خرد کردن مواد را به صورت خیلی ریز و نگینی خوب بلد باشید. پیازچه، جعفری، کرفس، فلفل هالوپینو و پیاز قرمز را به صورت خیلی ریز و نگینی با چاقوی تیز خرد کنید و همه را داخل یک کاسه مناسب بریزید. تن ماهی را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید، سپس روغن تن را خارج کنید و تن ماهی را به سبزیجات خرد شده اضافه کنید. آواکادو را از وسط نصف کنید و تخم آواکادو را خارج کنید، سپس با قاشق داخل آواکادو را خالی کنید و داخل یک کاسه بریزید و بعد از اینکه آواکادو را با پشت قاشق یا چاقو خوب له کردید، به مواد سالاد اضافه کنید. برای درست کردن سس سالاد، سس خردل، لیمو ترش، روغن زیتون، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس مخلوط شود و بعد سس را داخل سالاد بریزید و مواد سالاد را خوب هم بزنید تا به صورت یکدست با هم مخلوط شود. حالا سالاد آماده را داخل یخچال بگذارید تا خنک شود و بعد از یک ساعت میل کنید، نوش جان. این سالاد را میتوانید همراه با نان تست یا با انواع نانهای ترد و خشک سرو کنید.
نکات مهم
۱ ـ یکی از نکات بسیار مهم در مورد مصرف تن ماهی جوشاندن آن است. قوطی کنسرو را به مدت ۲۰ دقیقه در ظرف حاوی آب جوش قرار دهید، طوری که آب کاملاً قوطی را احاطه کند. جوشاندن تن ماهی پیش از مصرف موضوعی است که متخصصان علم تغذیه و پزشکان به آن تأکید دارند. زیرا ممکن است به دلیل یک سهلانگاری در هنگام تولید، شرایط نامناسب نگهداری و یا رد شدن تاریخ مصرف قوطی تن ماهی به نوعی باکتری خطرناک آلوده باشد. این باکتری عامل ایجاد نوعی مسمومیت کشنده به نام بوتولیسم است. جوشاندن تن ماهی تنها راهی است که میتواند این باکتریهای مضر را از بین ببرد. پس این مرحله را جدی بگیرید. اگر در انجام این کار سهلانگاری کنید، میتواند منجر به فاجعهای غیرقابل جبران شود. بله دقیقا درست متوجه شدید. نجوشاندن تن ماهی پیش از مصرف میتواند تبعات غیرقابل باوری را برای شما به همراه داشته باشد؛ بنابراین با تصور اینکه مشکلی پیش نخواهد آمد، به دلیل تنبلی یا گرسنگی زیاد جوشاندن قوطی کنسرو را فراموش نکنید.
۲ ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.
۳ ـ سعی کنید برای درست کردن هر نوع غذا و سالاد از روغن زیتون مرغوب استفاده کنید. روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژهای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغنهای معمولی مخلوط میشود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته میشود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب میپرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان سادهای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه دادهاند:
ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.
ـ روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه میافتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین میرود و خوشمزه میشود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمیکند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.
ـ روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا بهراحتی میتوان در آن تقلب کرد.
راضیه میرزاحیدری